Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Félek elköteleződni vagy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek elköteleződni vagy nem vagyok szerelmes?

Figyelt kérdés

Egy éve jöttem ki egy 5 éves, alapvetően harmonikus párkapcsolatból, aminek szépen, közös megállapodással lett vége. Az első pár hónap nagyon nehéz volt egyedül, de aztán elkezdtem élvezni a szabadságomat, sokat voltam a barátaimmal, az egyetemre koncentráltam, sportoltam, jól elvoltam egyedül is. Néha persze rámjött, hogy jó lenne valaki, de elég ritkán, meg nem is aggódtam emiatt.

Egy hónapja összejöttem egy férfival, akit a hétvégi munkahelyemen keresztül ismerek már kb. másfél éve. Mindig jól elszórakoztunk, aztán elhívott randizni és történtek maguktól a dolgok.

Jól érzem magam vele, vonzódom hozzá, gondoskodó, bújós, értelmes, jó vele a szex, igazából minden stimmel.

Kicsit azt érzem gyorsan haladunk, már felvetette az összeköltözés lehetőségét. Megbeszéltem vele, hogy nekem ez még gyors, megértette, meg lehet vele beszélni mindent. Azt mondja, hogy számára nagyon új ez a helyzet, nagyon szerelmes, nagyon régen érzett már így, és nem akarja elszúrni. Tényleg nagyon szerelmes és nagyon édes, engem néha ez mégis megijeszt, mert nekem nincs ekkora rózsaszín köd.

Néha kicsit azt is érzem, hogy nagyon szerelmes és ettől picit gyorsítani akarja a dolgokat, hogy megnyugodjon, hogy én is szeretem.

Én szeretem, jól érzem magam vele, szeretek vele lenni, megbízom benne. És igazából kicsit szégyellem is magam, mikor a barátnőimnek mesélek ezekről az érzésekről és irígykednek, hogy az ő pasijuk nem foglalkozik velük, nem számíthatnak rá, nem bíznak benne, nem működik a szex...stb.

Nem tudom, hogy azért van-e bennem ez a kis tartás, mert nem vagyok igazából szerelmes, vagy mert azt érzem, ha belemegyek ebbe a kapcsolatba akkor lezárul egy korszak. Ez az utolsó évem az egyetemen, később is kezdtem, nem tudom pontosan mi lesz utána, nagyon élvezem azt ami most van, élvezem, hogy független és szabad vagyok, közben tudom, hogy nem ragadhat meg itt az életem és ennek az időszaknak vége lesz egyszer. Csak eddig egy férfival voltam, az exemmel, és nem is vágyok egyéjszakás kalandokra meg semmi ilyesmire, csak félek, hogy ha összeköltözünk és belemegyek ebbe a kapcsolatba komolyan, akkor vége a szingli korszakomnak.

Közben mikor együtt vagyunk, akkor nem agyalok ezeken, simán jól érzem magam vele és minden rendben.

Voltatok már ilyen helyzetben? Normális ahogy érzek?

26/N , ő 36/F

2022. dec. 20. 01:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen csak rossz kérdéseket teszel fel magadnak!

Mindenki megijedne, ha 1 hónap után már összeköltözés merülne fel, még nem is igazán ismeritek egymást. Ha ő nulláról 100-ra gyorsít nem csoda, ha nyomod a féket!

Valahogy össze kellene hangolódni, mondjuk kitűzni, ha lediplomázol, lesz munkád, akkor összeköltöztök, addigra kiderül, hogy valóban jól működtök -e együtt, ehhez az 1 hónap nagyon kevés.

2022. dec. 20. 02:01
 2/9 anonim ***** válasza:
9%

Sosem értettem, mi a problémájuk a nőknek az "egyéjaszkás kalandokkal", ha ez rendben volna fejben, nem kéne a szabadságtól, függetlenségtől aggódni.

Ezt kellene letisztázni az elején minden érdeklődővel, és akkor senki sem lesz megszédítve.

Ha ő többet akar? Én szóltam...

2022. dec. 20. 03:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem erős redflag lenne, ha valaki pár hét után osszekoltozni akarna.
2022. dec. 20. 03:57
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Komolytalan az ilyen.sokmindent ne várj.
2022. dec. 20. 05:57
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Te magad is tudod, hogy a szingli-lét szabadságának egyszer vége szakad; s az ember ösztönösen fél minden változástól, még a pozitív változásoktól is. Emlékeztesd magad azokra a pozitívumokra, amelyek az elköteleződéssel, összeköltözéssel együtt járnak majd, s arra is, hogy az összeköltözés önmagában nem feltétlen jelent egész életre szóló elköteleződést. Talán így könnyebb lesz belevágnod, ezen az élet-átmeneten végigmenned, ezen a lelki gáton átlépned. Ha így is nehéz, esetleg felkereshetsz egy pszichológust.
2022. dec. 20. 06:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Normális, ahogy érzel. Az igazi érzéseknek ki kell alakulniuk, azok nem jönnek ilyen hirtelen. Adj időt nekik, és ismerd neg a másikat jobban. Tényleg furcsa, hogy ilyen gyorsan össze akar költözni.
2022. dec. 20. 06:50
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

Az eddigi párjaimnál én is túl gyorsnak éreztem volna, a mostaninál viszont az első tali óta úgy érzem, hogy “megérkeztem”. Hogy tuti ő a nagy ő. Nálunk is pár hét után került szóba az összeköltözés és egyáltalán nem ijesztett meg a gondolat, hanem már alig vártam. Szerintem te egyszerűen nem vagy szerelmes, nem ő neked a nagy ő. Jó dolog, ha valaki rajong értünk, de semmi értelme úgy együtt lenni, hogy te ezt nem viszonzod. Legalábbis szerintem. Ha annyira szeretnéd, akkor nem ijesztene meg az összeköltözés.

26N

2022. dec. 20. 08:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindkettő opció egyszerre.
2022. dec. 20. 09:45
 9/9 anonim ***** válasza:
57%
Teljesen normális, hogy gyorsnak érzed a tempót, ennyi idő után hülyeség lenne összebútorozni egyrészt. Másrészt mindenkinél más "ütemben" alakulnak ki a komolyabb érzelmek. Nekem az előző kapcsolatomban eleinte én voltam az, akinél nagyobb volt a rózsaszín köd, az exem meg reálisabban látta a dolgokat, aztán gyakorlatilag odáig jutottunk, hogy részéről kb. akkorra kezdtek kialakulni a komolyabb érzelmek, mire nálam már elszállt a rózsaszín köd, mert rájöttem, hogy nem illünk össze csomó mindenben. Nálatok szerintem az is bejátszhat, hogy a párod 10 évvel idősebb nálad, egy harmincas évei második felében járó férfi már hajlamosabb elkapkodni dolgokat, ha úgy érzi, eddig magányos volt, kimaradt valamiből és most van esélye arra, hogy ez egy igazán tartós kapcsolat legyen, ahol végleg megállapodhat. Ő már előrébb jár bizonyos dolgokban. Úgyhogy ha egyébként jól érzed magad vele és eddig minden klappol, akkor adj időt a kapcsolatnak a kibontakozásra, elmélyülésre.
2022. dec. 20. 09:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!