Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mi a különbség, férfi-nő viszonylatban?
Szeretem a barátaimat, azokat is, akik ellenkező neműek: örülök a boldogságuknak, ha párt találnak maguknak, szeretném, hogy jó legyen nekik és boldogok legyenek. Szerelmes pedig a páromba vagyok, sokkal fontosabb, hogy ő jól legyen, mint bárki más, szeretek hozzábújni, megölelni, boldog vagyok akkor is, ha a közelemben van.
De, hogy egyszerűbb legyen a vékony határvonal értelmezése: az előző páromba nem voltam szerelmes a kapcsolatunk vége felé. Szerettem, sok szép emlék kötött hozzá, de nem volt az a különleges valaki, aki mellett azt éreztem, hogy "megtaláltam". Elmúlt a kezdeti lángolás, és vele elmúltak a mélyebb érzések is, nem tudtam, jó ötlet-e vele lenni, nem voltam igazán boldog mellette. Tudtam, hogy lépnem kell, és így is lett.
A mostani párommal sokkal régebbóta vagyunk együtt, mégsincsenek kétségeim. Tudom, hogy ő az. Nem hasonlítható sima szeretethez, amit iránta érzek, pedig már leszállt a rózsaszín köd.
Köszönöm!
Csak biztosítottál, hogy jól érzem amit érzek.
kérdező, ennyire nem tudod értelmezni mi a különbség a kettő között?
mi az hogy mit jelent a másik?
ha szerelmes vagyok a szerelmembe, az tiszta sor, más embereket meg esetleg szeretek.
nem is lehet a kettőt egy napon említeni.
miért van ennyi hülye kérdés ebben a topicban ma este?
Jómagam tudom értelmezni, és a kérdés arra irányul, mások is hasonló képen értelmezik e. Neked lehet mást jelent mint Marikának, vagy Ernőnek, da az is lehet Csaba, és Éva is másként gondolkozik e témában.
Szerelemmel szeretni én kizárólag egy embert tudok egyidejűleg. Vele megvan ez a "privát kis burok", az egyedülállóság, az "első hely" a prioritási sorban. Ő az ember, akinek ha szüksége van rám, nem is kérdés, hogy ott vagyok neki. Vele tervezek egy közös életet.
Akit szeretek, azt pedig maximum szerepéből adódóan szeretem kizárólagosan (például ha a szülőm, akivel megismételhetetlen a kapcsolatom). De hosszú távon nem vagyunk összenőve. Egymás mellett éljük a magunk életét, ami össze-összefonódik, de nem szorosan. Legalábbis felnőtt korban nem. Tudunk egymásra számítani, ott vagyunk egymásnak, de mindkettőnknek vannak külön körei és olyan igényei, amiket a másik nem tud kielégíteni.
Akit szerelemmel szeretek, az az életem minden területén jelen van, mindent tudunk egymásról, mindent együtt élünk át, gyakorlatilag teljes átfedésben éljük az életünket. Akit "csak" szeretek, azzal csak bizonyos metszetek vannak, de sosem lesz teljes a kép. Sokkal függetlenebben mozgunk egymáshoz képest, eleve többen vagyunk a kapcsolatban (pl szülő és testvérek, egy baráti kör, stb).
jaj, kérdező! ennek az amúgy buta kérdésnek esetleg úgy lehet relevanciája, ha kizárólag párkapcsolat vonatkozásában kérsz válaszokat.
ki az, aki szerelemmel, ki az, aki csak simán szereti a párját.
itt most nekiálltak magyarázkodni, h. a gyereküket is ugyanúgy szeretik, de nem szerelmesek beléjük. OMG! hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni.
továbbra sem értem, mi a célod ezzel, de mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!