Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetemi oktatóval kapcsolat? Jogos lenne a kérésem?
Ha a mostani vizsgaidőszakomat nem számítjuk, még három félévem van hátra (tanítani, vizsgáztatni nem fog már). Lassan egy éve van közöttünk ez a se veled, se nélküled kapcsolat, próbáltuk külön is, de mindig visszataláltunk egymáshoz. Őt is megviselte a különlét, engem is, emiatt úgy döntöttünk, hogy felesleges ez, mind a ketten akkor vagyunk boldogok, ha együtt vagyunk. Viszont mivel én hallgató vagyok, ő pedig docens... Felnőttek vagyunk, nincs tiltva a dolog, de tudom, hogy az itteniek többségének mi a véleménye a hozzám hasonló hallgatókról (nem csak az oktatói gárdában, hanem a hallgatók maguk között is megbeszélik az ilyen pletykákat). Nem szeretném kitenni ennek magam, nem akarom, hogy mindenki úgy gondoljon rám ismeretlenül is, hogy én vagyok XY, aki lefeküdt ZX-szel. De 1,5 év van hátra, ami sok idő ahhoz, hogy titkolózzunk... Budapest pedig azért nem egy akkora város, hogy előbb, vagy utóbb ne derüljön ki, főleg hogy elég felkapott helyekre is szeretünk együtt járni, már egymás barátait, családját is ismerjük. Tervben van, hogy a vizsgáim után összeköltözünk. Neki az egyetem mellett van más munkája is, cégei. Ugye a nagyobb bevétel azokból jön, meg a különböző befektetéseiből, neki az oktatás, előadások, tanulmányok igazából már a presztízs miatt fontosak.
Őt is zavarja ez, hogy nem lehetünk rendesen együtt bárhol. Emiatt mondtam neki, hogy esetleg eljöhetne az egyetemről. Így is rengeteg a munkája, nagyon sokat dolgozik és mondja folyamatosan, hogy mennyire fáradt, ha 40 órából állna egy nap, néha az is kevés lenne neki. Ő meg azt mondja, hogy váltsak én, jelentkezzek át másik egyetemre. Budapesten belül is van máshol az a szak, amin vagyok, de mondta, hogyha vidékre mennék levelezőre, hogy még véletlenül se legyek pletyka tárgya, akkor kapnék egy jobb autót, meg fizetné az ottalvásaimat hétvégente, ha úgy lennének óráim... De itt egy nagyon jó és összetartó csapat alakult ki az évfolyamon, már szinte a finishben vagyok, ismernek a tanárok, professzorok is, tudom, kinek mi a 'dilije', kiktől kell jegyzeteket kérni, melyik tanszéken mire kell figyelni. Nem akarom magam újra beledolgozni úgymond egy másik közösségbe. Ahhoz meg végképp semmi kedvem, hogy a hétvégéimet az autópályán töltsem azért, mert Pécsre, vagy Szegedre kell járkáljak egyetemre. Úgy kb. alig tudnánk együtt lenni, ráadásul hétvégente én néha a családomat is látogatom. Nekem a váltás sokkal több kényelmetlenséggel, kellemetlenséggel járna, mint neki.
Szerintetek kinek van igaza? Hogy jussunk közös nevezőre?
Keversz valakivel, semmilyen kérdést nem írtam ki a kapcsolatunk miatt (más miatt sem mondjuk). Nem is az, hogy biztos lennék magamban, de tényleg feleslegesen idegesíted magad miattunk. Nem kell ez az ordenáré stílus sem. Úgy gondolom, hogyha én megtisztellek azzal, hogy normálisan írok, akkor ez legyen kölcsönös. Nem kötelező minden kérdéshez választ írni, ha úgy érzed, nem tudsz tiszta fejjel írni, ne tedd.
"Most azt írod, több hasonlóra is volt már példa, akkor végül is mi a baj?"
Hogy nemrég egy eggyel alattunk lévő lány volt hasonló helyzetben, igaz, ott "csak" tanársegéddel. Hetekig ment róluk a pletyka, ilyen-olyan rosszindulatú megjegyzések. Már nincsenek együtt, de néha még most is szóba kerül ez, ha többen összeülünk iszogatni, egyetemi buliba megyünk stb. Nem szeretnék pletyka tárgya lenni.
és mindketten tudják, h. tiltott dolgot művelnek, nem véletlenül megy a vita, ki váltson egyetemet...
csak még annyit, h. a kedves tanár úr a hátad mögött bármikor levarrhat egy gólyát, vagy bárkit, láthatóan nincsenek erkölcsi skrupulusai.
ha egy pár is lesztek, ez a lehetőség mindig fenn fog állni, h. még van/lesz neki más diáklány is...
Ennyi erővel egy gyári munkás is levarrhat bárkit a hátam mögött, szóval remélem, elnézed, hogy nem leszek féltékeny mindenkire 18 és 50 év között, aki nőnemű és az utcára lép reggelente.
Egy pár vagyunk már egy éve. Együtt töltjük most az ünnepeket is, összeköltözés van tervben, szóval komoly a dolog közöttünk, nem az a "kéthetente összefutunk" téma.
Elhiszem, hogy te ezt mélységesen elítéled, minden jogod megvan a véleményedhez. De nem látom értelmét, hogy a továbbiakban is a "kedves" válaszaidat olvassam, remélem, megérted!
a gyári munkás éppen rossz példa, mert nincs kitéve olyan mértékű kísértésnek, mint egy egyetemi tanár.
erről még tanulmány is született, h. a legtöbb megcsalás és válás (nem számítva a show business szereplőit) éppen az egyetemi oktatók körében van, mert ezek a ffiak naponta ki vannak téve a fiatal, szép lányok vonzásának.
Kérdező figyelj a tetteire, szavaira.
"Nekem a váltás sokkal több kényelmetlenséggel, kellemetlenséggel járna, mint neki."
Ergo csak magával törődik ne hogy alatta vágd a fát.
(Vagy már más nő van kinezoben, akivel ugyanazt fogja művelni mint veled).
Nem értem, hogy ha szeret akkor hogyan nem bánja, hogy mit adnál fel miatta.
Az sem világos, hogy eddig nem zavart a pletyka, hiszen együtt vagytok akkor most hogy-hogy az ellentéte történik?
Én maradnék amúgy ahol vagy, qssolnek és aztán vállalnám fel a kapcsolatot, amikor már nem lenne tré belőle.
(Amúgy tőled se túl szép, hogy beleavatkozol hogy mennyit tanítson, mert eddig ez sem zavart...)
Szerintem most esett full le hogy következményei vannak, ha kiderul a viszony és ezért ez a dilemma.
Viszont abban egyetértek az egyik hozzászólóval, hogy ennek a férfinak nem nagy erkölcsei lehetnek és akármikor megteszi mással ugyanúgy mint veled.
17
ne általánosíts! nekem is van diplomám, mégsem dugtam érte!
"Nekem a váltás sokkal több kényelmetlenséggel, kellemetlenséggel járna, mint neki."
ezt is rosszul tudod!
mit gondolsz, egyetemi docensként olyan baromi könnyű elhelyezkedni? ha átmenne más egyetemre, simán lehet, h. csak külsős óraadó státuszba vennék fel, mert nincs szabad belső pozíció.
gondolj bele, hányan doktorálnak évente, és hányat tud felszívni a munkaerőpiac.
míg neked 3 félév, és vége, neki vhol új helyen kell bedolgoznia magát, ami közel sem olyan egyszerű, mint véled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!