Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Akik nem igazán szerelemből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik nem igazán szerelemből házasodtak/vannak párkapcsolatban, ezt elmondják a páruknak is?

Figyelt kérdés
Az én nézőpontom szerint a kapcsolatban levéshez szükséges a szerelem. Nem rég szembesültem vele, vannak, akik nem így gondolják. Mindezt felvállaltan. Mármint az illető, aki ezt így látja, egy népesebb közösség előtt ezt felvállalta. Aki hasonlóan éli az életét, ezt mindenki előtt felvállalja, a saját párja előtt is?
2022. okt. 28. 22:40
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Lehet, azt mondjátok, kérdezzem meg az illetőt. Szeretném is, de ritkán találkozom vele személyesen. A fb-bejegyzése után pedig azt gondolom, számonkérésnek hatna a kérdésem. Mintha elítélném ezért az egészért. Ennek az az oka, hogy valószínűleg el is ítélem, csak ezt nehéz felvállalni. Azt nagyon tisztelem, hogy ő őszintén felvállalta a saját érzéseit.
2022. okt. 28. 22:41
 2/14 anonim ***** válasza:
35%

Én mindig úgy ismerkedtem hogy a pasinak azért legyen valamilyen ház jó autó, nyaralni is tudjon menni.Barátnőim is így csinálják.

Ha ezeket nézem az elején, nem igen tudok mellényúlni párkeresésnél.

2022. okt. 28. 22:52
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
De gáz.
2022. okt. 29. 06:46
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Nem.
2022. okt. 29. 07:17
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Mit értesz az alatt, hogy "nem igazán szerelemből"? Azt, hogy érdekből, a pénz vagy egyéb előnyök miatt vagy azt, hogy már a házasságkötéskor sem lángoló szerelemnek írják le a kapcsoltot, hanem "csak" szeretetnek és kötődésnek?
2022. okt. 29. 07:50
 6/14 A kérdező kommentje:
Ötös, az utóbbira gondolok. Hogy ezt tudja-e közölni, aki így lép kapcsolatba, a párjával? Aki esetleg lángolva szereti. Vagy ha nem is. Aki nem lángolva, az ezt megbeszéli a párjával? Én rosszul érezném magam, ha valaki kapcsolatban lenne velem, egy életre szövetkezni akarna velem, házasodnánk stb., de azt mondaná: nem vagyok beléd szerelmes. Ez engem kínosan érintene. Aki ilyen helyzetben van, elmondaná a saját történetét, érzéseit? Akár a nem lángoló fél, akár az, akit nem annyira szeretnek.
2022. okt. 29. 21:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés. Én egy ilyen konkrét esetet hallottam közvetlenül az érintettől. Ő elmondta, hogy megbeszélték a férjével ezt, sose voltak kifejezetten szerelmesek egymásba, de jól elvoltak, egyfajta szimpátia, szeretet kialakult, ami mentén úgy gondolták, jobb és stabilabb lesz ez hosszútávon, mintha szerelmen alapulna.

Az idő eddig őket igazolta, boldognak tűnnek, azóta is együtt vannak 3 gyerekkel és lassan 35 közös évvel a hátuk mögött.

Nekem is furcsa egyébként ez, nem tudok vele azonosulni, de ha nekik jó 🤷🏼‍♀️

2022. nov. 5. 15:34
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus, hogy amikor egy hosszú kapcsolat megszakad, a 30 felé közeledő hölgy elfogadja az első kínálkozó lehetoseget. Miért? Mert nagyot csalódott a 10/10 pasijaban es már szeretne családot. Egy közepes pasi ilyenkor juthat egy magasabb kategóriájú nőhöz. Aztán lehet együtt maradnak. Ha mégsem legtöbbször az az oka, hogy a nő besokall. O keres többet. Feljebb van a munkahelyi rangletran. Ambiciozusabb. Szexben is aktívabb. Ezt látom tipikusnak.
2022. nov. 5. 21:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden kapcsolatom ilyen volt. Esélytelen vagyok a kölcsönös szerelemre. Nem volt sok kapcsolatom pont emiatt. Kettő beteljesedett kapcsolat volt, amikor több évig voltunk együtt. Az elsőnél egyikünk se volt szerelmes a másikba, csak már 25 évesen illett, hogy legyen végre valakim, ő pont így volt velem. Én a magánytól féltem, ő a szülei nyomorából menekült, mire észbekaptam, már nálunk lakott. Nem bánta, hogy nem tudok elfelejteni egy srácot, azt mondta, a szerelem hülyeség. Én úgy gondoltam, többé úgyse leszek szerelmes, most akkor éljek örök életemben egyedül? Na így indult az egész. Ő amúgy iszonyú büszke volt rám, visszagondolva sokszor tűnt szerelmesnek, de valószínű csak örült, hogy szabadul otthonról. Később többször szakítottunk,mindig az anyagi nyomor tartott mégis egybe. Szex az kb.nulla volt, irtóztam tőle. Aztán szerelmes lettem és szakítottam vele. Második kapcsolatom fergetegesen kezdődött, rengeteg csók és szex. Azt mondta, nem szerelmes. Nehéz volt elhinnem, ahogy rám nézett. Később viszont rájöttem, hogy nem vállal fel mindenki előtt és be kellett látnom, hogy ha nem is szégyell, de cseppet sem büszke rám és ahogy faggatni kezdtem, kiderült a szavaiból, hogy nem szerelmes. Ezt így nem mondta ki, de átlagosnak látott, fogalma se volt, milyen színű a szemem, el tudta képzelni az életét úgy, hogy majd lesz neki más, ha én nem, elszólta magát, hogy XY-nál neki esèlye se lett volna, stb...stb...Az elején amikor azt mondta, nem szerelmes, szakítani akartam, de gondoskodott róla, hogy ne tudjak. Bedobott azért néhány szalmaszálat, hogy MÉG nem szerelmes, mert nála ez lassan alakul ki...végső soron szerintem nem volt szerelmes se belém, se másba soha. Később volt egy férfi az életemben, a legnagyobb ragadozó, akit ismertem valahova, ő se mondta soha, hogy szeret. Körülírta: nem tudom neked megadni, amire szükséged lenne egy kapcsolatban, ez nàlam csak önvédelem, soha nem engedem meg magamnak, hogy érzelmileg belemenjek, blablabla...nem mondta, hogy nem érez irántam semmit, mert 1-2 alkalomra kellettem volna, ha meg kimondja az igazat, elvesztette volna az ingyen szexet...(nem feküdtem le vele végül). Rajta kívúl volt egy kimondottan szexkapcsolatom. Ő se mondta soha, hogy szeret, mert nem is szeretett. Egy férfi mondta csak, de őt nem szerettem, eleve a legelején megmondtam, hogy mást szeretek és csak szexet akarok. Kénytelen voltam szakítani, mert rám szállt. Összességében a legnagyobb szélhámosnál is azt tapasztaltam, hogy szerelmet nem volt hajlandó hazudni. De nem volt egyenes és őszinte egyik se, mert nem mondták ki kerek perec, hogy mást szeretnek vagy hogy semmi esélyem. Ettől még évekig voltunk együtt. Az anyagiak a legnagyobb összetartó erő, de nem a luxus, hanem hogy legyen egy autó vagy ki legyen fizetve a rezsi. A másik a szex, amihez a férfi csak úgy jut rendszeresen, ha van egy kapcsolata. Kölcsönös szerelmet az ismerősi körömben nem talált senki. Aki azt hiszi, hogy igen, az csak vetíti a másikra a saját érzéseit, igazából minél szerelmesebb az egyik, annál biztosabb, hogy a másik nem az. A szerelmes ember valahol nagyon szánalmassá tud válni és emiatt sem lesz szerelmes belé a párja.
2022. nov. 5. 23:32
 10/14 A kérdező kommentje:
Csak egy válasz szólt arról, amire keresem a választ: hogy ezt nyíltan kezeli-e az, aki nem szerelmes. Köszönöm.
2022. nov. 5. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!