Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiélés? Egy komoly kapcsolat előtt? Biztos kell ?
Tanácsokra lenne szükségem. Jelenleg külföldön töltöm az erasmusom. Évekkel ezelőtt, volt egy nagy szerelmem (az első igazi tini) aki szintén kiment erasmusra, és kvázi lecserélt, megszakította velem a kapcsolatot kvázi “élni, kiélni akarja magát” értsd: kavargatni
Ez nekem akkoriban annyira nagy törés volt hogy a mai napig is hatással van rám. Anno az erasmusa előtt ismerkedtünk meg, most pedig velem történt meg ugyanez: megismertem az utazásom előtt egy srácot, aki azóta ki is utazott hozzám. Nem vagyunk kapcsolatban, tisztáztuk hogy mindenki élje az életét (akárhogy, csak ha kavarunk vagy ilyesmi ne meséljük el a másiknak)
Én is kicsit hajszolnám ezt a “kiélést” de valójában nem is sikerül, senki nem is próbálkozik nálam egy buliban se…pedig iszonyat sok új ember vesz körül, önmagamban is most azt gondolom a legjobb időim élem….de közben ott a kontraszt hogy a srácot nagyon kedvelem, hiányzik és sokszor gondolkodtam azon hogy vajon nekem tényleg erre van szükségem? Kavarni? Minek?
Eddig két emberrel feküdtem le, elég sokkal csók volt előtte csak. Nem lettem tőlük több
Mégis motoszkál bennem hogy tapaaztalnom kellene, mielőtt belemegyek egy új kapcsolatba (az első kapcsolatom idén ért végez, egy év után) hogy soha ne érezzem ezt az érzést ha esetleg vele/akárkivel évekre leállnék
A régi tapasztalat nagyon belém épült, nem tudom elengedni. Pedig kiélni magunkat nem csak szexuálisan lehet: 15 országban jártam, felfedeztem magam, sokat tanultam a világról és nagyon boldog voltam….nem is a szexelés meg egyebekre lenne szükségem de megis hogy engedjem el ezt a “kenyszeres gondolatot” hogy az erasmusom alatt mindenképp kavarnom kell?
A sráccal nagy esélye van hogy összejövünk, de a táv miatt még nem mélyítjük
Kérlek normális valaszokat/véleményt írjatok mert nekem ez nagy kétség: akarom is de közbe nem is …+ sok helyen látom hogy kapcsolatok mentek tönkre mert a felek nem élték ki magukat
Huszonéves lány
Voltam Erasmuson, és ismerem azt az érzést, amikor mások leírják a tapasztalataikat, és azt hiszed, ilyennek kell lennie az egésznek, különben biztos van valami baj a háttérben, ha a többiekkel ellentétben te nem fekszel össze mindenkivel, nem szeretsz bele az országba, nem ott találod meg a nagy őt, nem kötsz életre szóló barátságokat, vagy kinek mi. Velem a felsoroltak közül egyik sem történt meg, mégis egy nagyon jó tapasztalat volt. 4 év távlatából úgy látom, hogy a legfontosabb dolgok azok, hogy mivel lettél több az utazás által, milyen tapasztalatokat gyűjtöttél, hogyan élted meg, hogy idegen országban vagy idegenként, milyen megismerni egy másik kultúrát, hogyan önállósodtál, és nem az, hogy hány emberrel feküdtél le. És ami a legfontosabb: ez a TE utad. Ne mások élményeivel hasonlítgasd össze. Ha nem akarsz másokkal lefeküdni, nem kötelező.
Egyébként én egyáltalán nem vagyok kalandozós típus, ez az Erasmusomból is teljesen kimaradt. Rengeteg erasmusos társam pedig párkapcsolatban volt, ők addig távkapcsolatban voltak, a párjuk meglátogatta őket, nem kacsintgattak ki.
Érdemes magadtól megkérdezned, hogy miért akarod ezeket a dolgokat? Melyiknek viselnéd el inkább a következményét? Illetve hogy biztos akarod-e a kalandozást, vagy csak társadalmi berögződés.
Az meg egyáltalán nem törvényszerű, hogy valaki egy kapcsolatban ki akarja élni magát. Ha úgy döntesz, hogy a másik, és amit neked nyújtani tud, az elég, és emellé még szereted is, akkor nem azon fogsz gondolkozni, hogy másokkal szexelj. Az pedig, ha az ember párkapcsolatban valaki másra vágyik, általában valami nagyobb problémának a tünete, nem úgy működik, hogy össze-vissza dobál az élet, és egyik percben még boldog párkapcsolatban vagy, a másik percben meg végigmennél egy focicsapatnyi srácon...
Egy kicsit jöttem én is offolgatni, véleménynyilvánításképp:
Régebben a "kiélt" jelző szitokszónak számított. Azt jelezte, hogy az adott illető olyan sok testiséget tapasztalt, olyan sok illetővel, hogy már semmi újat nem lehet neki mutatni, a testét olyan sok partner használta, hogy kitudja milyen állapotban lehet egészségügyileg, a lelki világa pedig kiüresedett, ezek miatt mély érzelmeket kialakítani képtelen, megragadt a felületesség világában örökre, mivel senki nem volt, akihez lélekben vonzódott volna.
Manapság ez pedig "kötelező" elem lett egyeseknél, mielőtt egy "unalmas" párkapcsolatba belevágnak valakivel, mielőtt az elköteleződés "rabigáját" magukra akarják vetni. Miután a fergeteges kalandok, a sok lehetőség kihasználása és a kívánva levés már a hátuk mögött van, jöhet az unalmas, egyhangú boldogság, de az lehetőleg azonnal, mert már elég volt a sok érzelemmentes partnerből. Csak sajnos ilyenkor jön a meglepetés, hogy ez nem fog összejönni, tudat alatt képtelen ilyet kialakítani az ember. Helyette az elmélyülés képtelensége, a csapongó lelki világ és a további válogatás igénye jön, a "tökéletes" partner iránt.
Pedig a boldogság egyáltalán nem "unalmas" hosszú távon sem, egy olyan ember mellett, akivel érzelmileg passzol, a testiség kiélése pedig az egymásra hangolódás által sokkal színesebb dimenziókat nyit meg így, mint a jópár alkalmi szex. A közös élmények és egy fontos ember igazán közel engedése fejlesztik a lelket, a szellemet és az életutat is.
Igazából, döntés kérdése, hogy ki mit választ, a másik opcióról való lemondással. Ösztöni, vagy lelki áldozathozatal - az egyik úgyis elkerülhetetlen egy ember élete során. Ha van rá lehetőség, inkább tudatos döntés kérdése legyen, semmint a sodródásból fakadjon.
Köszönöm a válaszokat. Javarészük valóban jogos, de nem értettétek meg, hogy velem már ez egyszer megtörtént, hogy emiatt lecseréltek, és nyomást éreztem magamon, hogy vajon nekem is ezt kellene tennem?
Nyilván nem. Becsüljük egymást, de nem mélyítjük még a kapcsolatot. Az én értékrendem a kapcsolaté, mindig is az volt. De még szó nem esett kapcsolatról, csak kedveljük egymást, és teret sem adtunk ennek hogy kifejlődjön. Neki is és nekem is szükségem van levegőre a kapcsolatom után, amit inkább az egyetembe, szabadidőben keresek és nem a kényszeres ismerkedésben
Mi történt meg veled? Az vele történt, hogy nem akart komoly kapcsolatot, és szakított, vagy éppen bele sem ment veled, ezek az ő érzései, nem a tiéd!
Azért, mert más így gondolkodik, attól még neked nem kell, érthetetlen, hogy miért érzed ezt igazodási pontnak az életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!