Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van itt olyan, akinek nehezen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, akinek nehezen indult a párkapcsolata az első néhány évben, majd jóra fordult?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy erre rengeteg negatív válasz érkezne, ezért szeretném leszögezni, nem magam miatt kérdem, ezért számomra lényegtelen az olyan jellegű vélemény, ami a negatív oldalát, végkimenetelt írja le. Pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy akadnak-e itt olyan párok, akik nehezen indultak, esetleg ellentétes személyiség, vagy sérült lélek (stb, bármi, ami miatt egy kapcsolat nehéz lehet) miatt, majd az évek össze kovácsolták őket.

Köszönöm.

2022. szept. 26. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha már az elején is szar, akkor nem erőltetem. Nem vagyok a magam ellensége, elég mazochistának kell ehhez lenni.
2022. szept. 26. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs.
2022. szept. 26. 14:50
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy szar, hanem hogy nehéz. Számomra a szar azt jelenti például, hogy hűtlenség, bántalmazás, hazudozás.

Nehézség például, ha a két ember nehezen értik meg egymást,vagy esetleg az egyik túl érzékeny, a másik kevésbé.

2022. szept. 26. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Össze kell csiszolódni
2022. szept. 26. 15:14
 5/8 A kérdező kommentje:

4es, valóban, erre vagyok kíváncsi, hogy van-e itt ilyen tapasztalat.

Én jelenleg nem vagyok kapcsolatban, de határozottan biztos vagyok benne, hogy nekem évekbe telne, kevesen tudják kezelni a BPD-met, mivelhogy az nem csak rajtam múlik, a másiknak is meg kell érteni, hogy hogyan ne rontson rajta.

2022. szept. 26. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, az más téma, ha egy mentális betegség nehezíti a dolgot. Hát figyelj, ez attól függ, hogy mennyire súlyos és mennyire elfogadó, türelmes párt fogsz ki.
2022. szept. 26. 15:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Neeem, az nálam áll fenn, de a kérdés nem személyes.

Nyilván egyébként egy mentális betegség még nagyobb nehézség is.

2022. szept. 26. 17:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ha rosszul indul, hamar vége is lesz. Ha jól indul meg olyan kb. 8 hónapig van a rózsaszín köd, utána van, amikor a szex még összetart egy-két évig, de már kezditek megismerni egymást.. és tipikusan közben jönnek a hatalmi izék, hogy ki mit hogyan tart igazságosnak, praktikusnak és mennyire engedi a másikat közel és milyen ütemben... stb. Na ez az összecsiszolódás. Ilyenkor lehet olyan, hogy szakítanak, aztán mégis újra megpróbálják... Ha túléli a kapcsolat, pláne az összeköltözést, mert tudnak kommunikálni és megvan a szeretet is, akkor van esélye. De persze olyan, hogy minden happy nincs, mindig vannak hullámvölgyek akkor is.

Most van olyan is persze, hogy a legjobb barátok jönnek össze, akik addig is jóban voltak évek óta (szerintem ez a legmázlistább, ha tényleg van kémia is). Vagy olyan, ami tényleg érdekházasság és távolságtartóak a felek, nagy szabadságot adnak egymásnak, mert nem is kötődnek.

Ez az elmélet inkább a tipikusan "összehozott az, amit beleképzeltem a másikba, aztán vagy beválik vagy sem" forgatókönyvre értendő - amit az én és ismerősi tapasztalataim alapján gyártottam. :)

(Két nagyon sérült lélek esetén - mert teljesen egészséges ember sincs :) - viszont sajnos inkább amolyan héjanász az avaron szokott lenni. Eleve sokszor rossz a kötődési minta, összekeverik a haragot a szeretettel, az önzetlenséget a manipulációval, meg már első perctől ott a gyanú, hogy nem vagyok szerethető, nem érdemlem meg... és kapaszkodnak valami misztikus bálványként és boxzsákként... ez egy nagyon heves függőség, harmónia nem lesz belőle, ha nem menekül ki az egyik, mert mondjuk pont bántalmazó/mazochista páros (lelkileg is lehet ilyen) és ebben megtalálják egymást, akkor is csak szakaszosan egyre jobban kifáradó, önsajnáló apátia lesz belőle. Ez inkább akkor tud "működni", ha nem élnek együtt, nem kell alkalmazkodniuk, hanem mint két művész inspirálják egymást és a távolság fenntartja tovább a vágyat... akkor meg amolyan barátság extrákkal válhat belőle. Csak ugye ha vannak anyagiasabb életcélok (mint család és nem művészi karrier), akkor ez a fajta mérgező kötődés viheti az időt, energiát és vele a gyógyulási és életcélos esélyeket rendesen.)

2022. szept. 26. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!