Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Üzen valamit a ma emberének a Romeo és Júlia dráma?
Ha jól tudom, klasszikus értelemben itt a szerelemről van szó. Mark Manson - a híres blogger - azonban azt írja könyvében, hogy van olyan vélemény is, miszerint Shakespeare a szerelem kicsúfolására írta ezt a művet.
Ebből fakadóan a 21. század emberének van tanulság benne?
Szerintem olyan tanulsága mindenképp van, hogy részben a családhoz IS házasodik az ember, amire a romantikaban rá lehet legyinteni, de nem érdemes.
Tehát: válassz magadhoz hasonlót.
Második tanulság: tiniként ne vedd halálosan komolyan a szerelmet :D de ez elég direkt üzenet.
Én is hallottam erről, de szerintem nem igaz. Abban a korban ilyen műveket írtak a szerelemről, és komolyan is gondolták.
Az más kérdés, hogy a mai kor embere fogja a fejét.
Igazából a régi és az új rend összecsapásáról szól a mű. A szülők a régiek, a maradiak, akik a harag és az elrendezett házasság hívei. A fiatalokat pedig nem érdekli a régi családi gyűlölködés, és a szabad párválasztás hívei.
Viszont itt győz a régi harag, és elpusztítja a fiatalokat. Az ő tiszta, naiv szerelmüket megöli a maradiság. Ennek hatására a szülők is elgondolkodnak, hogy meg kéne változni. Ez a hivatalos értelmezése a műnek. Nem feltétlenül kell komolyan venni azt, hogy hány napja ismerik egymást, meg hányszor találkoztak, nem ez a lényeg. Hanem az, hogy ők túl tudnak lépni a régiek butaságain. Egy drámában nem fér bele több év történése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!