Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a szerelem? Meddig tart?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a szerelem? Meddig tart? Mit éreztek egy párkapcsolatban több év után?

Figyelt kérdés
Hogy bizonyosodtok meg, hogy a másik nem fog megcsalni benneteket? Maradtatok benne praktika alapon kapcsolatokban? Az ilyen típusú párkapcsolatot lelkileg, hogyan lehet elviselni? Szerintetek a szerelem szívás és butaság?

2022. aug. 17. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:
37%
A szerelem szívás :)
2022. aug. 17. 08:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi a szerelem?

- valami hormonkombináció úgy tudom. Hogy milyen érzés? Nyugalom, béke, biztonság, biztosság, hazaérkezés, felhőtlen boldogság. Ilyesmi.

Meddig tart?

- Én elhiszem, hogy örökké is tarthat, de ezért tenni kell. A szerelem érzése változhat illetve lehet újra és újra szerelembe esni ugyanazzal (ez egy módja, hogy "ne múljon el")

Mi éreztek egy párkapcsolatban több év után?

- gondolom ez nagyon változó. Én még nem tudok nyilatkozni

Hogy bizonyosodtok meg, hogy a másik nem fog megcsalni benneteket?

- Nyílt, őszinte kommunikációnk van, mindig azonnal meg tudjuk beszélni higgadtan a problémáinkat. A másik pedig, hogy kifejezzük az érzéseinket.

Maradtatok benne praktika alapon kapcsolatokban?

- Nem. Remélem erre soha nem is lesz alkalmam.

Az ilyen típusú párkapcsolatot lelkileg, hogyan lehet elviselni?

- Passz.

Szerintetek a szerelem szívás és butaság?

- Nem és nem.

2022. aug. 17. 09:01
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Mi a szerelem?

Hormonális reakció.

Meddig tart?

Ha jól tudom maga a biológiai értelemben vett "szerelem" 2-3 évig (az utód világrahozása és korai gondozása idejéig, evolúciós szempontból fontos hogy eddig ne legyen egyedül a nő)

VISZONT ha az ember ideális párt választ magának, akkor a hormonkoktél mögött van szeretet is, az pedig akár örökké is tarthat.

Mit éreztek egy párkapcsolatban több év után?

Azt, hogy szeretem a társam. Az a fajta pillangós mámoros szerelem hol felbukkan, hol kicsit háttérbe szorul. Teljesen az se tűnt el azért. :) de alapvetően nekem fontosabb az, hogy szeretjük egymást, kötődünk egymáshoz.

Hogy bizonyosodtok meg, hogy a másik nem fog megcsalni benneteket?

Nem hazug ember. Eleve mindketten úgy vagyunk vele, hogy a megcsalás értelmetlen, ha valaha tfh találnánk jobbat, akkor sokkal praktikusabb szakítani és összejönni az újjal. Semmi értelme egy rissz-rossz kapcsolatban titkolózni meg szenvedni.

Maradtatok benne praktika alapon kapcsolatokban? Az ilyen típusú párkapcsolatot lelkileg, hogyan lehet elviselni?

Itt mire gondolsz? Hogy pl. azért maradok vele mert az ő házában lakunk, ilyesmik? Nem voltam ilyen helyzetben, nem tudok nyilatkozni. Biztos hogy nem jó így élni.

Szerintetek a szerelem szívás és butaság?

Nem. :)

2022. aug. 17. 09:11
 4/4 Senior Séf ***** válasza:

Mi a szerelem?

Az amúgy gyönyörű nyelvünk ebben licsit szegényes. Szerelemnek hívja azt a szinte ön- és közveszélyes állapotot, amit (mint azt előttem helyesen írták) egy hormon mix hoz létre, és ugyanígy nevezi azt a lecsendesedett, egymáshoz halálig tartó ragaszkodást, amit manapság egyre kevesebbszer látni.

Meddig tart?

A szerelemért felelős hormonok fél-két év alatt bomlanak le. Ezután egyre jobban kilátszanak azok a hibák, hiányosságok, amiket addig a rózsaszín köd eltakart. Ha viszont elég érett a pár mindkét tagja, és ápoljál, fenntartják a szerelmet, halálig is tarthat.

Mit éreztek egy párkapcsolatban több év után?

Az első házasságomban jószerivel semmit sem éreztem. Teltek az évek, nőttek a gyerekek, és nem egymásra, hanem rájuk figyeltünk. A második házasságomba már érettebben érkeztem, és 23 év után is töretlenül imádjuk egymást.

2022. aug. 26. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!