Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a véleményetek az elméletem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek az elméletemről?

Figyelt kérdés

Ismerősi, családi körben megfigyeltem, hogy az idősebb testvérek általában olyan emberrel jönnek össze, aki szintén idősebb testvér, a középső gyerekek olyannal, aki szintén középső, legkisebb gyerekek szintén kistestvérrel.

Szerintem ez azért lehet, mert a személyiségünket nagyban befolyásolja, hogy hol vagyunk a születési sorban.

Nálatok hogy van ez?

2022. júl. 2. 17:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Ez hülyeség, kb ennyi.
2022. júl. 2. 17:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én környezetemben ez nem feltétlenül van így.

Ráadásul én egyke vagyok, de mindkét exemnek és minden férfinak, aki valaha is tetszett, és minden férfinak, akinek én valaha is tetszettem, van testvére.

2022. júl. 2. 17:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennek semmi köze , inkább az hogy hol tud kialakulni a szerelem/kapcsolat, pl ha 4 èv van a gyerekek között akkor a főiskolás már nem biztos meg tudja ismerni a végzős 4est - meg hát más a korosztály sajátossága
2022. júl. 2. 17:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én családomban - bár jócskán kiterjedt - még véletlenül sem fordult elő ilyesmi.

Ez nem elmélet, csak egy saját családra (a tiedre, kedves kérdező) alapított feltételezés.

Semmi alapja nincs.

2022. júl. 2. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Megtörténhet, hogy így alakul, de nem törvényszerű, hogy így legyen.
2022. júl. 2. 18:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy mennyire általános érvényű elmélet, de a mi esetünkben tényleg így van (idősebb testvérek vagyunk mindketten).
2022. júl. 2. 18:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok ilyen van, meg sok olyan, ahol nem. A családod, ismerősi köröd olyan kicsi minta, hogy semmilyen következtetést nem lehet belőle levonni. De egy nagy mintán alapuló kutatás a témában érdekes lehetne. Hajrá!

Rám egyébként nem igaz. Én legidősebb lány vagyok, 2 húgom van. Szinte minden pasimnak nővére volt.

2022. júl. 2. 18:26
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Régen az ilyen szarokat papírra vetették, azért van ilyen gecısok antik könyvünk
2022. júl. 2. 18:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes elmélet, de szerintem nincs kifejezetten összefüggés. A pszichológiában egyébként foglalkoznak a testvérsorrenddel és vannak elméletek és megfigyelések, amik bizonyos személyiségtípusokat társítanak a sorrendiséghez (meg van is a középső gyerek-szindróma), de azért szerintem nincs direkt összefüggés a kettő között. Nekem exeim között zömében idősebb testvérek voltak, volt egy-két másodszülött, de többségében az idősebb testvérekkel jártam, viszont a férjem pl egyke. Én a kisebb testvér vagyok. Szóval pl az én személyes tapasztalatom sem támasztja alá az elméleted, de az ismerősi körben sincsenek ilyen összefüggések, legalábbis nekem nem tűnt fel semmiféle kapcsolat.
2022. júl. 2. 20:38
 10/11 anonim ***** válasza:
41%

Én pedig pont úgy tudom,hogy a kisebbik testvér olyannal jön össze,aki idősebb testvér.Es ez logikus is:ebben a dinamikában müködik.

Én lány vagyok és van egy nővérem.Az én páromnak húga van,a nővérem férjének pedig bátyja.

Az idősebb testvér megszokta,hogy őt követik,a kisebbik testvér pedig alkalmazkodóbb.Úgyhogy az elméletednek pont,hogy az ellentète igaz

2022. júl. 2. 22:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!