Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A barátom nem is szeret igazán?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom nem is szeret igazán?

Figyelt kérdés

Teljesen spontán, tulajdonképpen viccesen megkérdeztem, hogy 1-10-es skálán mennyire szeret? Azt mondta: 8.

Én úgy gondolom, hogy valakit vagy szeretek, vagy nem. Ha pedig szeretem és a párom, akkor a legmagasabb szinteken szeretem. Tehát 10.

Nem veszekedtünk rajta, tovább beszélgettünk, de elgondolkodtatott.

Te is csak 8-as szinten szereted a barátnődet/feleségedet? És nőként számodra rendben van, ha 8-as szinten vagy?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. jún. 18. 22:48
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2022. jún. 19. 12:39
 22/25 anonim válasza:
Ha a párod kérdezné tőled ugyanezt, te mennyit mondanál?
2022. jún. 27. 09:55
 23/25 A kérdező kommentje:

Alapesetben 10-et, a kérdésembem is megfogalmaztam:

“ Én úgy gondolom, hogy valakit vagy szeretek, vagy nem. Ha pedig szeretem és a párom, akkor a legmagasabb szinteken szeretem. Tehát 10. “

Neki ugyanezt kellett volna mondania/gondolnia, hiszen ez egy

“ becsapós” kérdés volt, persze, hogy nincs 5, meg 7……

Mivel ő nem viszonozza olyan mértékben, ami szerintem ideális lenne, így én is leépítettem magamban az iránta való, bárminemű kötődésemet. Tehát lehetne 10 is, de mindezek alapjàn nincs meg a 10 nálam sem.

A szeretet nàlam nem jár alanyi jogon.

Ha szeretek valakit, az az én “ álomvilágom”, ezt csak èn, azaz te érzed így. Ezt a másik fèlnek tettekkel alá kell tàmasztania, hogy valóban jól érzem, hogy a szeretetem/szerelmem létező lábakon áll.

Ellenkező esetben csak én hiszem azt, hogy szeretem. Az önámítás azonban sosem jó út. A szetetetért/szerelemért ugyanúgy dolgozni kell, mint a havi bérekért, természetesen átvitt értelemben.

Millió olyan kapcsolat van, hogy:

“ szeretem, de…”

A szerelem kevés a mindennapokhoz.

Szóval én figyelembe veszem, hogy az érzelmeim min alapszanak, miből jönnek és az alapjàn itélem meg a minőségüket, megbízhatóságukat is. Ezek az alapok jelen esetben nem kipárnázottak, nincs visszacsatolás, így magamat sem kergetem álomszerelembe. Pedig lehetett volna az is. Majd egy következő valakivel :-)

2022. jún. 27. 13:03
 24/25 anonim válasza:

Nézd, eleve arra kérted, hogy egy 10-es skálán határozza meg a szeretete mértékét, de nyilván nem határoztad meg, hogy mi a legkisebb, és a legnagyobb fokozat.

Szerintem teljesen korrekt válasz a 8-as, pláne, hogyha el is magyarázza, hogy szerinte a 10-es irreálisan tulzó, rajongó, alárendelt szeretet.

Azt gondolom, hogyha te 10-est válaszolsz neki, akkor az nem öszinte válasz, hiszen ellentmondásban van a fenti válaszoddal, én olyan 5-ös, 6-osra saccolnám, de, ha a szakitás gondolatával kacérkodsz, talán még kevesebbre.

Egyébiránt semmi értelme ennek a tesztnek, hiszen kiderült, hogy nem a szeretetén mulik a kapcsolatotok, hanem azon, hogy te ugy érzed, nem kölcsönös, amit te beleteszel, azt nem kapod vissza, vagy nem olyan formában, ahogy szeretnéd.

Szerintem ezt lenne érdemes megbeszélnetek, és ha nem sikerül összehangolódni, akkor levonni a tanulságot, hogy nem illetek össze.

2022. jún. 27. 21:47
 25/25 A kérdező kommentje:
igen, nem igazán illünk össze. Szerintem a kapcsolatunk a jövőben inkàbb baráti lesz, mert egyébként nagyon jó barátok vagyunk.
2022. jún. 28. 03:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!