Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi a szerelem?
Szerintem nincs szerelem,max a könyvekben és a sorozatokban.
Maximum annyiban van jelen,hogy szexelnek,közösen bérelnek lakást,mert úgy a könnyebb,közösen vesznek fel hitelt és keginkább azért vannak együtt,mert egyik sem akar egyedül lenni.
A szerelem nagyjából 12 hormon munkája, meg amit még az agyad hozzá költ.
Nagyon hasznos és kellemes dolog, viszont nem tart a végtelenségig.
Persze, alapvetően hormonok, de aki erre kíváncsi általában a saját érzéseit szeretné megfejteni.
1. Legfeljebb egy ember váltja ki (egy időben)
2. Romantikus vonzalom
3. Nem gondolok másra, mint potenciális partnerre.
És most kicsit arról, hogy milyen érzés:
Ha mellette vagyok úgy érzem hazaértem (otthonosság, felhőtlen, lebegős boldogság, nyugalom, biztonság). Biztonságban érzem magam, mintha nem lenne semmi probléma a világon és mindenre képes lennék. Úgy érzem minden egyszerű és magától értetődő, a kapcsolatunkban is és azon kívül is. Sokáig nem gondoltam szerelmesnek magam, mert nem féltem, hogy elveszítem, sosem voltam féltékeny. Aztán rájöttem, hogy pont azért vagyok szerelmes, mert elképzelni sem tudom, hogy valaha elveszíteném vagy okom lenne féltékenynek lenni.
Sokáig kerestem a szerelem definícióját (mert nekem mindent definiálni kell) aztán hirtelen már nem kellett. Nem tudom most sem úgy definiálni, hogy jóldefiniált legyen, de tudom, hogy az vagyok és már nem is akarom definiálgatni. Ez pedig egy hatalmas dolog egy matematikustól.
Szerelem?
Én úgy gondolom 2 fajtája van.
Egyik a rózsaszín felhős szerelem.
Ez hirtelen jön, vak, mert nem a másik félbe vagy szerelmes, hanem amit átélsz vele(sex, csak a jó dolgok,van valaki veled).
A másik az igaz szerelem.
Akinek a személyébe szerelmes vagy. Minden jó és rossz tulajdonságaival együtt elfogafogadod és szereted. A szerelem ugyanúgy tart jóban is rosszban is. Hullámzó, hol jól, hol rossz, de akkor is szereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!