Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek tetszem a tanárnak?
Egyetemi tanárról van szó. Nem tanít, nem egy karon vagyunk. Bejelölt Facebookon, követ instagramon, beszívezte az összes fényképemet, random rámírt, fényképet küldött magáról, reagál a posztjaimra.
Pár hete ismertem meg egy rendezvényen, ahová több tanár meglett hívva. Ott beszélgettünk pár órát. Azelőtt nem ismertük egymást. 30+ korosztály, én 24 éves vagyok
Na pont ezért tettem fel a kérdést
Mert valaki szerint nem helyén való, valaki szerint nem probléma

Nem ugyanazon a karon vagytok, lehet nem is egy épületben, lehet tök messze (nem tudom hova jársz), gondolom a két szaknak (ahol tanulsz és ahol tanít) nincs köze egymásnak.
Tehát nem is fogjátok egymást keresztezni.
Akkor kit zavarna?

10
ne beszélj hülyeséget, itt az a mérvadó, h. egyikőjük az adott intézmény tanára, másik diákja, tök mindegy, h. tanítja-e vagy sem.
etikai vétség, nem kezdünk diákkal és pont.

azt nem értem, miért nem tudsz a csoptársaid közül választani kérdező? miért kell ilyen etikailag aggályos zavaros ügyekbe belemenned?
miért nem szólal meg benned a vészcsengő? az tökre nem oké, ha egy vadidegen faszi beszívecskézi az összes fotódat.
ez miről szól szted?
nem is ismer téged, csak látásból.
szerinted ilyenkor mi vezeti őt? elmondom: a farka.
de ha nem egy tanár lenne az egyetemedről, hanem simán egy pasi, akkor is villognia kéne a vészcsengőnek, h. ez így túl sok, túl gyors, túl strange.
továbbra sem értem, saját magáról minek küldött fotót?
12 te meg miért adod alá a lovat? ez annak az esete, hogy ha megtalálsz egy dugig tele pénztárcát az utcán, de nincs szemtanú, elteszed magadnak (vö. ha nem tanít, dughattok).
abba gondoljatok bele, ha van egy tanár, de nem is tanít (még) téged, attól még a megszólítása tanár úr, nem pedig béla.
tehát tanár-diák formális kommunikáció zajlik akkor is, ha nem tanít, mert a státusza attól még ugyanaz: ő tanár, te diák= no sex!

#14 Azért, mert a leíras alapján nekem az jön le (ha tévedek akkor Kérdező javíts ki), hogy semmi közük egymashoz és nem is lesz.
Ha olyan egyetemre jár, ahova én is ahol a különböző karok nem hogy nem egy épületben vannak, hanem teljesen más városrészen és a kettőnek semmi köze egymáshoz, úgy hogy lehet korban nincs is akkora különbség, akkor nem értem miért akkora dolog az, ha kialakulna valami.
Tehát pl.: (csak példa, nyilván nem tudom jova jár stb) a kérdező a jogra jár, a pasas meg a természettudományi karon tanít mondjuk matekot, fizikát, bioszt, x.
A két kar, külön épület, tök külön szervezeti egység, több mint valószínű hogy sose fogja tanítani, tehát még csak az se fordul elő, hogy a folyosón talalkoznak.
Mondom, ez csak egy példa, de nekem a leírasból valami ilyesmi jön le. A szituacióra nezve.
Természetesen ha ugyanazon a karon oktatna és meg lenne annak a veszélye, hogy kellemetlen a szitu és etikátlan lenne, nem "bátorítanám".
A másik: a 30as oktatók nagyon sok esetben nem várják el hogy magázódas legyen. Simán előfordulhat, hogy a teremben ülő hallgató egyidős a tanárral, sőt akár öregebb.
Alapképzésen (nappalin!) is volt olyan évfolyamtársam aki 35 volt amikor kezdtük. Nem ez az átlag, de előfordul. Most már mesteren vagyok, az átlag még mindig nem a 30+ de több olyan órám is volt, ahol a csoporttársak elmúltak 30 évesek.
És a 30as oktatók nagy része tegez és fordítva is felajánlja. Nem mindenki persze, de sokan.
Tehát ha egy rendezvényen összetalálkoznék egy nem sokkal idősebb emberrel, aki sose tanított, nem is fog, nem ott tanít ahol én tanulok, nem is futnank össze, mert mondjuk az egyetemre jár kb 20000/20000+ hallgató és nem ugyanott vagyunk, eszembe nem jutna tanárurazni. És tapasztalatom szerint ennyi idősen kevesen is várják el.
Az érdekesség még az, hogy egyszer kiírtam egy kérdést, hogy vajon gáz lenne-e randizni egy phd hallgatóval, aki tanít is mellette az egyetemen, sőt engem is, természetesen csak azután hogy én letudtam a tárgyat es fixen tudnám hogy legközelebb nem fog. Kb mindenki azt írta, hogy az nem lenne gáz. Pedig szerintem ez a szitu pont neccesebb, mert ugyanazon a karon vagyunk, ugyanabban az épületben, tanított is stb. Csak azért mert nem doktorált le, attól még ugyanúgy pontozott, osztályzott mint egy doktorált oktató. Egyébként nem történt semmi. De nem is ez a lényeg.
Szóval sztem a kérdező sok részletet hagy ki ami fontos lehet a sztori szempontjából.

15
tök mindegy melyik kar, mindegyik ugyanazon egyetem égisze alá tartozik.
fel bírod ezt fogni?
lehet itt magyarázkodni, de attól még az aklá- fölérendeltségi viszony, az etikai krédók nem tűnnek el.
mindenkor tanár úr/tanárnő a hallgató számára az adott egyetem minden tanára, tök mindegy melyik épület, kar.

#16 Fel tudom fogni, csak nem értek egyet. Nem tudom jártál-e egyetemre vagy ha igen akkor mennyire régen, mert manapság a Kérdező által felvázolt esetben (amúgy hogy beletrafáltam a ttk-val😀) senkit sem érdekel. Miért lenne a fölérendeltje ha SEMMILYEN kontakt nincs köztük? Ha ugyanaz a kar lenne, az más tészta.
Engem, mesterszakos közgazdászt, pont marhára nem érint, hogy egy TTK-n vagy bölcsészkaron ki, mit csinál, akár oktató akár hallgató. Mivel a 'munka' (azaz egyetem) NEM köt össze, NINCS összefüggés ezért nincs fölém rendelve, magánemberként meg nem számít.
Nem számít hogy végzős leszel, a sztori szempontjából.
De pont ez az, ha te természettudományt tanulsz, a csávó meg pl.: jogász, közgazdász, x aminek SEMMI köze egy TTK-s szakhoz, akkor neked ő nem oktatód.
De azt csinálsz, amit jónak látsz. Ez tovabbra is csak az amit ÉN tapasztaltam a közel 4, egyetemen eltöltött év alatt és az én véleményem.
NEM kell ezzel egyérteni. Megjegyzem a világban kifejezetten gyakori hogy különböző "szinteken" lévő emberek jönnek össze.
Amíg a munkát/sulit nem befolyásolja negatívan, nem etikátlan (itt nem az), addig senkit nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!