Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan lehet objektíven...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet objektíven vizsgálni egy helyzetet ha érzelmileg érintett vagyok?

Figyelt kérdés

A saját életemrő, dolgaimról van szó. Van konkrét példám is, de NEM arra az esetre akarom kihegyezni.

Arra gondolok, amikor valakiről azt akarjuk megtudni mit gondol rólunk, hogyan viszonyul hozzánk. Amikor egy olyan illetőről van szó, aki nem tetszik, nincsenek (max barátinál több) érzelmeim akkor le tudom/tudtam szűrni, hogy ha tetszem neki. A pillantásából, meg pár apróbb megnyilvánulásból nyilvánvaló volt. Utólag be is igazolódott.

De hogyan gondolkozzon az ember józanul, ha érzelmileg érintett?

És akkor a saját példa: van egy férfi akit noha már évek óta ismerek, de csak kb 1 évvel ezelőtt kezdtük el jobban megismerni egymást és gyakrabban összefutni (azt is társaságban). Sose tudtam eldönteni, hogy van-e több a háttérben, vagy lehetne-e több illetve, hogy ő tudta/tudja-e hogy én hogyan érzek iránta. Idővel eléggé beleestem, azóta is ebből próbalok kimászni.

Ahogy egyre többet beszélgettünk kiderült, hogy nagyon hasonló a humorérzékünk, gyakran megnevettetem, megy az oda-vissza cukkolás, de abszolút poén. Voltak komolyabb beszélgetések is, ő is érdeklődött és én is. Volt 1-2 aranyos megszólalása is. Sok az összenézés. Volt néhány olyan eset amikor azt éreztem mintha lett volna "egy pillanat". Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen csak ez volt a benyomásom. Mintha akkor valami megváltozott volna, csak a realitás kirántott.

Viszont esetében nem tudom megmondani, hogy volt-e/van-e esély valami komolyabbra is. Nem tudom, hogy ezek a dolgok csak szimpátiát jelentenek, vagy esetlegesen többet is, mert nem tudok objektíb lenni. Nem akarok többet belelátni mint ami, de a másik illető v eset ( amit említettem) az sem volt több v konkrétabb és mégis egyértelmű volt.

Szóval tanulságként hogyan lehet objektívebben megítélni egy helyzetet ha az ember érzelmileg már benne van?

2022. ápr. 26. 22:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"A példa inkább csak szemléltetés, engem inkább a kérdés általánosságban érdekel."

Ködösítesz. Így viszont nem kapsz értelmes válaszokat.

2022. ápr. 27. 23:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem ködösítek, leírtam mire gondolok, hoztam egy példát, hogy èrthetőbb legyen.
2022. ápr. 28. 08:07
 13/18 anonim ***** válasza:

Talán hogy akar tőled valamit, közeledik feléd, abból elég jól leszűrheted.

Meg aztán neked se árt tisztázni, te mit akarsz tőle.

2022. ápr. 28. 22:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Egy jo megfigyelot,aki semleges a temaban kell a ferfi ele "cipelni",kitalalsz valami utuget hogy lasson titeket egy,tobb szituacioban a semleges tag es o ezek alapjan meg tudja mondani mit lat.Plusz a semleges tag kicsit beszelhetne a ferfival es rad utalgathatna hogy pl jol allna neked az xy ruha stb.
2022. ápr. 28. 23:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Elhiszem hogy nehéz, de ha nem tudjátok megoldani, akkor egyszerűen bénák vagytok. Vagy azért, mert egyszerűen nem akartok egymástól semmit. Azt azért lehet érezni, hogyha valami kialakul. Persze lehet úgy tenni, mintha nem történne semmi, csak ez már innentől kezdve a ti dolgotok.
2022. ápr. 28. 23:48
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem könnyű!

Hasonló szituban vagyok, én inkább hagyom, hogy benne alakuljon ki a döntés, hogy mit akar.

2022. ápr. 29. 00:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Én próbálok kicsit "dróton rángatós" lenni,vagyis kicsit különbözően viselkedek,szándékosan nem keresem ha nem muszáj hosszabb ideig és megnézem a reakcióját,hogy még mindig érdeklem-e. Nem tudom hogy mi történt,de nálam egyszerre a pasi nyíltabb lett és kezdeményezőbb.A jelenlegi kapcsolatában a párjától a jelenlétemben határozottan elhúzódik (rossz kapcsolat az kívülről lejön),szóval nálam egyértelmű jeleket kénytelen adni,különben elveszít.Próbáld ki!Akkor talán objektívebb lesz a helyzeted meglátása.(pl ha fontos dologra megkéred 1x meglátod mennyi idő múlva ír vissza neked,mennyire fontos ha van valami problémád)
2022. ápr. 29. 21:22
 18/18 anonim ***** válasza:
48%
Mikor tanuljátok meg végre, hogy az ilyen megkerülős utak nem vezetnek sehová? Miért nem lehet egyenesebbnek lenni? Sokkal egyszerűbb! Ha valaki nem kér belőle, legalább tisztán látsz!
2022. ápr. 29. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!