Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Komoly kapcsolatban élők, ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komoly kapcsolatban élők, ti elgondolkodtatok már azon, hogy lehetséges, hogy a világban él valahol egy olyan ember, akivel sokkal jobban éreznéd magad, mint a jelenlegi pároddal?

Figyelt kérdés

Ebből fakadóan nem ámítás az, amikor az ember azt mondja, hogy megtalálta az "igazit", ahol mindenkinél van jobb?

Lehet, hogy az az ember, akivel még jobban éreznéd magad, mint a mostani pároddal, jelenleg egy New York-i kávézóban ül, és egy magazint olvas. És nem is tudok egymásról.

2022. ápr. 22. 16:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Elengedtem ezt az igazi dolgot. 16 évesen teljesen más az igazi fogalma, mint 26 évesen, vagy 36 évesen. Persze, hogy minden új kapcsolatot jobbnak érzünk, ennek az az oka, hogy tapasztaltabbak vagyunk idővel, jobban tudjuk, mit akarunk. Ha boldog a kapcsolat, nem gondolkozom máson. Akkor szoktak ilyenek forogni a fejemben, amikor a végéhez tart egy kapcsolat, és már nem érzek semmit, másra vágyom.
2022. ápr. 22. 17:01
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A kapcsolatunkat mi tesszük olyanná, amilyen. Nyilván két alkalmas ember kell hozzá, de önmagában senki sem annyira különleges, hogy bármit garantáljon. A kapcsolatban, egymás mellett válunk azzá.

Épp ezért én nem várok többet a partneremtől, mint azt, hogy kompatibilisek legyünk egymással és együtt tudjunk működni. Illetve nyilván legyen vonzalom, kémia, de arról nem igazán tehetünk, az vagy jön vagy nem.

Épp ezért nem tudok hasraesni idegen emberektől. Mert nem is azt szeretem, hogy mire képes a másik egyedül, hanem hogy mi mire vagyunk képesek. És például a párommal mögöttünk rengeteg olyan emlék és eredmény van, amiben bizonyítottuk, hogy egymásnak valók vagyunk. Ezt pedig semmi pénzért nem dobnám el, amíg ilyen jó, mert jobbat úgysem találnék, csak én tenném azzá. Ahogy vele is mi tettük azzá.

Ennyi év szép múlttal egymásnak csalódást nem okozva őszintén leszarom, hogy egy idegen mit és mit nem tud. Akkor is csak egy idegen marad, aki nem fog tudni elég közel férkőzni hozzám, amíg itt ez a klassz kapcsolat és amíg ebben a formában létezik.

2022. ápr. 22. 17:02
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

Én meg pont azt gondolom, hogyha a jelenlegi kapcsolatom valami miatt véget érne, én már nem is kezdeném újra.

17 éve élünk együtt, és nem mondom, hogy tökéletes a párom. De ismerem, elfogadtam a hibáival együtt, összeszoktunk. És egy bizonyos életkor után már nem változik az ember. Valaki mással összetalálkoznék, és neki is lennének bogarai, amelyeket meg kéne szoknom. Már nincs kedvem hozzá.

És a legtöbb ennyi idős ismerősöm ezt mondja. Az elején persze ott a rózsaszín köd, meg a nagy szerelem, de a hétköznapok az alkalmazkodásról szólnak, nekem meg már ahhoz nem lenne kedvem.

2022. ápr. 22. 17:10
 14/25 A kérdező kommentje:

"És egy bizonyos életkor után már nem változik az ember."

Mennyi ez az életkor?

2022. ápr. 22. 17:16
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindig mindenkinél lehet szebbet jobbat találni. De ez nem jelenti azt hogy akivel vagyok, az számomra nem az igazi csak azért, mert esetleg nála van valahol egy "jobb". Ha kapcsolatban vagyok, és az a kapcsolat 100%-ban az amire vágyom, akkor nem gondolkodom ilyesmin, hanem az energiámat abba a kapcsolatba fektetem.
2022. ápr. 22. 17:20
 16/25 A kérdező kommentje:

"Kicsit egoista felfogás ez, hogy ki illik hozzám a legjobban. Mintha te egy tökéletesre csiszolt gyémánt lennél."

Számomra ez nem egoista, hanem egy normális hozzáállás. Nem leszek együtt olyan emberrel, aki nem illik hozzám, akkor inkább szingli maradok.

2022. ápr. 22. 17:22
 17/25 A kérdező kommentje:

"Elhiszem, hogy te nem erről szeretnél beszélgetni, viszont az állításomat pont ebben az #5-ös hozzászólásodban továbbiakban írt mondataiddal is frankón alátámasztod."

Rendben. Engem nem zavar, hogy így gondolkodom, de elfogadom, ha te nem értesz velem egyet.

2022. ápr. 22. 17:23
 18/25 anonim ***** válasza:

Ha valaki mellett döntöttél, akkor járd azt az utat, ne nézelődj, mert két szék között a pad alá esel. Ez tényleg fogyasztói szemlélet, attól rettegni, hogy lemaradsz valami még jobbról (FOMO kifejezésnek nézz utána). És saját magadnak rontod el vele azt is, ami elég jó lehetne. Ez egyébként nem feltétlenül belső vágy a mai emberben, egyszerűen csak ennyire nagy a kínálat, hogy elkezdesz kételkedni. Na meg nem divatos hálásnak lenni, viszont annál divatosabb nárcisztikusan csak a jót kirakni magadról, hogy az összes szomszéd azt higgye, neked biztos jobb. És mivel ők is ezt csinálják, te is, hogy nekik.

14. Szerintem is mindenkinek van egy alaptermészete, ami már nem változik, maximum valami nagy trauma hatására. Pl. kerekesszékbe kerül vagy megtér :) De 40 éves kor körül van jó esetben az, amikor már nem is akar az ember változni, fejlődhet ebben-abban, akár megmászhatja az Everestet, van rá biztos példa, de megismerte a saját természetének határait, hogy pl. mennyire tud önfeláldozó lenni vagy mi idegesíti. És ezzel együtt jön a B oldal, amikor egyre rigolyásabb és egyre kevésbé alkalmazkodó lesz.

2022. ápr. 22. 17:32
 19/25 anonim ***** válasza:
én elhiszem olyannal is érezheti nagyon jól magát az ember aki ne a médiában vagy a barátok, szülők által preferált személy...de ahhoz személyiségnek kell lenni , nem birkának akit irányítani, manipulálni lehet.
2022. ápr. 22. 17:33
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod.

Nem tudom, mi zajlik 40 felett. Szerintem attól is függ függ a dolog, hogy az ember hol tart az életben az ember, és akar-e változni.

Én elég sok hibát követtem el, tehát szerintem 40 évesen is lesz még tanulni valóm. Az életre szóló tanulás híve vagyok, a személyiségváltozás és a képzettség tekintetében is. :)

2022. ápr. 22. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!