Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Vajon meddig kísért még?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon meddig kísért még?

Figyelt kérdés
3 évvel ezelőtt lettem szerelmes egy csajba, plátói szerelem volt. Tavaly júliusban beszéltem vele utoljára és akkor örökre meggyűlöltük egymást. Akkoriban valahogy hónapokra eltudtam engedni a gondolatát, de mostanában megint elkezdett kísérteni. Tavaly nyár óta még csak a Facebook profiljára sem néztem rá, egészen máig. Most meg kicsit magam alatt vagyok. Mintha hiányozna, pedig soha semmi sem volt köztünk. Mai napig utálom őt bizonyos dolgok miatt, de mivel első szerelem LETT volna az életemben, ezért maradt meg ennyire bennem ez az egész. Nagyon ritkán vagyok szerelmes és 3 évvel ezelőttig nem is tudtam, hogy valaha ilyesmi fog velem történni, hogy ennyire elkap ez az érzés és nem múlik el. Sokszor gondolok rá, de ez eddig is előfordult, ezért sem értem, hogy miért erősödött ez fel bennem. Gondolom ez még évekig megkeserítheti az életemet, főleg ha sokat gondolok rá. Persze az egyetlen gyógyír az, hogy találok valaki mást, aki viszonozza az érzéseimet. Akkor majd nem fogok rágondolni sem. Ti hogy vagytok az ilyen szituációkkal? Vélemény vagy tapasztalat? Jó tanács?

2022. ápr. 18. 10:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy azért jut sokszor eszembe, mert gyakran álmodok róla.
2022. ápr. 18. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tehát az utolsó amit róla tudunk, hogy utál!?
2022. ápr. 18. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Ezt nem plátói szerelemnek mondanám, hanem beteges ragaszkodásnak!
2022. ápr. 18. 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

Egyébként a plátói szerelemnek semmi értelme.

Ha kölcsönös az érzés akkor már lehetne szerelemnek nevezni!

2022. ápr. 18. 11:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Az fog utálni, akinek adsz rá okot. Nem ragaszkodom hozzá, csak nagyon sokszor álmodok még róla és emiatt gyakran gondolok rá. Én lennék a legboldogabb, ha kitudnám törölni az agyamból még a létezését is. Annak idején pedig ő nevezte plátói szerelemnek, nem én.
2022. ápr. 18. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Na, hasonló volt velem is, látom férfiaknak is előfordul ez a beteges dolog.

Nekem az segített (szinten évek kellettek hozza sajnos..), hogy ahogy jobban megismertem, rájöttem végre, és végre a szívem is elkezdte követni az eszemet ebben, hogy ez a srác gáz és nem való hozzám. Nem ugyanazt keressük, nem ugyanott tartunk, o éretlen, gyerekes, én egy mélyebb kapcsolódást láttam benne. O nem tudom mit, de annyira már megismertem, hogy nem tudna lelkileg kielégíteni.

A vonzalom, szex, szenvedély, szerelem meg önmagában kevés lenne egy hosszútávú kapcsolathoz.

Ez utóbbi volt ebben az egészben az élet leckéje, amit megtanultam. Ha valami értelem volt, akkor ez.

A szerelem nem egyenlő az összetartozással.. És még a kölcsönösség is tök mindegy, ha a másikkal nem működne, mert toxikus/neurotikus/nárcisztikus/akarmi, ami ellehetleníti, hogy kettő között egy egészséges és harmonikus kapcsolat legyen.

Évek teltek el, de valamiféle vonzalmat, nem tudom mit, minek nevezzem, mai napig felszakítunk a másikban. Évek alatt volt hogy semmi nem volt, persze.

Már nem akarok tőle semmit a fentiek ismeretében, de iszonyú erős és intenzív volt, akármi is volt ez, és hasonlót még nem tapasztaltam. De jó volt ebből kilépni.

2022. ápr. 18. 17:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Ja egyébként azért marad meg, mert az elején projektalunk a másikra.

Kb tökéletesnek látjuk.

Mivel semmi nem történt, nem tudtad megismerni a valódi énjét, nem voltatok egyutt, így nem is tudod, hogy valójában hol is helyezkedik el attól a Képtől, amit kialakítottál róla magadban. Nem tudja összetörni.

Az agyunk meg annyira idiótán van programozva, hogy bármilyen nem beteljesült, vagy elszalasztott lehetőségnél mindig felértékeli azt a lehetőséget. Hiába tudjuk pl ésszel hogy jól döntöttünk, mégis ott lesz a kattogás belül, a mi lett volna ha..

Az ember így van programozva. Sokkal nagyobb tulajdonságot adunk az ilyen lehetőségeknek.

A megoldás talán az, hogy közel kell menni, meg kell ismerni a másikat elég jól ahhoz, hogy a szíved is tudja követni az eszed, és ne maradjon benned mi lett volna, ha érzés.. ha erre van lehetőség.

2022. ápr. 18. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!