Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! képesek vagytok elengedni a szeretett nőt, azért, hogy neki jobb legyen, hogy boldog legyen?... Egy olyan lehetetlen szituációban, ahol nem lehettek egymáséi? Pedig mindketten szeretitek egymást?
Azt olvastam, "az elengedés nem azt jelenti, hogy már nem szereted a másikat, vagy nem harcolsz érte. Ha valakit képes vagy elengedni, jobban szereted, mint bármikor azelőtt,mert az elengedesnél nincs nehezebb dolog, megtanulsz önzetlenül szeretni, és csak az ő érdekeit nézed."
Szerintetek ez igaz? El tudnátok engedni őt, vagy saját érdekeiteket tartanátok szem előtt és harcolnátok érte, akkor is, ha ezzel másoknak fájdalmat okoznátok?
Én nő vagyok és egyszer én is elengedtem így valakit, de azt inkább hagyjuk. A lényeg az egészben az emberi elme működése.
Ha két embernek fel kellene vállalni, hogy szeretik egymást, akkor az sok szempontból nézve nagyon nehéz helyzeteket eredményezhetne. Ezért inkább az emberek kitalálták ezt az "elengedlek, mert én önzetlenül szeretlek, és neked így jobb lesz" dumát, pedig ha igazán szeretik egymást a felek, akkor tudjuk hogy nem lesz jobb.
Az emberek félnek az ismeretlentől, félnek felelősséget vállalni az érzéseikért. Az elméjük azt mondatja velük, hogy jobb a meleg sz*rban, mert ott már tudod mire számíthatsz, még ha az rossz is. Ezért nyugtatja magát a férfi és a nő is ezzel az elengedlek mert így még jobban szeretlek szöveggel.
Így megnyugszik az agy, elkönyveli mindenki magában hogy ő jó ember. Pedig csak annyi történt, hogy nem akarták a felek a kellemetlen dolgokat felvállalni (felelősséget hárítottak), mint pl. válás, vagyonmegosztás, szétköltözés, összeköltözés, új élet kialakítása stb. Így mindenki marad a jól megszokott közegében úgy, hogy nincs sértődés sem a férfi, sem a nő részéről, mert meg van magyarázva, hogy azért lett elengedve, mert az ő érdekeit nézted és nagyon szeretted. Ez inkább félelem az új, ismeretlen közös jövőtől.
Az emberek általában a könnyebb utat választják (nem mindenki, mert van aki képes végigcsinálni egy keményebb válást is), ezért is alakult ki ez a szöveg az elengedésről.
Téged most valaki elengedett, és azt hiszed hogy akkor még jobban szeret. Gondolom ugyanúgy szeret mint eddig. Csak nem akarta egyikőtök jól megszokott életét sem felborítani. Belegondolt a bonyodalmakba, és inkább visszabújt a jól megszokott csigaházába. Mert a meleg sz*r az biztonságos.
Tehát az exedet akarod elengedni?? Ez meg értelmezhetetlen, hiszen már elengedted.
Egyre értelmetlenebb számomra ez az egész.
De továbbra is tartom: ha két ember szereti egymást, de valami probléma van, akkor nem ilyen kifogások mögé bújva kihajítják egymást, hanem együtt küzdenek meg a nehézséggel.
Nem is értem kit lehet ilyenekkel etetni, hogy "csak azért doblak mert úgy szeretlek".... :D
...Van, hogy már az is elég a nőnek egy ilyen helyzetben, mikor a két fél nem lehet együtt, hogy tudja viszonzottak az érzései...De az eltaszításnál rosszabbat nem is lehetne tenni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!