Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért nem tudjuk megbeszélni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudjuk megbeszélni a gondjainkat egymással?

Figyelt kérdés
Sokat gondolkoztam azon, hogy miért van az úgy, hogy az ember egy rokonnal, baráttal, munkatárssal, sokszor sokkal nyíltabban, részletesebben, őszintébben tud beszélni a párkapcsolati gondjairól, mint a saját párjával? Ilyen például mondjuk egy harmadik megjelenése a kapcsolatban (akár legyen az csak érzelmi). Hamarabb tud róla az ember beszélni valaki másnak, mint a saját párjának, pedig kettőjüknek kell ezt megoldani, nem annak aki ebbe bele lett avatva. Szerintetek mi lehet ennek az oka? Miért nem működik az őszinteség a párkapcsolatokba?
2022. márc. 25. 13:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Amit leírsz, az elég borzalmas párkapcsolat lehet, ami már a végét járja.

Nekem az egyetlen téma amit mással jobban tudok megbeszélni mint a párommal, az a saját rokonságomat érintő ügyek, arról jobban tudok a szüleimmel beszélgetni mert ők ismerik jobban a szituációt, minden mást a párommal vitatok meg a leghamarabb és a legalaposabban.

2022. márc. 25. 13:08
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

a harmadik fél megjelenése pont a párod átverését, megcsalását takarja, ilyet miként beszélnél meg vele? "Bocsi drágám, de már nem szeretlek, Józsi egyébként is jobb nálad minden téren"?

De sok mindent meg lehet és meg is kell beszélni. Az a te hibád, hogy nem húztál meg egy határt és inkább nyelsz, sunnyogsz, minthogy nyitottan kommunikálj vele. Lehet ő is ezt teszi, de az meg az ő hibája. Egyébként ez jellemző a bántalmazó kapcsolatokra.

2022. márc. 25. 13:13
 3/15 anonim ***** válasza:

Mert megesik, hogy az ember a saját gondolataival sincs tisztában azt sem tudja mibe csöppent bele. Nincsenek konkret tervei celjai, nem tudja magában sem hova tenni még a dolgokat. Azt sem tudja mit gondoljon.

Én is ruhellem azt amikor a párom kerdezgeti hogy min gondolkodom, mert megesik hogy még ninca meg a konkluzio, még nem kovetkeztettem ki semmi még nincs min témáznom még nincs mit kérdeznem mert még nem állt össze a kép, de mondjam mondjam már!!

2022. márc. 25. 13:13
 4/15 anonim ***** válasza:
2-es,ez nagyon igaz!!!
2022. márc. 25. 13:15
 5/15 anonim ***** válasza:

En ugy ertem pl megjelenik egy 3.aki nekem tetszik. Nem is értem még ilyenkor hogy valojában milyen hatással van rám a masik es miért es ez csak egy vonzódás csak vagy vmi tobb, hogyhogy érdekel engem egy illető aki nem a párom, es mit akarok tőle egyaltalán meg szukségem van e ezekre a meglepő kellemes érzésekre egyáltalán vagy csak legyezi az egomat es ennyi?

3.voltam

2022. márc. 25. 13:15
 6/15 anonim ***** válasza:

Masik pelda. Irkálok ide a gyk ra.

Tapasztalatokat kerdesre pl.exről.

Erre bekérdez a barátom mit irkálok.

De most hirtelen felelni sem tudok mert tudom azt hogy őt irritálja az ex tema, azaz nálunk ez tabutéma.

Viszont semmi rosszat nem teszek azzal ha vkivel tapasztalatokat osztok meg.

Es itt kezdodnek hogy nem tudok vmit megbeszélni.

Mas kerdesekrol beszelek neki mik vannak itt stb

3.

2022. márc. 25. 13:23
 7/15 A kérdező kommentje:
És ha megjelenik egy harmadik mondjuk... Miért van az, hogy már mindenki tud róla, csak a pár másik tagja nem. Ilyet biztos tapasztaltatok már. A barátok már lehet régen tudják, de az érintett nem. Szóval ez is az őszinteség hiánya szerintem. Valahogy ezek nem működnek a párkapcsolatokban én azt tapasztalom.
2022. márc. 25. 13:25
 8/15 A kérdező kommentje:
3. De akkor már ez is azt jelenti, hogy nem mersz vele őszinte lenni? Nem? De miért? Mi lehet az oka?
2022. márc. 25. 13:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Szép az, ami érdek nélkül tetszik...

A pároddal egymással érdekeltségetek van, érdeketek, hogy azt mondjátok, hogy a másik szép, és így ez magában rejti, hogy nem tudtok mindig őszinték lenni.

Emellett amikor a probléma racionális érzékelésébe érzelmek keverednek, sokszor káosz az eredmény.

Emellett több esetben a párod túl közel áll hozzád és a problémamegoldás alapja az őszinte analízis, amihez kell az elfogulatlanság. Objektíven a pároddal nagyon nehéz beszélni, épp az érzelmek miatt, pont ezért jobb egy kívülálló felet is megkérdezni, aki nem elfogult, sem ide, sem oda. Sokszor kívülről nyilvánvalóbbak a gondok, mint egy rendszerben élve.

2022. márc. 25. 13:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm 9-es! :)
2022. márc. 25. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!