Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért van az, hogy a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a nők sokkal jobban kifejezik az érzéseiket, mint a férfiak?

Figyelt kérdés

A nők (nagyrèsze) szeret sokat bújni a párjához, (most nem a beteges ragaszkodásról beszélek), sokkal jobban látszik rajtuk ha szerelmesek, ők állandóan megakarják lépni a párjukat, sokkal jobban megjegyzik az évfordulókat, szülinapokat stb, sorolhatnàm.

Ezzel szemben a férfiak nem szeretnek nagyon bújni, nekik állandóan kell a szabadság, sokszor érzelemmentesek is, nem tudják kifejezni magukat, szerintem sokszor nagyon ridegek is, és általában fontos dátumokat meg sem jegyeznek.

2022. márc. 16. 14:55
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nyilván nem ennyiből áll egy kapcsolat, de most az érzelem kifejezés volt a fő téma.
2022. márc. 16. 14:55
 2/16 anonim ***** válasza:
36%
Miből gondolod, hogy ez így van. Van sok prekoncepció a nőkről, ami nagyon nem úgy van, egyszerűen csak jó a marketingjük.
2022. márc. 16. 14:57
 3/16 anonim ***** válasza:
69%

Mert sajnos úgy nevelik őket, hogy ezeket el kell nyomni. Mert "lányos" dolgok.

Ezért akarnak amúgy a férfiak jobban párkapcsolatot, mert ott tudják egyedül ezeket az érzéseket megélni, kifejezni.

2022. márc. 16. 14:58
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Szocializáció.

A gyerekmesekben is az van, hogy a lovag elmegy a kiralykisasszonyert, nem az, hogy de azért előtte beszel a felelmeirol.

Így lettünk nevelve.

2022. márc. 16. 14:58
 5/16 A kérdező kommentje:
#3 sajnos én erre nem igazán láttam még példát.. Lehet mesélni is, ha akartok amúgy, kíváncsi vagyok.
2022. márc. 16. 14:59
 6/16 anonim ***** válasza:
74%
Mert a nők érzelmesebbek, ez genetikailag így van. Nekik nagyobb részük volt az utódgondozásban, a fizikai érintés, a szeretet kifejezése, a gyengéd óvás jobban beléjük van kódolva, mint a férfiakba, akiknek inkább a többi hímmel való versengés, a család védelme másokkal szemben, a vadászat és hasonló dolgok vannak gentikailag inkább beleprogramozva.
2022. márc. 16. 14:59
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Gondolom evolúciós okok vannak mögötte meg a kultúrákban megszokott nevelés is hozzáadódik (a férfiakat mai napig nevelik arra, hogy ne mutassák ki a gyenge oldalukat például).

Én inkább ellenpélda vagyok, egyszerűen túl nagy energia számomra mások felé érzelmeket közvetíteni folyamatosan, sok dolgot fárasztó részletezni is ezzel kapcsolatban, ezért inkább a fejemben játszódnak le ezek a dolgok.

2022. márc. 16. 15:01
 8/16 A kérdező kommentje:
Így sajnos nehéz megtudni, hogy az illető valójában mit is érez a nő iránt..
2022. márc. 16. 15:03
 9/16 anonim ***** válasza:
68%
Ugyan azért amiért a sas repül, a vakond meg ás. Különböznek. A férfi szívesebben bütyköl komplex mechanikai és elektornikai cuccokat, a nő szívesebben teremt takaros családi fészket és foglalkozik a gyerekkekel. A férfi meccset néz, vagy eszetlen baromságokat csinál a haverokkal részegen, a nő meg inkább csacsog pletykál egy jót a barinőkkel. Nem egyformák és lehet ezekért a szavaimért keresztrefeszítenek a gender-mérnök SJW-k, de így van. Férfi és nő nem egyforma. Ennyi. Egyik ilyen, másik olyan.
2022. márc. 16. 15:07
 10/16 anonim ***** válasza:
7%
Az én barátnőm nem szeret bújni, de az érzései porcelánból vannak és engem is arra sarkal folyton hogy vállaljam fel az érzelmeimet. Persze akkor meg a rólam alkotott kép változna meg... szóval néha már én se tudom mi lenne jó neki.
2022. márc. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!