Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szívre vagy az észre kell hallgatni?
Két történetet fogok leírni mindkettőnek lett negatív következménye..
1.adott egy hàzastàrs 2gyerekkel.megvannak de lapos a kapcsolat (érzelmi zsarolàs mindig is volt a férfi részéről).a nő beleszeret màsba.otthon bevalja úgy hogy semmi sem volt akàr fellàngolàs is lehet hisz otthon nem kapott annyi figyelmet..veszekedés..megparobàljàk helyrehozni mert a család is màr tudja(mit mondanak màsok).nem sikerül a nő tovàbbra is szerelmes.jön a zsarolàs otthon (megöllek,elveszem a gyerekeidet stb).a nő nem a szívére hallgat a férjet vàlasztja hogy a gyerekeit ne veszitse el..meg belemegy vmi rosszba hogy ne tudja a férje zsarolni a gyerekekkel ..közbe a férj benőzik boldog.a nő maradt boldogtalan..vele vannak a gyerekek de a szerelem eluszott hiàba jöttek kapcsolatok egynek se tudta mondani szeretlek és hamar vége is lett ..
A férj aki benőzött és hazudott otthon meg azóta is boldog.aki őszinte volt bevallotta a senmit is azt meg bünteti a karma -élet iskolàja.
2. Szintén egy hàzaspàr sokat utazgattak (2gyerek)anyagi jólét is megvolt.a feleség a mhelyen szerelmes lesz nem mondja meg otthon szeretői viszonyba megy bele.lebukik..a férje megbocsàjt megprobàljàk ujbol..de neki is a màsik kell és a boldogsàgot vàlasztja-de elvesztette a gyerekeit!!a gyerekek nem tisztelik a kisebbik haragszik az anyukàra..
Ész vagy a szív?az első az eszére hallgatott bennmaradt a rossz hàzassàgba de a gyerekeit nem vehette el a férj-az idegei megroppantak a nő nem a régi hiàba vannak nàla a gyerekek boldogtalan depressziós figyelem és evészavaros lett..
A màsodik boldog a szivére hallgatott szerelmes jól megvannak de nem megy hozzàjuk a gyerek vagy csak ha a baràt nincs ott.sokszor mondja minek él vinné el ez a viros mert hiàba boldog az egyik fele a màsik boldogtalan mert nincs vele a gyerekei..
Mindkét fél szarul jàrt valljuk be..
Meséltek egy oktatot aki az utcàn furcsàn megy tàncol csalàdja volt.elhagyta a csalàdjàt a szerelemért..de a nő meg elhagyta őt igy beleroppant megbolondult hogy feladta a csalàdjàt olyanért aki dobta..ha nem làtom nem hiszem el hogy tényleg meglehet ebbe bolondulni idegösszeroppanàst kapni..
Ész vagy szív?
Ha már nem volt esze valakinek amikor olyan emberrel vállalt gyereket, akivel menthetetlen a kapcsolat, akkor legalább legyen esze később és ne maradjon benne. Ehhez nem kéne megvárni amíg újra "rátalál" a szerelem.
Nekem úgy maradtak együtt a szüleim anno. hogy nagyon szar volt a kapcsolatuk, de egyrész miattam sem akartak válni, másrészt anyám nagyon kiszolgáltatott helyzetbe került volna, szóval ez nem volt opció. Ha van lehetőség menekülni egy ilyen kapcsolatból, akkor viszont érdemes, a gyereknek is sokkal jobb ha nem állandó veszekedést lát.
Ha nagyjából oké és/vagy menthető a kapcsolat, megvan a hajlandóság mindkét fél részéről, akkor felesleges egy 3. miatt lelépni, az sem garantált, hogy jobban fog működni.
Mindkettőre kell hallgatni. Az elsőnél ha a nő kitart, lehet kiléphetett volna a gyerekeivel együtt.
A másodiknál igazából nem tudom mi volt a hiba, hisz nálunk legtöbbször az anya kapja a gyereket.
A megőrült oktatót megértem, valószínű nincs ezzel egyedül.
Én is hallgattam már az eszemre is és makacsul a szívemre is. Előbbinél talán elvesztettem egy nagy szerelmet, cserébe jó irányt vett az életem.
Egészen addig amég meg nem ismertem azt, akihez olyan nagyon ragaszkodtam, hiába dübörgött a fejemben hogy meneküljek. Pontosan a pár évvel előbbi miatt megfogadtam, hogy most nem hallgatok az eszemre. Ezzel végül kb az egész életemet tönkretettem, még a családomnak is ártottam. Es mivel innen még gyermek is született, fogalmam sincs mikor lesz vége, és hogyan. Mint ahogy arról sem, hogy ez mennyire lesz a későbbiekben hatással a most még kicsi gyerekre.
Szóval ezentúl első a szív, de az intő jeleket komolyan kell venni, van ami mellett nem szabad elmenni.
N
Egyik sem jó példa.
Az első esetnél az anya alárendelte magát a férj akaratának és hagyta magát zsarolni anélkül, hogy egyáltalán a gyerekei álláspontját megismerte volna.
A második esetnél a nő megcsalta a házastársát és a gyerekei végignézték, ahogy az apa szenved, hogy megbocsásson, de így is otthagyják. Nem is kéne csodálkoznia rajta, hogy semmibe veszik a gyerekei.
A legjobb megoldás, hogy az anya felnőttként gondolkodik és aszerint cselekszik. Mérlegeli a tettei pozitív és negatív hatását és meglépi azt, ami nemcsak neki, de a gyerekeinek is jó hosszútávon.
Aki a gyerekeit választja, az is a szívét választja.
Nyilván kell ahhoz egy normális szülőpár is, hogy egy ilyen sztorit jól lehessen megoldani. Ahol megy a gyerekkel zsarolás, ott nem lesz boldogság se így, se úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!