Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 21 éves lány nem tekinthető még felnőtt nőnek? Túl fiatal, éretlen?
“Sok tinilány ezt gondolja: hogy ő érettebb, mint a kortársai. Lám, a kis 20 körülieknél sincs ez annyira másképpen.”
Amikor rá vagy kényszerítve a parentifikációra, mert mondjuk a gondviselőd egy kezeletlen személyiségzavaros beteg, félárva vagy, vagy hasonlók, az abszolút nem ugyanaz, mint amikor valami lökött tini benyögi, hogy ő minden Leiner Laura könyvet elolvasott és érti a világot ezáltal.
Én is emiatt írtam a kommentemet úgy, ahogy. Mivel például a banki ügyeimet 15 éves korom óta én intézem (az “érett” exem 19 évesen nem tudta azt sem, hogy az OTP-s bankkártyát nem ERSTE-s automatába helyezzük be… pedig őt is egyedül nevelte az anyja), viszont érzelmileg még nem vagyok annyira érett, mint szeretném, hogy legyek egy kapcsolathoz.
Egyéntől függ, és attól függ, milyen értelemben használjuk. Jogilag
felnőtt, hacsak nincs gyámság alatt szellemi problémák miatt- és így pl. ha jogi értelemben nézzük, megtehet olyat, amit egy kiskorú nem.
Ha inkább az élethez való hozzáállását nézzük, akkor meg tényleg egyéntől függ. Milyen szakaszában tart az életének, felelősséget vállalt-e bármiért az életében, eltartja-e magát, intézi-e a saját ügyeit.
(itt megjegyezném, vannak az ilyen elvadult begyöpösödtt nézetek... van pár ilyen 50-60-70 évvel ezelőtti nézeteket tartó emberke, aki szerint az nem felnőtt, akinek nincs komoly udvarlója, vőlegénye / férje, gyereke...)
Azért nem mindegy, hogy olyan 21 évesről beszélünk, aki már dolgozik, eltartja magát, fizeti a számláit, mindent egyedül intéz magának... vagy aki egyetemen eltanulgat még, anyu / apu fizeti rendszeresen a lakbért, rezsit, telefonszámlát, gyógyszereket, kísérgeti az orvoshoz, egy csekket nem tud befizetni, mosógépet elindítani stb. Előbbit én felnőtt nőnek mondanám fiatal kora ellenére is, utóbbit nem (sőt akkor sem, ha ezeket 40 évesen "produkálja").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!