Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Barátságból szerelem? Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátságból szerelem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az utóbbi időben elég komoly hullámvölgybe kerültem, ebben szeretném a véleményeteket kikérni..

Évek óta van egy nagyon jó lánybarátom. Amikor megismerkedtünk, már kapcsolatban volt. Mivel korábban elég sok reménytelen szerelemben volt részem, ezért alapból úgy álltam hozzá, mint barát. Nem akartam tönkretenni a kapcsolatát, hiszen boldog volt a párjával. Az évek alatt kialakult egy erős bizalmi viszony köztünk, nagyon jó barátok lettünk. Találkoztunk úgy is, hogy ott volt a párja, de abszolút nem zavart a szitu, mert elfogadtam a helyzetet.

Mostanra viszont szakítottak, és egyből előjöttek belőlem a régi érzelmek. Ő tényleg az a lány, akit keresnék magam mellé, belsőleg és külsőleg is.

Találkoztam vele azóta, de ez inkább baráti találkozó volt, legalábbis abszolút nem éreztem a randi feelinget. Akkor azt mondta, hogy nem áll készen még új kapcsolatra (okosan körbekérdeztem ezekről a dolgokról, figyeltem nehogy rámenősnek érezzen). Ezt persze abszolút megértem, így is logikus nekem.

Nagyon viaskodnak bennem az érzelmek, mert minden tekintetben tetszik a lány, de a hosszú évek barátsága is bennem van, amit félek, hogy elvesztenék, ha ráhajtanék. Közben végig ott van a fejemben a gondolat, hogy bármikor elkezdhet ismerkedni egy sráccal.. ilyen helyzetben nem voltam még, igazából magam se tudom, hogy mit akarok. Ti voltatok hasonló szituációban? Hogy kezeltétek?

Én 26 f, ő 22 l

2022. jan. 9. 19:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, rajta azt érzem, hogy barátként kezel csak. Persze mondhatnám, hogy volt ilyen meg olyan jelzés, de ezeket inkább csak bebeszélem magamnak. Ezért is félek nagyon, mert ha visszautasít, akkor szinte biztos, hogy nem lesz olyan a barátságunk, mint régen.. de sajnos az érzelmeimet meg nem tudom "elűzni"
2022. jan. 9. 19:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg szerintetek lenne értelme erről nyíltan beszélnem vele?
2022. jan. 9. 19:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ebben a helyzetben vagyok, nagyon sokszor elképzeltem a "vallomást.

Már érik bennem, hogy elmondom mert csak kínzom magam.

Még nem volt hozzá tököm, meg kapcsolatban is van ami megnehezíti az egészet.

Biztos vagyok vagyok benne, hogy ha elmondom neki megkönnyebbülnék a reakciótól függetlenül, még akkor is ha egy ideig nem beszélünk utána.

23/F

2022. jan. 9. 19:53
 4/11 anonim válasza:
100%
Én is hasonló helyzetben vagyok. Nálunk kicsit több a korkülönbség, 11 év. És én vagyok a nő. Szóval szerintem annyiból még hátrányosabb helyzetben is vagyok, hogy habár úgy érzem, hogy ő is többet szeretne, nem nekem kéne megtenni a következő lépést.
2022. jan. 9. 20:25
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát igen. Normál esetben ilyenkor megtenném a szükséges lépéseket felé, csak ugye jóval többet veszthetnék, mint egy lányt a sok közül. Rendkívül nehéz helyzet
2022. jan. 9. 20:48
 6/11 A kérdező kommentje:
És szerintetek mi lenne a legjobb döntés az esetemben? Beszéljek vele erről nyíltan?
2022. jan. 9. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem nem lépned kell mert a női barátságok fabatkát sem érnek. Mi rossz történhet? Azt gondolod nem mer majd a közeledben lenni miután kikosaraz. Ja meglehet. De- Most mi van? A nők nem tesznek bele a barátságba semmit, ha kell valami nekik (pl valaki akivel beszélgethetnek) akkor jelentkeznek, ha neked kell valami akkor le vagy ejtve. Lehet persze ő más de zömmel egyirányú barátságok ezek.
2022. jan. 9. 21:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7 es vagyok tehát lépni kell (a nem szó indokolatlan). Persze előbb gondold újra hogy egyáltalán barát-e ez a lány mert tapasztalataim szerint nemigen tudják mi az
2022. jan. 9. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyelőre ne fedd fel a lapjaid, hanem csak tölts vele több időt. Hívd el ide-oda, legyetek együtt, mint "barátok", és figyeld, hogsy hogyan viszonyul hozzád, ill. óvatosan közeledhetsz is, pl ölelés. A barátságáért nem aggódnék, mert ha tényleg jóbarát akkor max időszakos lesz a mosolyszünet.
2022. jan. 9. 22:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdemes kockáztatni a barátságotokat.
2022. jan. 9. 23:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!