Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok 20 èv korkülönbségről egy párkapcsolatban? Számítana mások véleménye?
Nem mindegy, hogy hány évesek vagytok. Ha te 10-en éves, ő meg 30-as, az sok. Ha 20-on éves vagy, némi lemondással esetleg működhet.
Egyet ismerek, ahol a lány 16 volt, az ember meg 32. Levette a lányt a lábáról a "sok eszével", ami csak azért tűnt soknak, mert a korából adódóan okosabbnak vélte a lány. Az iszákos szülők még örültek is az abszurd kapcsolatnak. Kb. másfél évig voltak együtt, a férfi ment állandóan bulizni a tinédzser lánnyal és a barátaival, nem vette észre, hogy igencsak nem való közéjük, és senki se örül neki. Mostanában hagyta ott a lány a férfit, mert elege lett, hogy folyton oktatja, tanítgatja, mindig megmondja, hogy mit tegyen és hogyan. Itt jött elő a nagy korkülönbség.
Van egy barátnőm, aki mindig is az idősebb férfiakat szerette. 24 éves korában jött össze a 49 éves párjával, és azóta is együtt vannak. Ő most 45, a párja 70. Cukorbeteg, más bajai is vannak már, a barátnőm ápolja, kitart mellette, mert szeretik egymást. Még a gyerekszülésről is lemondott (pedig nagyon akart volna gyereket), mert a párja a kora miatt már nem akart gyereket. Szóval feláldozta magát és a vágyait a kapcsolat miatt.
Én 19 voltam, amikor összejöttem a 35 éves barátommal. Eleinte azt hittem, minden szép és jó, de lassanként előjöttek a korkülönbség miatti problémák. Teljesen máshogy gondolkodott mint én, komoly volt, ami érthető is, de elvárta tőlem, a 19 évestől, hogy úgy gondolkodjak, mindent úgy csináljak, mint ő. Mindig kioktatott, lehülyézett, állandóan veszekedett velem, míg végül 4 év után meguntam és elhagytam úgy, hogy pont a szakítás előtt lettem terhes.
Így egyedül neveltem fel a gyerekemet, de nem bántam meg, mert így nyugalmam volt.
Szóval a tapasztalatok szerint nem működik/nem tartós egy 10-en éves és egy 30-as kapcsolata, de a lány 20-as évei közepétől már működhet, ha mindketten dolgoznak a kapcsolatért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!