Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatba olyan emberek mennek bele akik nem tartják meg a "Ne bízz senkiben!" tanácsot?

Meg a naivak akik azt hiszik, hogy "na majd ő lesz a kivétel" :D (Mindkét nemre értve!)
És sok ember a "romantikus fellángolás" ideje alatt teljesen meggyőződéssel állítja is a másikról, hogy "na ő aztán az igazi őszinte, meg jellemes, meg derék meg hűmegha ember", aztán később rájön, hogy "ja, mégsem!".
Mi az, amit nem értesz, #1?
Van az a tanács, hogy "ne bízz senkiben".
A párkapcsolat egyik alapja azonban a bizalom.
Ebből fakadóan azok az emberek mennek bele párkapcsolatba, aki nem tartja meg a fenti tanácsot, vagyis bizalmat szavaz egy embernek.

Van az a tanács. És? Kőbe vésett alapigazság?
Nem.
Volt osztálytársamnak meg azt tanácsolta az anyukája, hogy nyugodtan menjen bele a Balatonba, ha mensizik, csak tegyen be egy betétet a fürdőbugyijába.

3.
Lehet bizalmat szavazni, de nagyon nyitott szemmel kell járni és csírájában letörni a hazugságokat vagy előtte járni két lépéssel, de ez akkor jön be, ha elég járatos vagy a hazudozás művészetében.
Szeretnék járatos lenni a hazudozás művészetében.
Nem igazán bízom az emberekben, és fontos, hogy felismerjem a hazugságot, időben.

6.
Akkor alapszinten csinálod, mert olyan nincs, hogy valaki ne hazudjon. Nem mindenki hazudik mindenkinek, de valakinek biztos. És ahogy történnek a dolgok, mindig van ok egy újra.
Van aki a főnöknek hazudik, színlel egy betegséget, mellébeszél az orvosnál, előadja magát neten, hogy ő mennyire király, letagad dolgokat, van aki a párjának kamuzik, vagy megcsalja azt (az alapból hazugság), sokan megjátsszák magukat, elmennek az idegesítő rokonhoz megjátszva, hogy mennyire jól érezték magukat - miközben nem, és tudjuk sokszor, hogy a másik épp hazudik, hazudunk egyet mi is rá. Legjobb amikor valaki kamu indokkal nem jön el valahová, a másik fél meg úgy tesz, mintha elhinné, miközben nem. Mindkettő hazudik. És erre épül a társadalmunk, a civilizáció. Az udvariasság is sokszor épít hazugságokra. Régebben olvastam viccesebb történeket ahol leírták a szereplők gondolatait is, ami sosem az volt, amit mondtak. És ez mennyire így is van...!

Szerintem pszichológushoz érdemes lenne elmenned.
Ez a "Ne bízz senkiben" nem erről szól. Az emberek 90%-a kiszámíthatóan viselkedik amíg nem kerül szélsőséges döntési helyzetbe.
Egyszerűen el kell kerülni az olyan helyzeteket, ami után, ha buksz, akkor azt mondanád, hogy ez nagyon nem érte meg.
Pl. ne köss szerződést ügyvéd nélkül, ne bízz rá másra olyasmit, amit elfelejthet és te milliókat buksz rajta, nézz utána az ügyvédednek, ne írasd a másikra a vagyonodat stb. De ez nem azt jelenti, hogy ne élhetnél valakivel együtt boldogságban. Igen, benne van a pakliban, hogy egyszer megcsal, vagy másba lesz szerelmes, de ilyenkor is elmondhatod magadról, hogy néhány évet boldogan töltöttél, ha jó volt a kapcsolat amúgy.
Egy jó kapcsolat esetén, a szakítás utáni időt leszámítva boldogabb vagy, mint kapcsolat nélkül lettél volna.

Nem. Én nem bízom senkiben soha, mégis párkapcsolatban vagyok és boldog is vagyok benne. Annyi, hogy mindig hagyok magamnak egy "vészkijáratot". Nem hiszem, hogy kell egy jó párkapcsolathoz az, hogy bízz a másikban teljesen. Én szeretem a párom, szeretek vele lenni, tervezek vele és számítok rá, de mindig résen vagyok és amint felborul az a kis rendszer, amitől szeretem ezt a kapcsolatot, azonnal el tudok rugaszkodni és kisebb sérülésekkel be tudom temetni a kapcsolatunk magam után. Ha úgy tetszik, a párkapcsolat számomra egy kockázat, de csak annyit kockáztatok, ami nem ránt magával a mélybe.
Nagyrészt külön kasszán vagyunk. A közös életbe közösen invesztálunk, de én arról a pénzről lemondok magamban, amint bekerül a közösbe. Nem számolok vele többé. Van saját lakásom, saját megtakarításom. Ami ezen felül lesz esetleg és közös, az csak úgy lesz, hogy számolok vele, hogy ha úgy alakul, nem tudom egyhamar kivenni a kapcsolatból. Benne vagyok a közös otthonban, de nem a saját lakásom adom el és teszem bele, hanem csak annyit, amennyi nem tesz függővé a páromtól, ha rosszra fordulnának a dolgok és amennyit tudok nélkülözni abban a pár évben, amíg esetleg vagyonmegosztás megy. Nincsenek olyan dolgaim, amivel zsarolható vagyok, nem titkolózom, tényleg nincs semmi, amivel csúnyán visszaélhet. Nem lesz gyerekünk közösen. Nem adom fel a karrierem, sem a barátaim miatta, egyrészt mert alapvetően nem tartom normális dolognak, másrészt meg azért, amit mondtam : ha bármi rosszra fordul, vállat vonok és másnap itt sem vagyok.
Én úgy rendezkedtem be, hogy amint megcsal, repül és néhány órája van eltűnni az életemből. Ezt ő is tudja, beszéltünk már róla. Szerintem őszintébb így a kapcsolatunk, hogy csak addig él, amíg teljesülnek a szükséges feltételek és megtehetjük, hogy felégetjük a hidakat, amint megszűnik valamelyik feltétel.
Én belementem a házasságba - szerződéssel szigorúan. Alaposan utánajártam jogilag mindennek, aminek csak tudtam, mielőtt belementem egyáltalán az összeköltözésbe. Figyelem a párom rezdüléseit, de nem esne nehezemre magánnyomozót sem felbérelni, ha indokoltnak érezném. Szeretni valakit és bízni valakiben két külön dolog. A párom szeretem és komoly okot ad arra, hogy valamennyire bízzak benne. De nem vagyok hülye és csak annyira bízom, amennyit még el tudok viselni, ha kiderül, hogy hazugság volt. Érzelmileg és anyagilag is. Szerencsére érzelmileg könnyű elvágnom dolgokat magamban csettintésre.
Pszichomókushoz nem megyek, mert a lelki világom összetettebb annál, minthogy megértse egy olyan ember, aki az egyetemen általánosságban tanult valamit az emberekről.
Egyébként meg végső soron bele lehet menni párkapcsolatba, de nem szabad megbízni az illetőben. Jelenleg biztos, hogy nem bíznék meg a páromban. De attól még lehet elmenni ide-oda, együtt nevetgélni, szexelni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!