Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felnőttek között mikor szokott elkezdődni a tervezgetés, az összeköltözésről beszélgetés? És amikor ez szóbakerül, onnantól kezdve kb mennyi idő, míg ez meg is valósul?
Tegnap előtt este feküdtünk a barátnőmmel ( ő 30, én 26) és elkezdte mondani nekem, hogy ha egyszer majd összeköltözünk, akkor ő hová szeretne költözni meg ilyesmi...
Meglepett, mert azelőtt még a fogkefémet sem akarta, hogy átvigyem hozzá (úgy indultunk, hogy csak szex), aztán lett belőle az, hogy szeret engem, aztán az, hogy járunk, most meg már alig alszom itthon, most pedig ez, hogy az összeköltözésről beszél.
De nem csak előttem, mások előtt is szóbahozta, hogy ha összeköltözünk, akkor lesz egy kutyánk, egy pici yorki vagy egy francia bulldog, amit happy meal dobozban szeretne megkapni. 😄
3 hónapja kezdődött közöttünk ez az egész. Nekem még sosem volt olyan kapcsolatom, ami így, ismerősi, baráti viszonyból alakult volna, együtt se éltem még olyan sokmindenkivel.
Hogyan szokott ez menni?
(Nők vagyunk, mindkettőnknek vannak gyerekei, ha ez is számít. Ismerjük egymást már jóideje és tényleg szeretem, ő is szeret, úgy érzem... )
hát nem így szokott menni.
valami extrém rajongó-ragaszkodó illetőt fogtál ki, jó, hogy a következő 50 évedet nem tervezi meg helyetted
ha sokat és szívesen vagytok együtt, akkor egymás között felmerül (mondjuk egy nyugis, bensőséges beszélgetés során), hogy akár össze is költözhetnétek. más emberek pedig leginkább akkor értesülnek róla, ha meghoztátok a döntést (esetleg néhány közelebbi ember, ha már valóban komolyan fontolgatjátok)
Szerintem egyrészt ahány ház, annyi szokás. Másrészt nagyon más az, hogy mindkettőtöknek van gyereke.
Én gyerektelen, dolgozó felnőttként hamar megpedzegettem mindig a témát, de sosem tudatosan. Egyszerűen csak pár hónap után elkezdtünk tervezgetni, hol, hogyan, stb. Aztán a párommal átírta a terveket a Covid, és 3 hónap után hozzám költözött :D.
De ha lenne velem élő, nem felnőtt gyerekem, biztos, hogy nem így rendezném, mert nem akarnám, hogy ő sérüljön. Tehát ott azért várnék, amíg kicsit a rózsaszín köd alább hagy.
Mondjuk szerintem a tervezgetést bármikor el lehet kezdeni. Szerintem 3 hónap után ilyesmiről beszélgetni tök normális, főleg hogy régebb óta ismeritek egymást, és nem most ismerkedtetek meg. Hogy mikor valósul meg, az meg millió dologtól függ: van-e valamelyik félnek saját háza, esetleg mindkettőnek, milyen közel laknak egymáshoz, mennyire könnyen váltanak munkát, ha a költözés miatt szükséges, milyen gyorsan történik meg az elköteleződés, stb.
A gyerekek is ismerik már régóta, az övéi is engem, mivel korábban is találkoztunk, voltunk együtt itt-ott. Most meg ugye minden hétvégét együtt szoktunk tölteni.
Neki van háza, én albérletben lakok, de a városhoz közelebb kellene költöznie neki, nekem meg a belvárosból kiköltözni, mert a panelba hamar baj lenne abból, hogy az ő gyerekei hangosak. Az enyémek hozzá vannak szokva, hogy csendesen kell lenni, mert elég régóta élünk panelban, társasházban.
Szóval családiházba kellene költözni a város külsőbb részére vagy falura.
Jelenleg 25 km van köztünk, egyikőnk se tud vezetni, szóval vagy tömegközlekedni kell vagy az ő gyerekei apja fuvaroz. (elég abszurd helyzet áll fenn...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!