Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi volt a legnagyobb tanulság amit az előző kapcsolatból átvittél a következőbe?
Ugyan nekem eddig egy kapcsolatom volt, és még nincs következő, de én az alábbi dolgokat viszem magammal:
- azt a tudatot, hogy van olyan ember, aki nagyon sok téren passzol hozzám, ezért sokkal rosszabbal / sokkal másabb emberrel, mint én, nem fogom beérn csak azért, hogy legyen valakim
- kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció - én is szóljak, ha úgy érzem, valami nincs rendben, és folyamatosan beszéljünk a kapcsolatról, az elvárásainkról... és olyannal ne jöjjek össze, aki szerint az gyengeség, ha szól, ha gond van... mert abból csak a baj van, és már későn szól, ha valami zavarja / "robban"
- ha úgy érzem, már nem jó a kapcsolat, és egyre kevésbé érzek bármit is, nem próbálom még hónapokig toldozgatni-foldozgatni, mert az időm fontosabb annál
- ha van egy nagy vitánk valami miatt, amivel megbántott, ami után könyörögve kér, hogy bocsássak meg, és utána ugyanazt megcsinálja még egyszer, az intő jel
- nézzem meg, mennyire figyel rám, amikor hozzá beszélek
A szerelem nem győz le mindent.
Ha pl a másik sérült, esetleg nárcisztikus betegesen féltékeny, hiába a nagy szerelem oda vissza, el kell hagyni önvédelemből.
A tetteit nézd, ne a szavait.
Mindig bocsássak meg, mert a megbocsátás az én lelki békémet szolgálja. A megbocsátás nem egyenlő azzal, hogy benne is kell maradni a kapcsolatban.
-Azt hogy ne ignoráljam a redflageket, az idő értékes. Ha érzem a gebaszt akkor őszinte felnőtt beszélgetés konkrét tényekkel.
-Ha komoly kérdésekre “nem tudom…” válasz jön, nem akar tőled semmi komolyat.
-Ne érjem be csakis fantasztikus szexszel, ne alább. Elég ideig voltam apáca.
-Pár év után jöjjön az eljegyzés (3-4 év után), ha addig nem történik meg, nem gondolja komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!