Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az, hogy valaki a maga módján szeret?
Leginkább a két fél közti eltérő szeretetnyelvet jelenti.
Ergo nehezen értelmezhető a másik számára az egyik kifejezésmódja.
Én pl. baromira bújós és ölelgetős vagyok, sokszor ki is mondom, ha szeretek valakit :)
Édesanyám viszont nem ölelgetős egyáltalán, nem is mondja sokszor, de a tetteiből egyértelműen látszik. Nem úgy fejezi ki, mint én.
Én azt értem ez alatt, hogy mások vagyunk ezernyi szeretetnyelvvel. A párom azzal mutatja ki a szeretetét, hogy meg se kell kérnem dolgokra, és nagyon sokat segít azzal, hogy ezeket leveszi a vállamról. Viszont az érezelmeiről nem beszél, nagyon nehezen mutatja ki másképp a szeretetét. Mindig gondol rám, vesz nekem például csokit.
Én más vagyok, elmondom a gondolataim, kommunikálok inkább, nem tettekben nyilvánul meg kifejeztetten az én szeretetnyelvem.
Édesapám majdnem ugyan olyan kaliberű mint a párom, de nála méginkább látszik az, hogy nem tudja kimutatni egyértelműen a szeretetét. Abban nyilvánul meg, hogy a maga módján szívja a vérem, ha egy külső szemlélő hallja a beszélgetésünket gyakran azt hihetné, hogy veszekszik velem, holott nem így van. De például ha bármi baj van akkor ugrik értem, tehát értem ez alatt azt, hogy éjszakás műszak után nem fekszik le aludni, hanem elvisz orvoshoz, ha félek.
Édesanyám szereti a testi kontaktust, ölelést, puszit. Emellé mindent szászor elmond, aggódik.
Minden ember más, és mindenkinél máshogy mutatkozik meg a szeretet.
igen.
csak kiegészíti azzal, hogy "a magam módján"
nem kell mindent túlkomplikálni
#1 vagyok - az igaz, hogy mindenkinek másképp mutatkoznak meg az érzéseik, de senki, aki inkább tettekben, mint szavakban, vagy nagy gesztusokban vagy akárhogy fejezi ki a szerelmét, nem fogja azt mondani, hogy a "magam módján szeretlek". Minthogy nekik ez a szeretetnyelvük, nekik ez a természetes állapot, ezért nem teszik hozzá, hogy a "magam módján", hanem simán csak kimondja, hogy szeret és kész.
Ha már valaki így kijelenti, hogy a maga módján szeret, akkor meggyőződésem, hogy a #1 válaszomban írt helyzet áll fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!