Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők mit gondolnátok, ha az új pasitokról kiderülne,
hogy ilyen zenét hallgat?
Ez a dal Eazy-E 1988-as szólólemezéről való. Maga a rapper a comoton-i NWA nevű együttes tagja volt, ami az első gengszter rap banda volt a világon, a hatásuk pedig felmérhetetlen. Első albumuk, az ugyancsak 1988-as "Straight Outta Compton" zenetörténelmi szemszögből is kiemelkedő jelentőségű, akkoriban ugyanis ez a műfaj nem volt elterjedve. Ajánlom a 2015-ös "Straight Outta Compton" című filmet, ami banda történetét dolgozza fel, és jól visszaadja a 80-as, 90-es évek hangulatát.
Nem hinném, hogy ostoba, aki rajong az ilyen művekért, én pl. ezt kifejezetten jó számnak tartom. Egyrészt mert Eazy az USA egyik legveszélyesebb településéről származik, és neki is voltak "olyan" dolgai, tehát amit megénekelt, amögött van valóság. Másrészt, a dalból átjön a laza, vágány stílusa, nem játszotta meg magát, ő tényleg egy belevaló srác volt.
2021. júl. 22. 22:57
12/21 A kérdező kommentje:
Hozzátenném: az ilyen műfajú zenét a 80-as, 90-es évekből tartom hitelesnek (valamennyire). Akik manapság ilyen zenét gyártanak, azoknál a többség viszont komolytalan.
2021. júl. 22. 23:08
13/21 anonim válasza:
Szerintem aki a bűnözői életmód, az ostoba, kicsinyes bosszúként elkövetett gyilkosság (vagy az arra való felbujtás) stb. romantizálását, hűdemenőként tálalását benyalja, az nettó ostoba, és felnőttnek semmiképpen nem nevezhető. A comptoni állapotok borzalmasak, és ezzel kezdeni kéne valamit (más kérdés, hogy ez nem történik meg). És még annyit, hogy a 80-as, 90-es években egy rakás valóban igényes rap előadó / együttes is volt, óriási volt a mezőny és a konkurencia. Tudok a "Straigth Outta Compton"-ról, de nem érdekel, mert az ilyen filmek egyfajta belterjes, zárt közösséget, az ezzel együtt járó beszűkült gondolkodásmódot mutatják be. Még ha egy abból való kiemelkedésről is szól ez az egész, de gondolom végig hűek maradnak ahhoz a mentalitáshoz, amely a helyre jellemző, ahonnan származnak.
2021. júl. 22. 23:22
14/21 anonim válasza:
Szóval számomra ez az egész nem menő, hanem tragikus, amit egy rakás teljesen fölöslegesen tönkrement emberi sors is jelez.
Másrészt én fehér vagyok, és nem vagyok hajlandó szégyelleni. Tisztában vagyok vele, hogy milyen privilegizált helyzetet jelent ez a bőrszín fekete környezetben, meg hogy a feketék milyen óriási társadalmi hátránnyal indulnak, és iszonyúan sajnálom őket ezért.
2021. júl. 22. 23:28
15/21 anonim válasza:
Számonra elég igénytelen.
2021. júl. 22. 23:43
16/21 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy a 80-as évekbeli Comptonról szóló daloknak a bűnözői életmód romantizálása lett volna a célja. Célja lehetett viszont az, hogy a megmutassák a világnak, hogy mi folyik bizonyos helyeken. A F**k tha police című NWA dal talán sosem született volna meg, ha nem lettek volna abban az időben rendőri visszaélések a négerekkel szemben. Vagy, egy másik példa: ott van 2Pac-tól a "Brenda got a baby", című dal, ami egy lány lecsúszását meséli el, és igen tanulságos lehet a mai fiataloknak is. Azt viszont elítélem, ha valaki azért csinál ilyen dalokat, mert a bűnözői életmódot akarja dicsőíteni. Pláne úgy, hogy neki nincs is köze ahhoz az élethez, csak a filmeken látta. És, csakhogy tisztázzuk: Eazy-t sem azért tartom menőnek, mert a zenekara előtt kábítószer kereskedelemmel foglalkozott. Azért tartom annak, mert megvan a stílusában egy természetes lazaság, ami sok emberben nincs meg. Számomra ezek a dalok egyébként szimbolikus jelentőséggel is bírnak: azt mutatják be, hogy ki lehet törni a nehéz helyzetből is. Ezért nekem a "Straight Outta Compton" album ott lesz a polcomon a későbbiekben is, jelezve, hogy én is kitörtem a magam "Camptonjából".
2021. júl. 23. 00:00
17/21 anonim válasza:
De ennyi erővel te is elvitted a saját gyűrűdet Mordorba vagy legyőzted a saját Voldermortodat... Bármi lehet, nem kell egy olyan szubkultúrát majmolni, amihez nevetségesen kevés közöd van.
2021. júl. 23. 01:55
18/21 A kérdező kommentje:
Inkább csak összekötök dolgokat, amikben látok némi párhuzamot, merítek ebből, abból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!