Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik azt mondják, hogy minden párkapcsolat fenntartása kemény munka, amiért folyamatosan küzdeni kell, ők konkrétabban miféle munkára és küzdelemre gondolnak? Konkrétabb példákkal ha lehet
Sokszor hallottam és olvastam már ezt a fejtegetést olyanoktól akik több hosszú kapcsolatban voltak, hogy így meg úgy, folyamatosan küzdeni kell a kapcsolatért ha az ember azt akarja, hogy megmaradjon és így tovább. Nekem ez egy kicsit megfoghatatlan, illetve nem egészen tudom, hogy miért kívánna magának ilyet valaki. Én soha nem örültem neki ha valamiért nagyon keményen dolgozni, küzdeni kellett, hanem akkor tudok inkább örülni, ha a dolgok könnyedén mennek.
Az a kevés párkapcsolatom, amire utólag is azt mondom hogy boldognak éreztem magam bennük, azokban éppen azért éreztem jól magam, mert minden egyszerűen "magától" ment, jó volt egymással sétálni, kajálni vagy csak együtt főzni, közel lenni a másikhoz, beszélgetni, ugyanolyan jó volt együtt elmenni bevásárolni mint mondjuk nyaralni. Tehát küzdeni, azt nem kellett benne egyikünknek sem. Most akkor mi az a pont, és miért következik be, amikor egy ilyen felhőtlen kapcsolatból egyszercsak az lesz, hogy kemény munka, folyamatos küzdelem? És miért érné meg azután is bennemaradni?
Amit minden nap teszek érte: beszélgetek párommal, meghallgatom a napját,akkor is, ha a munkája nem a világ legizgalmasabb foglalkozása,de akkor is odafigyelek, hozzászólok. Érdeklődöm, hogy érzi magát, milyen kedve van, ha nem jó, akkor javaslok valamit, amitől jobb lehet. Ha boltban járok, meglepem valami aprósággal (akár egy rágóval, csokival, lényegtelen, a fontos, hogy gondolok rá). Támogatom az elképzeléseit, vágyait, amennyiben az nem ésszerűtlen. Röviden tömören az eszemben van, támogatom, és teszek azért, hogy ezt tudja is.
Amit alkalmanként teszek: javaslok, szervezek tipikus randit, amikor kettesben elmegyünk kikapcsolódni. Változatosságot javaslok szexuálisan, ha nem is mindig újat, de olyasmiket, amit nem minden alkalommal csinálunk.
De ezekre mind nekem is igényem van, nem extra erőlködés számomra. És ezek az apróságok (meg amiket nem írtam le, mert teljesen teiviálisak számomra, így nem jutnak eszembe) mind ahhoz vezetnek, hogy jól érezzük egymást együtt, bízunk egymásban. És ez lassan 6 éve tart. Nem is igazán volt hú de rossz időszak, vagy mélypont. Maximum egy-egy probléma, nézeteltérés, amit könnyen orvosoltunk.
#3-as voltam.
Arra, hogy elviseld a másik hülyeségeit, ne torkoljon minden kis hang, megjegyzés, idegesítő szokás sértődésbe, vitába. Főleg, ha gyerek is van.
De persze olyan embert/nőt kell keresni, akivel minél kevesebb a súrlódás és nagy az összhang, egyetértés. Ha ez megvan, már nem olyan nagy meló a kapcsolat fenntartása, inkább csak fantázia, közös érdeklődési kör kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!