Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelmes lettem az unokatestvérembe,tanács?
Szóval, az lenne igazából a kérdésem hogy ez nagyon nagy baj? Nagyon szeretem, és nagy valószínűséggel, ő is engem.
De az első unokatestvérem,és félek hogy ha lennének majd gyerekeink akkor betegek lennének, valaki esetleg tudna segíteni?
Húzzatok kotont!
Am ne. Ez még tàn a magyar jogszabàlyok szerint is tiltott.
Hagyd, felejtsétek el egymàst.
Igen az örökölt betegségek egy része nagy valószínűséggel kijönnének. Mivel már nem heterózigóta lenne az utód, hanem homozigóta.
Ha pl. öröklött véralvadási probléma van a családban és mindketten öröklitek nektek csak 6-8x nagyobb az esély a vérrögképződésre, de a gyereketeknél meg 40x. Azaz simán kaphat trombózist, ha pl megüti magát mondjuk sportolás közben.
A genetikai rendelleneségre nagyobb a kockázat, mert mindkét szülő átörökítheti, és a ritkább betegségeknél ez szinte borítékolható, mert mindkettőnél ugyanott van a dns láncba, a gyereknél ki fog jönni, a szülő meg csak hordozó, és probléma nélkül élitek az életek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!