Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kajálás után csókolózok egy gluténérzékennyel abból lehet baj?
A gluténérzékenységnek különféle fokozatai vannak.
Ismerek olyat, akinek kb. 15 éve Mars3-at állapítottak meg (súlyos). Ettől függetlenül ihat sört, akár 2 korsóval is, továbbá direkt megevett egy szelet búzalisztből készített süteményt (már 2 alkalommal), de semmi baja nem lett tőle. Olvastam, hogy valakinek megárt még az is, ha olyan késsel vágja a maga kenyerét, amivel előtte búzalisztből készített kenyeret szeltek. Ezt nem akarom elhinni, de igaz is lehet.
Válaszolva a kérdésre: ha nem tudsz fogat mosni, akkor egy korty vízzel legalább öblítsd ki a szád, szűrd át a vizet a fogaid között, fogvájóval távolítsd el, ami a fogaid közt maradt. Mielőtt csókolóznál a lánnyal, igyál valamit, hogy ne legyen a nyálad gluténes. Ha kimostad a szád, akkor a később termelődő nyálnak már gluténmentesnek kellene lennie. Idővel kitapasztaljátok, mit képes a lány szervezete elviselni. Tehát eleinte óvatosan, aztán lehet fokozni.
#5 "de semmi baja nem lett tőle"
Ez nem így működik, és életveszélyes hülyeséget írtál. A gluténérzékenység nem azt jelenti, hogy megeszik egy kis glutént, és utána rögvest valami látványos tünetet produkál. Hanem azt, hogy a bélfalak károsodnak a gluténtól, ami évek alatt nagyon durva betegségeket tud okozni (pl. bélrák).
Kedves #6-os!
Nekem beszélsz gluténérzékenységről? Évtizedek óta vele élek!!! Teljesen igazad van, hogy a vékonybél bolyhai visszafejlődnek, miáltal a tápanyag nem szívódik fel a szervezetbe, áthalad a beleken és akár ellenőrizhetetlen és befolyásolhatatlan karikafosást (pardon!) is előidézhet. Mindezt azért nem írtam és sok más egyebet, nem tanítani akarok. Bélrákról eddig egyetlen orvosomtól sem hallottam (talán új felfedezés lehet), de az tény (magam is tapasztaltam magamon), hogy idegekre is hat. Lobbanékony lettem, mint más is, aki még gluténes ételt fogyaszt. Amikor elkezdtem gluténmentes ételeket és italokat mellőzni (sör, egyes vodkák, whisky, gin), minden rendeződött, de amint fentebb is írtam, most már annyira vagyok, hogy magas a szervezetem tűréshatára. Hogy nyomatékot is adjak a válaszomnak: a családomban 2 orvos, rokonságomban szintén 2 orvos és még a barátok közt is akad 1-2.
Ennyit arra, hogy hülyeségnek tituláltad a fenti válaszomat. Az ellenvéleményt tanuld meg kulturáltabban kifejezni!
Tanuld meg elfogadni, hogy nem írunk tanács gyanánt életveszélyes hülyeségeket.
A te példád az egy példa, és mint te is írtad, számos variáció létezik. Az meg full lényegtelen, hány orvos van a családodban, senki nem kérdezte.
A gluténérzékenység egy fajtájánál a gluténmolekulák súlyos, hosszú távú, nehezen visszafordítható károsodást okoznak a bélrendszerben. Ez felszívódási zavarokkal indul, onnan elágazhat számtalan nagyon súlyos betegség irányába, ezek egyike, igen, akár rák is lehet.
Örülök, hogy letetted a piát, és már nincs karikafosásod, de sajnos ezzel nem nyugtattál meg kb senkit, csak magadat. A lobbanékonyságnál meg a fosásnál sokkal nagyobb problémákat okozhat a glutén, ha valakinek a szervezete nem tolerálja megfelelő módon.
5.nek
Az egesz ervelesed hatalmas bukta mar abbol is, h irod, a glutenes ismid buzalisztes sutit eszik. Nagyon gáz. Ne irjal mar ilyeneket,mert vki tenyleg beveszi. Ez a betegseg nem ugy mukodik, mint pl a laktoz intolerancia, h max kifosod magad es annyi.
5-ös válaszolónak: "Olvastam, hogy valakinek megárt még az is, ha olyan késsel vágja a maga kenyerét, amivel előtte búzalisztből készített kenyeret szeltek. Ezt nem akarom elhinni, de igaz is lehet."
Sajnos ez a lány is ilyen, még külön vágódeszkát is kell használnia (egyszer mesélte)
Ennek a fajta gluténérzékenységnek tudja valaki a nevét? Nagyon szépen megköszönném^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!