Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, mennyire vonzó, ha okos a fiú?
Mennyire számít az intelligencia? Milyen formában érdemes éreztetni ezt egy lánnyal, hogy nem tűnj okoskodónak?
Személyes tapasztalatok?
19/F
amiről te beszélsz, az nem intelligencia. Nyilván kell hozzá az intelligencia, hogy képes legyél rá, de nem az intelligencia lényege.
Az intelligencia lényege inkább az, hogy képes vagy árnyaltan, sokrétűen, empatikusan gondolkozni és fogalmazni.
Pl. nem redukálod le az átlagos nőt annyira, mint ahogy te teszed, mert annál árnyaltabban gondolkozol, mint hogy ennyire lesajnáld a másik nemet, még ha vannak is köztük ilyenek.
#9 ezt leszámítva sok mindenben igazad van amúgy.
Egyrészt, fontos, hogy befogadható legyen a másik intelligenciája és gondolkodásmódja, se túl sok, se túl kevés, se túl másmilyen, emészthetetlen (Amúgy ez a külsőre és az anyagi helyzetre is áll, legyen hasonló kaliberű, különben a túl sok és a túl kevés is emészthetetlen)
Másrészt ne legyen csak elméleti, mert mihez kezdek egy intelligens, széplelkű pasival, aki a hétköznapi életben tehetetlen, kvázi autisztikus?
9-es vagyok. Azt hiszem egész jól meg lett válaszolva a kérdező számára ez a talány. Főleg ha ő egy stabil, valós önkritika alapján önmagát is intelligensnek találja, ebből a diskurzusból már le tud vonni következtetéseket, amik a hétköznapi valóságban általános igazságot fognak nyújtani neki.
Azért én javaslok neki néhány gyakorlati próbát és tapasztalatszerzést ezen a téren, hogy milyen formában és mennyire számít ez a nőknek. Azt hiszem, hogy nem lehet ezt itt kellően jól megfogalmazni és átadni. Legalábbis én biztosan nem fogom tudni az én tapasztalataimat átadni, nem tudnék elszakadni az olyan megnyilvánulásoktól, példáktól és iránymutatásoktól, amik miatt ne tűnne az egész valami szereotípiákon alapuló okfejtésnek. Egy biztos, számít az intelligencia. De ez nem is kérdéses igazából, hiszen ennek a megléte egy pozitív emberi tulajdonság. De az is igaz, hogy nagyon sok férfinek nagyon alacsony IQ mellett is nagyon sok nő összejön, akár több is párhuzamosan. Szóval bőven vannak olyan más tulajdonságok amik felülírják a nők intelligencia utáni vágyát. Így azt mondom, hogy ha csak ezt az egy erényt találtad magadban még esetleg némi empátiával vagy jó akarattal társítva, az nem feltétlenül lesz elég ahhoz, hogy nyeregben legyél. Hiszen nagyon sok kis IQ-s, utolsó senkiházinak is bőven vannak nőik. Ezeknek tudatában talán könnyebb lesz az esetleges csalódásokon túllépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!