Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan kell "jól" szeretni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell "jól" szeretni?

Figyelt kérdés
Tudom, ez így elég buta kérdés. Sok évig voltam egy olyan kapcsolatban, ahol sok érzelmi bántásban volt részem, de erre csak későn jöttem rá, amikor az önbizalmam már teljesen leépült. Most, pár év szünet után újra van kapcsolatom, és szeretném ezt nagyon jól csinálni. Ezalatt a pár év alatt voltam önismereti tréningeken, sokat dolgoztam azért, hogy jobban elfogadjam magam így, ahogy vagyok, az önbizalmam is nagyjából helyreállt. Legalábbis azt hittem. Most viszont, olyan nehéz elhinni, hogy a párom tényleg engem választott, hogy engem tényleg lehet így szeretni, ahogy ő teszi minden egyes nap, mintha valami álom lenne, vagy egy film, amit néznék. Nem akarom elcseszni ezt a bizonytalanságommal, a hitetlenségemmel. Hogyan bizonyíthatnám, hogy szeretem, akarom őt, és hogy vele képzelem el a jövőt? Mik azok a dolgok egy kapcsolatban, a szürke hétköznapokban, amitől meg tud maradni a szerelemnek ez a csodás formája? Apró figyelmességek, kedvességek, meglepetések, szexualitás, kommunikáció, amikre igyekszem figyelni, de mi lehet még az, amire egy férfinak szüksége van ahhoz, hogy neki is jó legyen a kapcsolat, ő is maradni akarjon? Hogy ne rontsam el?
2021. jan. 11. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Könyv: Gary Chapman - Egymásra hangolva.

Szeretet nyelvekről olvass, ha érdekel a dolog.

2021. jan. 11. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó kapcsolathoz 2 ember kell.

Egyedül kevés vagy. A párodnak is tenni kell a kapcsolatért.

Egy kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet...

És még nagyon sok dolog kell, hogy jól működjön.

2021. jan. 11. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
18%

Na várjál csak, magadat elfogadod? Azt tudod hogy mesterségesen "jól fogom csinálni" az nem fog működni. Szerintem át fogsz esni a ló másik oldalára, és szeretet sóvár les belőled. Egy kedves szóra te a csillagokat fogod lehozni, ami egyenes út lesz ahhoz, hogy unalmassá válj.

A külsőd milyen? Sokak szerint nem számít, padig nagyon is, főleg az elején!

2021. jan. 11. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

A 2-es válaszoló vagyok.

Kíváncsi vagyok hány éves vagy. Nagyon ritkán lehet ilyen kérdést hallani- olvasni. Valahogy soha nem merül fel senkiben. Viszont elkeserítő, hogy szinte nem is kaptál válasz. Azt hittem hogy rengeteg hozzászólás érkezik, és mindenki elmondja hogy szerinte hogyan kell jól szeretni.

Hogy hogyan kell jól szeretni? Nézz meg egy szerelmes embert. Szinte vak, csak a párja érdekli. Azt hiszem ezt Müller Péter fogalmazta meg jól. Többnek kell látnod a partnered mint ami. Szépnek, okosnak, még akkor is ha van tőle szebb, és okosabb.

"Ha szerelmes vagy valakibe, olyasmit látsz benne, amit mások nem látnak. És te sem fogod majd, attól a másodperctől kezdve, amikor megszűnik a szerelmed. Visszaszürkül, visszacsúnyul, jelentéktelenné válik."

Vagy ahogy egy anya szereti a gyermekét. Szereti feltétel nélkül.

Soha nem hallasz egy anyától olyat, hogy elég csúnya, lehetne okosabb...Egy anyának mindig a saját gyereke a legszebb, hiába vannak szebb gyerekek.

Ha egy gyerek felnőtté válik, és a legnagyobb bűnt követi el, egy anya akkor is szereti, mert a gyereke...

Sajnos a legtöbb párkapcsolat az idő múlásával elértéktelenedik. Szerintem ezzel az a probléma, hogy a jót könnyű megszokni, és természetessé válik. nem tudjuk egy idő után értékelni a másik jó tulajdonságát, amit az elején annyira szerettünk benne. De a rossz tulajdonságai nagyon felerősödnek. Hiába volt meg az is a párkapcsolat elején.

Bocs hogy hosszú lett..

2021. jan. 12. 15:39
 5/10 A kérdező kommentje:

3# magamat elfogadom, igen, de tény, hogy önbizalom terén van még mit javítanom, külső rendben van, csinosnak mondott, szerintem átlagos nő vagyok

4# a kort nem írtam, mert nem akartam olyan választ kapni, hogy ennyi idősen már tudnom kellene ezeket :D de mégsem tudom :) amúgy 36 éves vagyok, párom 39, és tényleg nagyon szeretném ezt végre jól csinálni :) nagyon jókat írtál, pontosan ezt szeretném elkerülni, hogy a kapcsolat elértéktelenedjen... annál ez nekem sokkal fontosabb, gondoltam, hátha írtok olyan dolgokat, amik beváltak, afféle "sikerrecepteket" :)

2021. jan. 12. 15:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogyan kell jól szeretni, az nem korhoz van kötve. Ha mindenki tudná bizonyos kor után, akkor nem lenne egyetlen válás sem.

De mégis 40 körül van a legtöbb.

Mennyi ideje vagytok együtt?

Sokan abba a hibába esnek, hogy megházasodnak, és azt hiszik, hogy már nincs semmi tenni való, mert megtaláltuk életünk párját, minden jó, és most már mindig így lesz. Sajnos nem így van.

Egy kapcsolat akkor működik, hogyha mindennap foglalkozunk vele. Nem szabad hagyni hogy beszürküljenek a hétköznapok. Ahogy írtam, a legfontosabb, hogy mindketten foglalkozzatok vele. Egy ember kevés hozzá.

Sokat el tud érni csak az egyik fél is, de hosszútávon nem működik.

Mindig beszélj vele tisztelettel, és a párod is ugyanígy tegyen. Szerintem ez az egyik legfontosabb "recept"

Millió dolog van amivel jobbá lehet tenni a kapcsolatot.

Beszélhetnénk a szexualitásról, arról hogy mennyire fontosak az érintések (itt nem a szex közbeni érintésekre gondolok) mennyire fontos egy tekintet, vagy ahogy reggel elköszöntök egymástól.

Hogy nem szabad hazavinni a munkahelyi problémát, illetve azt nem tudjátok elkerülni, de meg lehet tanulni kezelni.

2021. jan. 12. 16:06
 7/10 A kérdező kommentje:
6: Másfél éve vagyunk együtt, és majdnem egy éve együtt is élünk. Ő már túl van egy váláson, én hosszú kapcsolaton. Úgy érzem, jelenleg mindketten maximálisan odafigyelünk a másikra, pontosan úgy, ahogy írtad is, mindkettőnknek nagyon fontos, hogy a másik jól érezze magát, hogy napi szinten legyen valami apró kis meglepetés (akár egy masszázs pl, vagy egy kávé reggel az ágyba), az intimitás, érintések, simogatások is ugyanolyan fontosak mindkettőnknek (én sem a szexre értem, de szerencsére abban is passzolunk). Ezt az állapotot szeretném megtartani, fenntartani :) Köszönöm a tippeket! :)
2021. jan. 13. 09:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ami szerintem még nagyon fontos, hogy soha ne játszd el a bizalmát, soha ne hazudj neki semmiben.

A legjobb az lenne hogy ha ezt a párod is így gondolná.

Értékelj mindig, minden együtt töltött percet.

Próbáld meg az egész kis nézeteltérést is megbeszelni.

Ne adj okot a féltékenykedésre.

2021. jan. 13. 15:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Törődj vele, érezze, hogy te vagy neki a legfontosabb.
2021. jan. 18. 21:41
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerimtem jó úton haladsz. Szerintem az nagyon fontos hogy a másikat mindig tiszteljük és szeressük, akkor is ha nem értünk vele egyet. Tehát idegességünkben ne kezdjük el ócsárolni, stb.

Fontos a sok ölelés, érintés, az együtt nevetés, a másik meghallgatása teljes odafigyeléssel. Közös jövő terveugetése.az, hogy lássa a szemedben a rajongást, stb. Lehetne még sorolni

2021. febr. 11. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!