Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges így megélni a "szerelmet"?
Talán fura lehet első blikkre a kérdés, de nagyon foglalkoztat a téma és gondoltam, hátha valakinek van valamilyen ötlete.
A lényeg az, hogy több csalódáson vagyok már túl és mostanra ott tartok, hogy totálisan elegem lett mindennemű kapcsolatból. Volt, ahol kihasználtak, volt, ahol átvertek, vagy csak szimplán elhidegülés lett a vége... a történetnek ez a része elég hosszú és komplikált is, így nem mennék bele. A végső konklúzió az lett, hogy hagyom a párkapcsolatot, mert jól nem jöhet ki belőle az ember hosszú távon, mindig fájdalom lesz a vége, nekem ebből több nem kell.
Ellenben, az utóbbi egy év alatt borzalmasan elkezdett hiányozni a szerelem...nem egy konkrét kapcsolat, hanem a szerelem érzése. Az, ha valaki őszintén érdeklődik irántad és törődik veled..az apró, jelentéktelen gesztusok, amikből érzed, hogy szeretve vagy...egyre többet álmodok olyanokat, hogy egy lány (tök ismeretlen, nem valaki az életemből) csak szorosan magához ölel és szólni sem kell semmit, csak lágyan simogatja az arcomat... vagy csak egyszerűen rám mosolyog... és amikor felébredek, néha konkrétan elbőgöm magam (szégyen, vagy nem, férfi létemre). Félreértés ne essék, a szex már nem is hiányzik.. csak az őszinte, önzetlen és tiszta szeretet érzése.
A kérdés az lenne, hogy van-e rá valamilyen mód, hogy az ember "művi" úton előállítsa és megélje a szerelem/intim szeretet érzését? Létezik ilyen? Vagy majd idővel ez is el fog múlni?
F/30
Nem tudom, hogy képzelted el ezt a “művi” előállítást..
Ha csupán annyi a cél, hogy pillanatnyilag, ideiglenesen átéljem ezeket, arra az alkalmi kapcsolat is megoldás lehet, miközben beletörődök, hogy talán ennek nem lesz jövője. Számomra mégis csak több értelme van, mint guminőket ölelgetni, vagy bármi hasonló mesterséges elképzelés....
Legalábbis nem értem a problémát... az elöző kapcsolataidban senki sem ölelt meg? Vagy mi?
Kedves hármas. Pont én voltam az mindig, aki küzdött, hogy valahogyan egyben tartsa a széthulló kapcsolatot. Nem csodálom a TV-t, már kb 5 éve nem nézem (nincs is). A telefont nem buzerálom, egy alap gagyi telóm van, mert nincs szükségem többre. A neten nem logók, hiszen kb alig marad rá időm a munka mellett. Pontosan megtanultam, hogy küzdeni kell egy kapcsolatért... Csak éppen belefáradtam, hogy mindig csak küzdjek és pofára essek.. megint küzdjek és újból pofára essek. Eddig egyetlen jó kapcsolatot sem éltem meg, nem volt benne intimitás és érdek nélküli szeretet, csak számító hízelgés. A szüleim elváltak. A nagyszüleim minden áldott nap üvöltöztek egymással... ha volt 1 veszekedés mentes nap, az már nagy szó volt.. A baráti társaságomban minden kapcsolat tönkrement (megcsalás, hazugságok és érdekek). Ha belegondolok egyetlen olyan kapcsolatot sem láttam soha eddigi életemben, ami legalább csak jónak mondható lett volna. Igazából szerintem önzetlen szerelem/szeretet max a mesékben létezik, ilyen a valóságban nem lehetséges. Az emberek azzal töltik az életüket, hogy a döglődő kapcsolataikat próbálják foltozgatni, mígnem végül vagy így, vagy úgy, de elkerülhetetlenül szenvedésbe torkollik az egész. Ezért nem kell egy kapcsolat, alkalmi meg pláne.. csak az az érzés hiányzik, ami a valóságban igazából nem is tud megmutatkozni, max röpke illúzióként.
Kedves kettes! Sajnálom, hogy ezt kellett átélned! Az ötletedet pedig kipróbálom!
Végülis jól teszed, hogy hagyod a kapcsolatokat, mert árad belőled a negativitás..
Érdekes, én sok pozitív példát látok a környezetemben párkapcsolatok terén, nem vitatkoznék erről olyan emberekkel, akik ilyen sötéten látják a dolgot. Azt a leírásból nem lehet meghatározni, hogy tényleg ilyen rossz-e a helyzet, vagy csak túlreagálod, “mások” tehetnek róla, vagy csak magadat próbálod áldozati szerepben feltűntetni.
Elhiszem, hogy léteznek rossz kapcsolatok is, de szerintem gondok lehetnek az olyan embereknél, akiknek ilyen a “világképe”, az egész univerzumot okolják a problémáikért és fullba nyomják a síránkozást. Érdekes, pedig szerintem én is azon a bolygón élek, ahol te....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!