Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogy lehet kiábrándulni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet kiábrándulni a tökéletesből? (Bővebben lent.)

Figyelt kérdés
Az tiszta, hogy tökéletes ember nincs. De mi van akkor, ha esélyed sincs meglátni a másik hibáit? Pl.munkahelyen beleszeretsz. Ha beszélsz vele, mindig kedves, a munkahelyi viselkedése kifogástalan, mindenki kedveli, mindig mindenkitől csak jót hallasz róla. Lehet, hogy otthon nem hajtja le a wc deszkát, szörnyű az ágyban, vagy bármi, de ezek sose derülhetnek ki, hisz nem kerülsz vele olyan szituációba. Hiába próbálsz valós kapcsolatot kialakítani mással, mert a plátóinak "nincs értelme". Ha mással jössz össze, tuti, hogy előbb-utóbb kiderül valami tökéletlensége ami a plátóinak látszólag nincs, tehát logikus, hogy azt érzed, a plátói sokkal jobb, és őt akarod.

2020. szept. 13. 18:51
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Ramostól ez úton szeretnék elnézést kérni, épp reagálni akartam rá,miközben már írt a 8-as. Értem, amit írsz, de nem hiábzattam senkit. Lehet gyerekes fellángolás nak is nevezni, de az mindegy. Nem lényeg, hogy mi az. Mivel leírtam, hogy ha csak a jó tulajdonságait ismered, és tisztában vagy vele, hogy vannak neki rosszak is, szerintem ebből kiderül, hogy tudatosult,hogy nem ismerem.(Ha egyáltalán rólam van szó, mert azt nem írtam.)A többit kifejtem egy másik kommentben.
2020. szept. 13. 21:10
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk egy vmit nagyon nem értek.. Gondolom egy ideje veszkődsz ebben a plátói vmiben, de lépni miért nem lépsz (főleg, mint írod kolléga)? Lehet tényleg ő életed szerelme, de te csak plátóiskodsz. Kinodban már kitalalnad, h tömeggyilkos, de a felelősséget, h lépj nem vállalod. Hát.. szép. 😊
2020. szept. 13. 21:14
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, h fellángolás vagy szerelem?? Na ezt jól eldontotted. Hát akkor sok sikert, további jó vergődést.
2020. szept. 13. 21:21
 14/33 anonim ***** válasza:
Ja, nem neked kívánom kérdező, hanem akiről szó van.. Ez is mi? És a kérdező érett és nem gyerekes...
2020. szept. 13. 21:30
 15/33 A kérdező kommentje:
3! Az, hogy elméletem szerint a szerelmet (plátói is ide tartozik) nem választják! Ha szerinted igen, akkor nem biztos, hogy érteni fogjuk egymást, mert teljesen másra épül a két elmélet. Szóval én nem találkoztam még olyan szerelemmel, ahol a két fél egy nap úgy ébredt, hogy ma szerelmet választok. Hogy-hogy nem, épp találkoznak és megbeszélik, hogy nahát, ma én is úgy keltem, mi sem egyszerűbb, válasszuk egymást. Ez után elkezdenek ismerkedni, és kiderülnek sorban mindkét fél jó, és rossz tulajdonságai. Ezeket figyelmen kívül hagyják, hisz ki vannak választva, szerelem van, és kész. Szerintem épp fordítva van. Az ember gyanútlanul jár-kel, majd meglát valakit, aki KÜLSŐLEG felkelti az érdeklődését. Belsőleg nem tudja, hisz nem ismeri. Ekkor még nem hogy azt nem tudja, hogy plátói szerelmet "választott", azt se, hogy ebből szerelem lesz. Elkezdi tudatosan, vagy tudattalanul, a körülményeknek köszönhetően megismerni(pl.mert együtt dolgoznak, ha akarja, ha nem.) És kiderül róla valami jó, aztán, megint jó, és megint. Ezek nyilvánvalóan pozitív megerősítések, mind jobban felkelti az érdeklődést, a közös (szintén pozitív) élmények pedig a kötődést is erősítik. Az érdeklődés akkor tudna csökkenni, ha valami negatív is érné alanyunkat a célszeméllyel kapcsolatban, de ugye nem éri. Na, itt érkeztünk meg a kérdésemhez. De lássuk, mi történik, ha az idő során alanyunknak lehetősége van "valós" szerelem kialakulására? Tehát találkozik valaki mással, aki külsőleg szintén felkelti az érdeklődését. Elkezdenek ismerkedni. Kiderül róla sok jó, de rossz tulajdonság is. Alanyunk tehát tisztában van vele, hogy ez természetes, hisz senki nem tökéletes, tudja, hogy a plátói sem az, de neki még mindig nem ismeri, hogy konkrétan milyen rossz tulajdonságai vannak. Mivel pedig az ember úgy van összerakva, hogy ösztönösen azt keresi tudat alatt, ami számára a legjobb, a legkönnyebben tolerálható, megtörténhet, hogy azt gondolja, a valós szerelem rossz tulajdonságai számára nehezebben tolerálhatók, mint amikkel az ismeretlen plátói rendelkezhet.(Mivel nem tudja,mik azok, miért ne lehetnének kevésbé szörnyűek?)
2020. szept. 13. 21:37
 16/33 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es! Köszönöm, hogy így aggódsz értem, de ha a kérdés valós szituáció és nem fiktív történet, akkor majd külön kérdésben felteszem, hogy mit tegyek azért, hogy összejöjjünk. Itt az nem releváns. Az, hogy fellángolás vagy szerelem, pedig szintén a kérdés szempontjából mind1! Nevezhetjük akár simán szimpátiának is. A kérdés továbbra is pusztán az, ha adott embernek csak a jó tulajdonságait látod, a rosszakról csak annyi ismereted van, bizonyára léteznek, hiszen ember, hogy tudod nem tökéletesnek látni? Milyen lehetőségek vannak arra, hogy láss egy/több rosszat is? Ha nincs, mit csinálsz? Ahogy te írod, behazudod magadnak, hogy valójában egy tömeggyilkos, csak még nem bukott le?😂
2020. szept. 13. 21:54
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, aggódom érted. Nagyon okosnak hiszed magad, de közben.. Írhatunk bármit, a megoldást nem akarod tudomásul venni. Magyarázod feszt, de csak a magadét hajtod. Menthetetlen vagy.
2020. szept. 13. 22:06
 18/33 A kérdező kommentje:
Oké. Elfogadom a véleményed. Megmentést viszont nem is kértem. Nincs is mitől megmenteni. Azt miből szűrted le, hogy okosnak érzem magam? (Az vagyok egyébként, de mivel a kérdés, a válaszok és az én kommentjeim nem lexikális tudáson alapulnak, ez irreleváns.)Esetedben viszont indokolatlan a királyi többes, te pont nem adtál megoldást.A saját kérdésedre válaszoltál, az eredetire viszont nem. Nem baj, azért köszönöm, majd talán legközelebb. A szándékot zöld pipával értékeltem😉
2020. szept. 13. 22:35
 19/33 anonim ***** válasza:
58%

Tulkeppen a válaszok 70%-a az enyém, szóval, adtam én választ rendesen. 😊 Remélem nem én vagyok plátói szerelmed tárgya, mert agyfaszt kaptam tőled... Még nekiallsz itt ertekelgetni is, ohh, mindjárt beszarok. 🤣

Mentsen meg téged, akinek 6 anyja van, amúgy sem lehet, meg kár is. 😅😊

Jó éjt! 😊

2020. szept. 13. 23:04
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Jajj de jó kérdés. Valóban mindig azt ajánlják ilyenkor, hogy felejtsd el, hisz csak egy elképzelésbe vagy szerelmes, felejtsd el, hisz csak idealizálod, felejtsd el, hisz nem is lehetsz szerelmes olyanba akit nem ismersz. Pedig teljesen mindegy, hogy minek hívjuk ezt az érzést, a lényeg, hogy létezik. Mindegy miként nevesítjük, fellángolás vagy szerelem. A lényegen nem változtat.

Felejtsd el és ilyesmi. De hiszen egy érzésről hogyan lehet dönteni? Az magától jön, nem választjuk.

Szerintem ilyenkor a türelem lehet csak a megoldás. Várni, hogy minél jobban megismerd, minél többet megtudj róla. Hisz előbb-utóbb bármiféle kapcsolatban előjönnek az ember kisebb-nagyobb rossz tulajdonságai is. Ha ezekből sikerült eleget szerezned, akkor pedig jöhet, hogy tudatosan azokra koncentrálsz. Ami persze megint csak nem egyszerű. Akarattal felerősíteni egy negatív tulajdonságot. De legalább van valami kapaszkodó. :)

2020. szept. 13. 23:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!