Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet, hogy a nagyanyáink,és apáink le tudtak egymással élni 40-50 éveket, manapság meg olyan sok a válás? Mire jó a házasság, ha lassan már mindenki a házasság alatt is "nyitott kapcsolatot akar?"
Lehet,hogy csak én vagyok túl konzervatív, vagy buta..de akkor miért házasodik meg valaki, ha amellett még ezer férfit, vagy nőt akar a hárembe? Vagy akkor miért nem mondja meg kerek perec hogy nem működik a házasság,és miért nem válik el?
Szerintem, ha valaki együtt él valakivel, egy bizonyos ideig, azért ott sok minden kiderül a társáról, és akkor még van ideje lépni. De lehet,hogy csak az én gondolatmenetem, nem egyezik meg a többi emberével. És ha valaki azt mondja,hogy szereti a másikat, amellett pedig félre jár, az mire jó? Belehazudik a másik arcába.
Ma is van, aki nem tud válni, mert nem ért hozzá, hogyan oldja meg a lakhatását.
Pedig ma azért nem akkora vaszisztdasz.
Vannak üres házak például elhagyott kis falvakban, csak kicsit javítgatni kéne.
Vagy egy kis jogi és pénzügyi ismeret, és a meglévőből is ki tudsz venni egy részt és önállósodni.
De sokan annyira sem képesek, hogy egy apró dolgot önállóan megváltoztassanak az életükben, pl. megtanuljanak egy nyelvet.
Hülyének és tehetetlennek vannak nevelve rengetegen.
Itt sok minden van... a teljesség igénye nélkül:
- a házasság érdekkapcsolat volt, a szerelmet nem ott keresték
- sokan fiatalon elpatkoltak betegségekben, szülésben (a 20. század előtt rengeteg csonka család volt és rengeteg mostoha)
- ahogy előttem írták, gyakorlatilag nem lehetett elválni
...stb.
Mert az egyház tiltotta a válást, 1894-ben volt az első bontójogi törvénycikk.
És az 1970-es években lettek megkönnyítve jogilag a válások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!