Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Konzervatív, keresztény apukák! Mit szólnátok, ha a 19 éves lányotok együtt aludna a barátjával?
Kérlek tényleg csak a címzettek válaszoljanak, nem kérek olyanokat, h a vallás hülyeség, apukámnak semmi köze a szexuális életemhez és társai. Lehet hogy utóbbi így van, de a kérdésem szempontjából tárgytalan lenne az ilyen válasz. Köszi.
Szóval ilyen szemléletű apukák, megbíznátok a lányotokban, hogy nem csinál hülyeséget? Szólnátok neki, hogy nem kéne ezt? Vagy elfogadnátok, hogy az ő életével azt csinál, amit akar, akkor is, ha aggódtok érte?
Mennyire éreznétek "atyai felelősségeteket" a dolog kapcsán, ha bármi baj történne (ha tényleg lefekszenek, és babájuk lesz, akkor "naugyemegmondtam" reakció, vagy ne legyen így, de pl később félresiklós házasság, v bmi)?
Megint mondom, légyszi tényleg csak olyan írjon, aki a kérdésre tud válaszolni, lehetőleg apuka szemszögéből, és nem elintézné annyival, h "ha tiltod, csak jobban csinálná", mert ez gyökérség.
Köszi mindenkinek az érdemi választ vagy nem kerdezett csoport esetén a hallgatást!
Ha már itt tartunk, volt, és nem vagyok rá büszke.
De nem amiatt volt, mert éjszaka a "tiltás" ellenére átlógtunk volna egymáshoz, és nem azért van csak ritkán, meg nem azért törekszünk minimalizálni ezeket, mert szüleim a nyomomban vannak
Köszi utolsó.
Korrekt volt ez a hozzáállás sztem szüleidtől, anyukám is inkább ez a típus, apukám az, aki szerint még 100% ők felelősek értem etéren, és nem én/mi.
(Meg mindenkinek köszi, aki úgy válaszolt, h belehelyezkedett a megfelelő nézőpontba, minden ilyenre ment a zöld, egymást meg nem tudom, miért pontoztátok le!)
Négy gyermekünk van, kettő lány, kettő fiú. A két nagyobb (fiú - lány) már huszonéves, a két kisebb kamasz (értelem szerint, ők is fiú - lány) . Tehát totálisan a középpontban vagyunk a témát illetően. Hiszen a nagyok már élik saját életüket, az ifjabbak pedig már vágynak rá.
A kisebbeket már jobban kezeljük, mivel a tapasztalataink sokat segítenek. Igaz, nekik még nincsenek csak kamaszkori szerelmi viszonyaik, problémáik. Persze, amikor először éltük meg a helyzeteket az első két csemetével, nehezebben ment. Több volt a vita, rosszabbul vettük a buktatókat. A nagyfiúnkkal soha nem voltak párkeresési gondjaink. Sportolt, tanult, sportolt, dolgozott... Lányok jöttek - mentek, de jellemzően egyik sem volt komoly, inkább csak flört, néhány randi. 23 évesen bemutatott egy lányt, akivel azóta is járnak, de nem laknak együtt. Nagylányunk 19 éves koráig nem foglalkozott igazán a srácokkal. Majd jött egy bulizós korszaka, amit mi csupán itthonról ismerünk, de feltételezhetően voltak fiúk is a képben. Nem tiltottuk, de mindig próbáltunk hatni az eszére, a szívére. Majd jött egy erős, vagány, autós, motoros srác, aki egy Szabolcsi kis faluból költözött a fővárosba. Az a fajta, akit egyik szülő sem szeretne vejének. Ő lett a vejünk! Eleinte simulékony, kedves, udvarias volt. Nem tudott megtéveszteni minket, de nem lett volna értelme hadakoznunk ellene. Próbáltuk jópofát vágni hozzá, lányunkat terelgetni a jó, ill. jobb döntések felé. Ha együtt vannak, akkor a lehető legideálisabb helyzet felé mutatni irányt. Két évig mindez működött is, amíg nem jött az esküvő, majd az unoka. De ekkor közbejött a fiú anyja, aki megfogta a gyeplőt és azóta dróton rángatja a fiát és a lányunkat. Lassan ott tartunk, hogy kisajátították a lányunkat maguknak. :-( Összevissza hazudoznak, elhallgatnak mindent. Egyre ritkábban kommunikál velünk, vagy bármely rokonunkkal a lányunk. Az elmúlt "Maradj otthon" időszakban szinte kizárólag a facebookon követjük az életét. Már születésnapokon, névnapokon, ünnepkor sem keres minket, sem nagyszüleit, sem testvéreit. Tulajdonképp 2 hónapos unokánkat sem ismerjük. :-(
Szülőként semmit nem tudunk tenni. Éli az életét és mindenkit kirekeszt belőle. Pedig Isten látja a lelkünket, soha nem bántottuk, nem uralkodtunk felette, nem hagytuk cserben, semmi olyat nem vétett ellene egyikünk sem, amiért ennyire el kéne távolodnia tőlünk. :-( /hozzátenném, nem vagyunk elvakult, vagy bigott vallásosak sem, templomba sem járunk minden héten, csupán, amikor ráérünk, ill. ünnepkor/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!