Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Konzervatív, keresztény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Konzervatív, keresztény apukák! Mit szólnátok, ha a 19 éves lányotok együtt aludna a barátjával?

Figyelt kérdés

Kérlek tényleg csak a címzettek válaszoljanak, nem kérek olyanokat, h a vallás hülyeség, apukámnak semmi köze a szexuális életemhez és társai. Lehet hogy utóbbi így van, de a kérdésem szempontjából tárgytalan lenne az ilyen válasz. Köszi.

Szóval ilyen szemléletű apukák, megbíznátok a lányotokban, hogy nem csinál hülyeséget? Szólnátok neki, hogy nem kéne ezt? Vagy elfogadnátok, hogy az ő életével azt csinál, amit akar, akkor is, ha aggódtok érte?

Mennyire éreznétek "atyai felelősségeteket" a dolog kapcsán, ha bármi baj történne (ha tényleg lefekszenek, és babájuk lesz, akkor "naugyemegmondtam" reakció, vagy ne legyen így, de pl később félresiklós házasság, v bmi)?

Megint mondom, légyszi tényleg csak olyan írjon, aki a kérdésre tud válaszolni, lehetőleg apuka szemszögéből, és nem elintézné annyival, h "ha tiltod, csak jobban csinálná", mert ez gyökérség.

Köszi mindenkinek az érdemi választ vagy nem kerdezett csoport esetén a hallgatást!

2020. máj. 25. 13:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Gondoltam, sokak válaszából az derül ki, azért akartam tisztázni:)
2020. máj. 25. 16:08
 12/22 anonim ***** válasza:
77%
De ha már itt tartunk volt "szex egyéb válfaja"?
2020. máj. 25. 16:18
 13/22 A kérdező kommentje:

Ha már itt tartunk, volt, és nem vagyok rá büszke.

De nem amiatt volt, mert éjszaka a "tiltás" ellenére átlógtunk volna egymáshoz, és nem azért van csak ritkán, meg nem azért törekszünk minimalizálni ezeket, mert szüleim a nyomomban vannak

2020. máj. 25. 16:23
 14/22 A kérdező kommentje:
Meg az "egyéb válfajokat" én nem is tartom annyira elítélendőnek, főleg sokéves, komoly kapcsolatban, mint a konkrét aktust, de ez nyilván nem befolyásoló tényező abban, hogy mi helyes és mi nem
2020. máj. 25. 16:25
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ha szexelni akartok, azt nem csak éjjel, együtt alvás során tudjátok megtenni, hanem bármikor a nap folyamán, amikor kettesben vagytok. Nyilván ezt apád is tudja, úgyhogy csak annyit tehet, hogy bízik benne, hogy olyan értékrend szerint cselekedsz, amiben nevelt téged (gondolom). Biztosra csak akkor mehet, ha minden találkozást megtilt a barátoddal, amit jogilag nem tehet meg tekintve, hogy nagykorú vagy.
2020. máj. 25. 17:59
 16/22 anonim ***** válasza:
73%
Apukám nem hívő, de keresztény nevelést kapott. Mikor arról volt szó, hogy együtt alszok a barátommal 18 évesen ő csak annyit mondott, hogy bízik bennem,tudja hogy nem vagyok hülye és hogy tudja a f@sz nappal is áll így nem fogja tiltani az együtt alvást.
2020. máj. 25. 21:11
 17/22 anonim válasza:
28%
Miért is ne lehetne 19 évesen, 2 és fél éve tartó komolyabb kapcsolatban szexuális életet élni? Gondolom, pontosan tisztában vannak vele, hogy ha nem védekeznek, mi lesz a vége, nem hinném, hogy bármi rosszat tudnának tenni ezzel. Amúgy is ebben a korban kell megtapasztalnia ezeket a dolgokat.
2020. máj. 26. 01:57
 18/22 anonim ***** válasza:
89%
Nekem a szüleim engedték. Nem örültek, de tudták hogy 19 éves vagyok, amint elvégzem az egyetemet, úgyis azt csinálok, amit szeretnék, szóval nem lenne sok értelme tiltani. Nekünk egyébként aztán rosszul alakultak a dolgok ebből a szempontból, vagyis nem tudtunk ott megállni, ahol akartunk, de a szüleimnek ehhez ennyi idősen semmi köze szerintem, és ezt ők is tiszteletben tartották.
2020. máj. 26. 15:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó.

Korrekt volt ez a hozzáállás sztem szüleidtől, anyukám is inkább ez a típus, apukám az, aki szerint még 100% ők felelősek értem etéren, és nem én/mi.

(Meg mindenkinek köszi, aki úgy válaszolt, h belehelyezkedett a megfelelő nézőpontba, minden ilyenre ment a zöld, egymást meg nem tudom, miért pontoztátok le!)

2020. máj. 26. 15:39
 20/22 anonim ***** válasza:
67%

Négy gyermekünk van, kettő lány, kettő fiú. A két nagyobb (fiú - lány) már huszonéves, a két kisebb kamasz (értelem szerint, ők is fiú - lány) . Tehát totálisan a középpontban vagyunk a témát illetően. Hiszen a nagyok már élik saját életüket, az ifjabbak pedig már vágynak rá.

A kisebbeket már jobban kezeljük, mivel a tapasztalataink sokat segítenek. Igaz, nekik még nincsenek csak kamaszkori szerelmi viszonyaik, problémáik. Persze, amikor először éltük meg a helyzeteket az első két csemetével, nehezebben ment. Több volt a vita, rosszabbul vettük a buktatókat. A nagyfiúnkkal soha nem voltak párkeresési gondjaink. Sportolt, tanult, sportolt, dolgozott... Lányok jöttek - mentek, de jellemzően egyik sem volt komoly, inkább csak flört, néhány randi. 23 évesen bemutatott egy lányt, akivel azóta is járnak, de nem laknak együtt. Nagylányunk 19 éves koráig nem foglalkozott igazán a srácokkal. Majd jött egy bulizós korszaka, amit mi csupán itthonról ismerünk, de feltételezhetően voltak fiúk is a képben. Nem tiltottuk, de mindig próbáltunk hatni az eszére, a szívére. Majd jött egy erős, vagány, autós, motoros srác, aki egy Szabolcsi kis faluból költözött a fővárosba. Az a fajta, akit egyik szülő sem szeretne vejének. Ő lett a vejünk! Eleinte simulékony, kedves, udvarias volt. Nem tudott megtéveszteni minket, de nem lett volna értelme hadakoznunk ellene. Próbáltuk jópofát vágni hozzá, lányunkat terelgetni a jó, ill. jobb döntések felé. Ha együtt vannak, akkor a lehető legideálisabb helyzet felé mutatni irányt. Két évig mindez működött is, amíg nem jött az esküvő, majd az unoka. De ekkor közbejött a fiú anyja, aki megfogta a gyeplőt és azóta dróton rángatja a fiát és a lányunkat. Lassan ott tartunk, hogy kisajátították a lányunkat maguknak. :-( Összevissza hazudoznak, elhallgatnak mindent. Egyre ritkábban kommunikál velünk, vagy bármely rokonunkkal a lányunk. Az elmúlt "Maradj otthon" időszakban szinte kizárólag a facebookon követjük az életét. Már születésnapokon, névnapokon, ünnepkor sem keres minket, sem nagyszüleit, sem testvéreit. Tulajdonképp 2 hónapos unokánkat sem ismerjük. :-(

Szülőként semmit nem tudunk tenni. Éli az életét és mindenkit kirekeszt belőle. Pedig Isten látja a lelkünket, soha nem bántottuk, nem uralkodtunk felette, nem hagytuk cserben, semmi olyat nem vétett ellene egyikünk sem, amiért ennyire el kéne távolodnia tőlünk. :-( /hozzátenném, nem vagyunk elvakult, vagy bigott vallásosak sem, templomba sem járunk minden héten, csupán, amikor ráérünk, ill. ünnepkor/

2020. máj. 31. 03:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!