Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik az "igazi", tehát az az ember, aki tényleg minden szempontból nekünk lett teremtve, aki a másik felünk? Ha találkozunk vele, mit érzünk? Érezzük egyáltalán?
Ennek nem spirituális oldala van, egyszerű logika. Minden embernek van mondjuk 30 olyan tulajdonság vagy cselekvés ami rendkívül fontos neki egy kapcsolatban. És elég sok ember aki pont ezekben a tulajdonságokban teljesíti amit elvársz. Ha mondjuk kizárjuk még a kisebb ellentéteket, lényegtelen de zavaró dolgokat akkor is marad azért még olyan aki megfelel minden elvárásnak.
Szóval nem csak egyetlen emberrel tudsz tökéletesen működni, de nyilván a világ baromi nagy és életed során bőven elég egy ilyen emberrel találkozni.
Szerintem nem létezik egy IGAZI. Hanem van sok ember, akivel kialakíthatunk kapcsolatot, és a saját egyéni preferenciáink és legjobb tudásunk szerint próbáljuk megtalálni a számunkra legmegfelelőbb társat. Lehet, hogy elsőre nem szimpatikus valaki, aztán mégis rájössz, hogy jó vele lenni, és boldogan éltek, míg meg nem haltok. Van, hogy első látásra beleszeretsz valakibe, két hét után összeházasodtok, de pár év után elváltok, mert a közös élet mégsem működik.
Én úgy érzem megtaláltam a számomra ideális embert. De nem mondanám, hogy ő a másik felem, sok mindenben különbözünk, sok mindenben nem értünk egyet. Mikor először találkoztunk, csak annyit éreztem, hogy szimpatikus, de semmi különös. A második találkozásnál tudtam, hogy komolyabbat szeretnék tőle. Pár hét után szerelmes lettem belé, és innentől nekem ő az igazi. De elsőre nem volt semmi extra jel.
Szerintem ami fontos, hogy az életstílusotok és a céljaitok egyezzenek. Tehát ilyen dolgokban, hogy hol akartok élni, akartok-e házasságot, gyereket, háziállatot. Otthonülők vagy eljárkálósok vagytok-e. Ezek fontos, hogy egyezzenek, mert ezek a közös élet alapjai. Az ilyen bagatell dolgok, amik sokaknak számítanak, hogy pl. milyen zenéket szeret, vagy milyen filmeket néz, szerintem annyira nem érdekesek, mert ezekben könnyű kompromisszumot kötni.
Összességében ami szerintem a szerelemhez és a jó kapcsolathoz vezet, hogy az ember merjen megismerni új embereket, ne lista alapján ismerkedjen, de tudja mi a fontos számára. És mindig tudatosan építeni kell egy kapcsolatot, nem szabad elhanyagolni, vagy lesöpörni a problémákat. Ez egy megfelelő emberrel nem nehéz, de ha rossz kapcsolatban vagy, akkor kemény és hiábavaló küzdelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!