Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Evolúciós szempontból mire teremtetett az ember fajfenntartás, fejlődés végett? Megtalálja a párját és leélje az életét vele, vagy folyamatosan váltogassa a partnereit?
A bolygó eltartóképessége fenntartható formában 1 milliárd fő. 2013-as világadatok szerint 7,125 milliárd volt a népesség.
Szerinted mi a logikus?
Evolúciós szempontból?
Nő: mindig a legerősebb, legegészségesebb férfitól szüljön, aki meg is tudja védeni, illetve táplálékot biztosítani neki es az utódoknak.
Férfi: minél több utódot nemzzen
Az evolúció csak a fajfenntartás érdekli. Mondhatni minden az égvilágon annak van alárendelve. Az, hogy nekünk most van egy civilizációnk nem érdekli az evolúciót. A fajok fejlődés történetében az a 10-12e év amit mi civilizációnak nevezünk gyakorlatilag semmi.
Szóval tisztán evolúciós szempontból: fajfenntartás. Semmi más.
#2 vagyok
.Dowd (#4) ne mondj ekkora sületlenségeket, mert leszakad az ég.
Az evolúció nem a fajfenntartás. Az evolúció a fejlődés, alkalmazkodás a környezethez.
A mi 'világunkról' már nem lehet az evolúció értelmében beszélni, hisz az megtorpant. Az evolúció kimondja, hogy a legrátermettebb egyed fog túlélni ÉS szaporodni.
Na már most. Azzal, hogy itt ez a sok védőoltás, gyógyszer és technológia szabályosan elvágtuk magunkat az evolúciótól. Ma már mindenkit életben tartunk, azokat is akiket régen ledobtak a Tajgetosz-ról :) Innentől kezdve ezek a 'mesterségesen' életben tartott emberek is képesek szaporodni, tehát továbbörökítik a rossz géneket.
Régen, ahogy ma a legtöbb állatnál is, az volt a normális, hogy az erős hímek sok nősténnyel közösülnek és sok utódot hagynak, hisz a sok utód közül sok el is pusztult > 'nagy számok törvényét' alapul véve viszont többől több marad életben, ezzel biztosították a fajfenntartást.
Hozzávetőleg megjegyezném, hogy statisztikailag kimutatható az, hogy több nő él a bolygón, mint férfi, ezáltal látható, hogy a régi forma a több partner megtermékenyítése mellett szól.
Azonban, ahogy azt már írtam, beleavatkoztunk a környezetbe és a természetes szelekcióba, ami az evolúció egy fontos része. #5 jól írta, a fajfenntartás a környezet eltartóképességétől függ (lásd K- és r-stratégisták). Jelenleg, ha életben akarunk maradni minél tovább ezen a bolygón, akkor az egy pár rendszer a legmegfelelőbb (és akkor is kevesebb gyermek vállalása).
Biztos hallottál már arról, hogy Kínában maximum a két gyermeket engedélyeznek párkapcsolatonként, ezzel csökkentve a túlnépesedést (nem tudom tart e még ez a projekt).
Mindenesetre, ahogy már írtam, a bolygó eltartóképessége fenntartható formában -a jelenlegi technológiákkal és környezetszennyezéssel- 1 milliárd fő. Napjainkban a népesség száma ennek több, mint hétszerese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!