Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet az oka annak, ha egy sármos, kifejezetten művelt és értelmes férfi (aki látszólag igényes is) felszínes, manipulatív, nem túl intelligens nőt választ maga mellé társnak?
Ugye, hogy az?
Az a titok, hogy a népszerű tévhitekkel ellentétben a férfiak és nők ugyanolyan emberek, csak más viselkedésmintákat vár el tőlük a társadalom. A csajoknak ilyen szemszögből kényelmesebb, mert feléjük az a külső elvárás, hogy ne tűnjenek könnyűvérűnek, csak egy idő után meg is szokják ezt a szerepet (a párkapcsolatban is). Így lesznek az "extrákból" alapelvárások (pl. ha a férfi felköszönti az anyóst a szülinapján, az természetes, de ha elfelejti, akkor már áll a bál; ha a nő vmi miatt boldogtalan, akkor az a férfi hibája, mert nem teszi boldoggá). 60-70 éve még a nőnek is volt nem kevés feladata és irányába is voltak kemény társadalmi elvárások "az otthon melegének megteremtését" illetően (értsd: kuss a neve és vezesse a háztartást). Az sem volt egészséges, de most még már átestünk a ló túloldalára: a nők fel lettek mentve sok kötelesség alól, de a férfiak iránti elvárások minimális mértékben változtak u.ennyi idő alatt, sőt jöttek újabbak is. Vagyis, most is alap, hogy a férfi tegye le a több pénzt az asztalra, védje a nőt/családot, ne mutatkozzon gyengének, legyen céltudatos stb. de már segítsen is be a háztartásba és a nő kedvében is járjon, akármit is jelent az utolsó pont. Magyarul: régen a nők szolgálták a férfiakat, most fordítva. Így szabad lett a pálya a házi sárkányoknak ill. a "királylányoknak" (szvsz. a nők 80%-a ebbe a 2 kategóriába esik). Ezekbe a férfiak többsége csendben bele is törődik, amíg nem jön egy olyan nő, aki felrúgja a szabályokat és úgy viselkedik, hogy az férfinak is jó legyen. Na, ezt a típust hívja a többi nő törtetőnek, k..nak, "nem értem, mit esznek rajta"-nak. Annál veszélyesebb, minél szebb és okosabb. Egy átlagos adottságokkal megáldott ilyen egyén vagy a kocsma tündére lesz (2 naponta más hapsi), vagy felszed egy tőle jobb "nem értem mit eszik rajta" hapsit, de egy komolyabb versenyző már egy családot is lazán szét tud kapni úgy, hogy a férj nem is gondolkodik sokat a dobbantáson. (Nem, nem azért mert a "farka után megy", hiába szeretik ezzel nyugtatni magukat a nők).
Na, kezd hosszú és OFF lenni, de hátha kinyitja néhány nőnek a szemét az írás.
Tényleg érdekes és elgondolkodtató dolgokat írtatok, és egy bizonyos szintig el is fogadom, hogy a szerepek megváltoztak, a nők nem várhatják a sült galambot stb-stb., de "felmenteni" ezt az embert mégsem tudom egészen, mert ő aztán tényleg válogathatna, és - higgyétek el - igazán tepernie sem kellene a szép és okos nőkért sem, könnyedén találna intellektuális szinten is hozzáillő társat.
A nőnél a manipuláció egyébként biztos, hogy működik: még előttem is dobálta a haját, és próbálta "eladni" magát. Nyilván nem arról van szó, hogy bejöttem volna neki, csak inkább az a fajta, aki nem bírja ki, hogy egy akármilyen nemű társaságban is ne rá irányuljon a figyelem és ne ő legyen a középpontban. Na, szóval, itt tényleg nem is csak arról van szó, hogy vszínűleg könnyen adta magát és a férfi pedig élt a lehetőséggel. Hanem arról, hogy már rég összebútoroztak, a férfi bevállalta a nőt három (!) gyerekkel (miközben neki is van két sajátja, akik sztem nem velük élnek, hanem a volt feleségnél), magyarul komolyan el is köteleződött emellett a nő mellett, aki egyébként olyan fura, pózolós fotókat tesz fel magáról fb.-ra is (a gyerekeiről viszont egyetlen fotót sem), mintha nem harminchét lenne, hanem mondjuk huszonhét.
Hát, ennyi. Számomra nagy csalódás, ha egy értelmes férfit ilyen könnyen meg lehet vezetni. Csak arra tudok gondolni, hogy ennek a férfinek ez kell. Ez viszont olyan hihetetlen..., mert ő állandóan képezi magát, művelt, jó társalgó stb., a nő meg felszínesen csacsogó, üres...
Köszi a válaszokat!!
Mintha magamról olvastam volna a kérdés leírását.
Ezt nem lehet elmondani pár sorban, ehhez kell egy olyan út, amit végig kell járni. Szerencsére én még csak ennek a felénél vagyok és még van időm valamit kezdeni, de az lenne a vége, amit leírtál a hozzászólásoknál, mint következmény.
Ugye mindenkit a saját tapasztalatai és az élet adta események megélése formál, ez neked azért fura, mert téged más ingerek értek, ne csodálkozz ezen, csupán fogadd el.
Megjegyzésként annyi, hogy írtad azt, hogy neked így most könnyebb, hogy van melletted valaki, ezek alapján egyátalán nem olyan van melletted, aki számodra megfelelő lenne, csupán valamilyen pótlék szerepet tölt be, ami a hiányérzetet kompenzálja. Nem kérted, de remélem nem gond, hogy elmondtam ezt.
65f-ként én azt látom, hogy a szerelemben semmiféle szabály nincs.
A kérdésed is nanilulatív, csupa jelző, semmi tény, csaxólok.
Lehet a pasi sármos, de az intelligenciája nálam már most nulla, ha a saját gyerekeit így elhagyta.
Ismerek én is ilyet, nem vesztettél vele semmit!
Teljesen ertelmes kollegam tini kora ota elveszti az eszet ha csocsoket lat, ennek megfeleloen a felesege egy hatalmas kannakkal megaldott holgy, akivel 10eve szivjak egymas veret. Lehetne normalis felesege, akivel ertelmesen el tud beszelgetni, akivel nincsenek dramak es jatszmak, de itt jon a kepbe az elso tagmondata a valaszomnak... ami mindent felulir.
A ferjem ezzel szemben konkretan megmondta h neki olyan feleseg kell, akivel oregkoraban is jokat tud beszelgetni valtozatos temaban, akkor, amikor mar a szex nem fog jatszani. Az intelligens ferfiak prioritasai sem egyformak. Ha napkozben szellemi szinten kielegul, lehet h eleg neki h valaki jol mutasson mellette, jokat egyen vacsorara, jo legyen a szex.
Ja nem! :D Csak megzavart, az egyik válaszod, hogy a nő elakarta adni magát neked is, mert dobálta a haját. :D
Na mindegy én ahogy válaszoltam én nem is foglalkoztam ezzel a kérdéssel, szóval kamilláztam azon a levélen amivel az illető megdobott, csak néztem hogy ez mi ez!
Remélem olvassa és veszi a lapot, hogy ne zaklasson ismeretlen embereket a hülyeségeivel, mert azt fogom hinni, hogy szociopata vagy mániákus depressziós, ha már pszihológiai szavakat használt.
Most még csak azt hiszem, hogy volt egy nagy csalódása, ahol anno nem őt választották, és ezt nem tudta feldolgozni, és ebből adódóan dühkezelési problémái lettek, ha tovább folytatja itt, akkor már mást fogok gondolni, és nem soká jelenteni fogja a kis kezem vagy más keze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!