Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elítélendő, ha valaki úgy szakít, hogy "valamikor a távoli jövőben még újrakezdhetjük", közben meg biztosan tudja, hogy az adott emberrel már sosem akar lenni?
Szerintem ez maximálisan kimeríti a másik érzéseivel való játszást, amit egy undorító, aljas dolognak találok.
Köztudott, hogy egyoldalú szakítás esetén a másik fél az esetek többségében a legvékonyabb szalmaszálban is kapaszkodik, mindenben keresi a lehetőséget a kapcsolat folytatására. Szerintem ilyenkor megérdemli azt a tiszteletet, hogy a szakító fél közli vele a nyers igazságot, még akkor is, ha az pillanatnyilag akár elviselhetetlen mértékű fájdalmat okozna neki.
A kérdésem természetesen NEM az olyan esetekre vonatkozik, ahol valóban egy külső tényező, vagy egy kijavítható hiba miatt ér véget a románc.
" Szerintem akinek van egy kis esze, az nem is veszi komolyan ezt a mondást. "
Szerintem meg egy párkapcsolat alapvetően nem racionális, hanem érzelmi alapokon nyugszik. Nyilvánvalóan abszolút egyénfüggő, de aki alapvetően ragaszkodó természetű, az egy ilyen szituációban - szerintem - egyszerűen nem tudja nem komolyan venni ezt a mondatot.
Ha valaki ilyet mondd, hogy “valamikor a távoli jövőben még újrakezdhetjük" ott kb biztosan lehet tudni hogy itt nem lesz semmi.
Lehet, hogy úgy érzed, hogy ez aljas húzás, de pszichológiailag lehet csak félelemből mondta ezt - nem akart megbántani, stbstb- és így alakul az élet durva világa, a folytonos félreértések végett. Baromi ritka az, hogy valaki DIREKT szórakozik a másikkal. Az sem tart sokáig... viszont a félreértésekből (többnyire negatív) adódó ítélkezéseink elég gázzá teszik a világot...
Egy dolgot tehetsz, hogy veszed a jeleket és a nem az nem. Az, hogy talán majd egyszer valamikor - csak képzeld el, hogy ilyet mondanál valakinek. Biztos hogy mondanál ilyet ha tuti akarnád az illetöt? Vagy ha tuti nem?
Nem.
Tehát Max akkor mondhatnál ilyet, ha a másik egy pokolfajzat ahogy állítod, és embergyűlőlő valamint kifejezetten téged akar szenvedve látni, vagy csak egy ember aki szintén félelmekkel teli - akárcsak te - és a nem túl kifejlett kommunikációja miatt próbál nem akkora szenvedést okozni azzal hogy ezt a bugyutaságot mondja...
De a “te jobbat érdemelsz” és társai detto zenész. Az emberi kommunikációban az egyenes kőzlésnek megvan a maga területe. Az érzelmek világában a legtöbb ember virágnyelven fogalmaz, amit vagy értesz vagy nem. De ezt is pontosan értetted, hiszen a jövő nem jött el, mégis TUDOD, hogy nem akar tőled majd soha semmit.
Ergo te keresed a fogást miért utálhatod őt, amièrt sérti az egódat. És ebbe tudtál belekötni. Ha egyenesen közli veled, hogy nem érez semmit és nem akar tőled semmit akkor meg tahó... akkor most mi a jobb?
De biztos nem az, hogy most a gyakorin utálod azt, aki elutasított ;).
"Ha valaki ilyet mondd, hogy >valamikor a távoli jövőben még újrakezdhetjük< ott kb biztosan lehet tudni hogy itt nem lesz semmi. "
Ez nem igaz, mert vannak olyan esetek (bár tény, hogy az összesnek ez igen kis százaléka), ahol van valós esély a folytatásra, pl. a kérdésem kifejtésének utolsó bekezdésében tárgyalt esetben. Tehát nem, nem értek egyet azzal, hogy aki ezt elhiszi, az is hibás.
"Ha egyenesen közli veled, hogy nem érez semmit és nem akar tőled semmit akkor meg tahó"
Ezzel sem értek egyet. Tahóság inkább az, ha valaki nem őszinte, és vagy a kelleténél szebben, vagy a kelleténél durvábban tálalja az igazságot. Pl. volt már olyan szakításom is, ami azzal a mondattal végződött, hogy "igazából soha nem szerettelek". Na, ez tényleg tahóság volt, hiszen még ha így is volt, ennek közlése már szükségtelen mértékben is megbántott. Az, hogy valaki MÁR nem érez semmit, szerintem teljesen elfogadható lenne.
Szerintem ez a kijelentés inkább nevetséges, mintsem aljas. Olyan ez, amit az illető sem mond komolyan, ez elég egyértelmű. Nincs egyáltalán ígéret-hangzata, amit kicsit is komolyan kellene venni és várni arra, hogy "majd egyszer" újra kezdjétek.
Aljas lenne az, ha valóban játszadozna veled, hitegetne, valóban ígéreteket tenne, amiket aztán megszeg. Itt nem igazán van szó konkrét ígéretről, csak valaki légből kapott duma. Nem is tudok elképzelni, olyan buta személyt, aki várna az exére, csak mert az azt mondta, hogy "valamikor a távoli jövőben..". Tehát konkrétan nem tudom kinek az érzéseivel játszana, vagy ki ennyire buta, hogy ezt komolyan vegye. Lehet, hogy nincs valódi intenciója arra, hogy újrakezdje, de mégis úgy képzeli, hogy "sosem lehet tudni kivel hoz össze a sors", lehet, hogy instabil ember, aki bizonytalan az érzéseiben, valójában nem tudja mit akar ezért fecseg ilyeneket. Lehet, hogy tényleg újrakezdené, de nem azért, mert annyira akarná a kapcsolatot, hanem mert gőze sincs, hogy mit akar.
Te tudod, hogy sosem fogjátok újrakezdeni. Erre az lenne a helytálló reakció, hogy inkább TE közlöd vele a nyers igazságot, miszerint nem engednél a játékainak és nem kezdnéd újra vele, még akkor sem, ha ő benne lenne, mert nem bízol benne.
"Köztudott, hogy egyoldalú szakítás esetén a másik fél az esetek többségében a legvékonyabb szalmaszálban is kapaszkodik"
Szerintem ez ostobaság. Az esetek többségében szerintem az embernek van tartása, és nem fog szalmaszálakba kapaszkodni. Lehet, hogy a szakító fél nem a legkorrektebb, de ezek alapján a másik félről is elmondható egy és más, ha ennyire kétségbeesett társfüggő. Csak szólok, hogy miközben a szakító fél szavait agyon analizálod, a másik fél viselkedését is górcső alá lehet venni. Mindenki felelhet a saját magatartásáért, nem csak az egyik félt hibáztatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!