Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan legyek erős, független nő? Lent
Nem rég szakítottunk a barátommal. És utólag már nagyon átlátom, hogy csak tőle függtem. Minden programomat, dolgaimat hozzá igazítottam. Mindent úgy csináltam, hogy neki jó legyen. Magamat háttérbe szorítottam.
7 évig voltunk együtt.
23/L
Az egyik legjobb barátnőm is most szakított, 6 év után, ugyanebben a cipőben járt. Elment terapeutához, aki azt mondta neki, hogy a tudatosság a kulcsszó. Tudd, hogy ki vagy, mi kell neked ahhoz, hogy önmagad légy, mit akarsz (nem kell feltétlen nagy terv, elég egy napi rutin is), hogy érd el, és hogy mindent tudatosan, magadért teszel. Mert ez a te utad, ennek így kellett lennie, de ez még csak a kezdet.
Tehát fókuszálj magadra, mozdulj ki, pozitív emberekkel vedd magad körül, ne engedd, hogy sajnálkozással lehúzzanak a körülötted lévők ("nem engedem, hogy koszos lábbal végiggázoljanak az elmémen", azt hiszem ez volt az idézet). Keress olyat, ami lefoglal, egy új hobbit, új közösséget. Neki ez rengeteget segített, új emberként jött ki az ajtón, remélem, hogy talán neked is segíthet.
Az egyik fél mindig jobban szereti a másikat, és a másik tudja ezt és ki is használja.
De ne aggódj kedves csaj lehetsz, csak legközelebb ezen hibákat ne kövesd el, neked is vannak jogaid a kapcsolatban.
Határozd el, hogy legyél kemény
A másik meg; vegyél lehetőleg olyan ruhákat; amikben jól érzed magad; amik téged, a te ízlésedet fejezik ki; hogy jó legyen az önbizalmad; meg pl nemtom mennyire sminkelsz, egy kicsi abból is adhat az önbizalmadhoz; meg higgy magadban. Vagy olyan értékes, mint mások , te is megérdemled azt , ami másoknak van, jutott, kijárt. Szal ha ők méltók pl vezető pozícióban lenni, meg, hogy legyen pl saját hétvégi kis nyaraló-házikód; akkor te is. Szeresd önmagadat, TE fogadd el önmagadat mindenképpen; de azért lehetőleg ne árts másnak:)
Nekem is van a környezetemben egy lány, ő még amúgy együtt van a fiúval, de teljesen a srácért él. Régen jóban voltunk, aztán lassacskán sikerült eltávolodnunk egymástól. Elvileg a legjobb barátnője voltam, de leszarta, hogy velem igazából mi a szitu, csak a kapcsolatáról beszélt folyamatosan, ami egyáltalán nem volt zökkenőmentes(nyilván mindenhol vannak mélypontok, csak nem mindegy, hogy mennyi). Aztán manapság már egész jól megvannak, aminek örülök, annak ellenére is, hogy a mi barátságunk már nem működik. Ő is mindig a fiú érdekeit nézi, állandóan egymás nyakán vannak, a lánynak barátnői sincsenek. Engem is akkor próbált elővenni, amikor a fiú nem ért rá és hát nekem is meg voltak a saját programok, más barátnőkkel történő talik és bulizások, amire féltékeny is volt. Pedig egy nagyon aranyos és jólelkű lány, de a kapcsolata teljesen negatív hatással lett rá, hiába illenek össze valamilyen szinten a fiúval.
Én azt tanácsolom neked, hogy tudd értékelni önmagad. Tiszteld annyira önmagad, hogy előtérbe helyezd magad, a vágyaidat, a céljaidat! Hiszen mindennap, a 24 órában, ebben a testben él a lelked. Önmagadra számíthatsz a lehető legjobban, ebben az egyszeri életben! Ez persze nem jelenti azt, hogy ne alkalmazkodj más emberekhez, csak ha folyamatosan te igazodsz másokhoz, az boldogtalansághoz vezethet és kiszolgáltatottá válsz. Egy párkapcsolat sem abból áll, hogy mindig minden úgy legyen, ahogyan a párod akarja és neked meg állandóan hozzá kell alkalmazkodnod. A barátok szerepe nagyon fontos és ha van is szerelmed, akkor sem szabad őket hanyagolni, néha elővenni és utána újból csak a pároddal foglalkozni. Hiszen sajnos a mai világban a párkapcsolatok többsége csak jön és megy, a barátságokra jobban lehet alapozni(nem a mennyiség hanem a minőség számít). Barátkozz nyugodtan, akár ha egy-kettő komolyabb barátnőd lesz, az is bőven elég! Csak jól válogasd meg; hogy kinek adod oda a bizalmad!
Gondolom neked is első szerelmed volt ez a fiú. Vondd le a tanulságokat és ezt egy leckeként fogd fel! Legalább megtudtad, hogy min kell változtatnod. Ha egy normális társad lesz majd, aki nem önző, megérti, ha neked nem jók bizonyos dolgok és majd ő is alkalmazkodik hozzád, ahogyan ez oda-vissza fog működni. Hiszen egy kapcsolat két emberből áll!
Most pedig bulizz, barátkozz, edzz és foglalkozz akár az önismerettel!
Amúgy van egy jó idézet a párkapcsolatokkal kapcsolatosan; aminek van igazságalapja:
“A nagymamám egyszer azt mondta nekem: a párkapcsolatok, édesem, nem 50-50%-osak. Vannak napok, amikor felébredek, és úgy érzem, hogy csak 10%-ot tudok nyújtani. Aznap a papának kell beletenni 90%-ot. De az eredmény mindig 100% szerelem!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!