Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan kell szépen szakítani?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell szépen szakítani?

Figyelt kérdés

Két éve vagyok együtt a barátommal, de már nem szeretem egy jó ideje, csak mint barátot.

Szeretnék tőle normalisan elvalni, mert nagyon jó szíve van, de én már nem érzem magam jól vele. Nem akarom megoldani, ő hiába mondja, hogy oldjuk meg. Idegesít minden szava az utóbbi időben, a viselkedése, eluntam mellette a dolgokat.

A szituáció eleve nem ideális, mert én egyetemre mentem és van köztünk 200 km. Már másfél éve így húzzuk. Ő nemrég kezdett dolgozni. Kevés időt töltünk együtt, en sokat tanulok, maradék időt amikor tudom vele töltöm. De úgy érzem szabadságra van szükségem.

Nagyon féltékeny típus, sokszor éreztem úgy, hogy nyomoz utánam. Úgy olvasgatta a facebookos üzeneteimet, hogy nem is tudtam róla. Igazából nem volt mit találnia, csak a barátnőmmel beszélgettem valamiről, amit ő véletlenül felhozott, és onnan tudtam meg. Még a kapcsolatunk elején elmarta tőlem a fiú haverjaim. Meg amúgy sok barátnőm is. Egyre magányosabbnak érzem magam mellette, mintha nem lennék önmagam. Ha bulizni megyek hívogat, nem hagy békén, kicsit se bízik bennem, pedig nem adtam okot rá. Számomra a szex se működik már úgy...

De tudom, hogy rohadt nehéz vele szakítani. Ő az a fajta, akit sose vakarsz le.

2019. febr. 14. 02:00
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy szereted te úgy, mint barátot :D. Szépen úgy kell szakítani, hogy nem nézed hülyének a másikat, csak megmondod szépen, hogy mi van, ezt a "mint barátot" témát meg kerüld, mint a leprást. Egyrészt egy barát nem olyan, mint a hapsid, másrészt egy barát a barátjától nem beszél így, ahogy te a barátodról.

32/f

2019. febr. 14. 02:18
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Másfél éve nemszereted.Nem lett volna sokkal könnyebb még akkor fél év után szakítani?A barátodnak is könnyebb lett volna elfogadni.
2019. febr. 14. 07:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Szép szakítás nem létezik és ezt tapasztalatból mondom. Korrekt szakítás létezik, az meg úgy történik, hogy őszinte vagy vele elmondod, hogy szakítani szeretnél és nem kezded el bűntudatból hitegetni, hogy talán lehet még esléye. Én is szép szakítást terveztem az egyik exemmel. Hasonló szituációban voltam mint te, már nem éreztem magam jól mellette. Reméltem, hogy ezt majd normálisan meg tudjuk beszélni, emberileg nekem sem volt vele bajom, nem zárkóztam el tőle, hogy barátok maradjunk, de már kapcsolatot nem akartam. Ebből lett az, hogy zaklatott, öngyilkossággal fenyegetőzött én meg akármennyire is nehéz volt megmondtam, hogy hagyjon békén, mert ezt a lelki terrort amit utána kaptam tőle nem bírtam elviselni.
2019. febr. 14. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Miért ne létezne szép szakítás? Lehet, hogy nem létezik olyan, hogy imádjuk egymást meg szeretgetjük az exet, de csúnya szakítás is létezik, ami úgy néz ki, hogy:

- bunkó vagy az ex-el, esetleg rágalmazod őt olyan dolog miatt, amit el sem követett, gyalázkodsz, sértegeted, a lelkébe akarsz taposni

- kétszínű módon hitegeted, hazudsz, félrevezeted, gyáva kifogásokkal próbálod levakarni magadról, miközben az egész kapcsolat is álnok hazugság volt, amiben próbáltad elhitetni, hogy kötődsz hozzá és a bizalmába férkőzni, csak hogy lehessen valakit,

Szép szakításnak mondható az, ha őszinte, egyenes tudsz lenni, esetleg nem bunkózol, nem akarod elküldeni a k#.vaannyába az exed, vagy nem tolatod a “ valójában sosem szerettelek” szöveget.

2019. febr. 14. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!