Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítsak vele Karácsony előtt emiatt? (hosszú)
21 éves lány vagyok, a barátom 24 éves. 3 éve vagyunk együtt, de még mindketten a szüleinkkel élünk.
A Karácsonyt otthon töltjük a saját családunkkal, de már korábban beszéltünk arról, hogy ő szeretne egy nagyobb, reggelig tartó bulit rendezni náluk Szilveszterkor. Természetesen bele is egyeztem.
Csakhogy pár napja elhunyt a Nagypapám, hosszad betegeskedés után, ezért elmondtam neki, hogy így már az ünnepek nem lesznek ugyanolyanok, nem hinném, hogy lenne hangulatom egy nagyobb bulihoz. Erre ő nagyon mérges lett, mondván, hogy hetek óta erre a bulira készül, mennyire várja. Meg, hogy egyszer élünk, most vagyunk fiatalok, ő bulizni akar. Én kértem, hogy akkor legalább egy szolidabb bulit tartsunk, de erre azzal vádolt, hogy én egy gyerekes és önző ember vagyok, nem értem meg őt. Azt is mondta még, hogy mindig szomorú vagyok, nem lehet velem bulizni (februárban meghalt Nagymamám is). Mindez nagyon fájt nekem.
Mivel nem egy városban élünk, a beszélgetést videochatben bonyolítottuk le, és amikor kiment a szobájából, hallottam, hogy beszélt az apjával, aki ezt mondta: "Hát persze, mert mindig annak kell lenni, amit az a p...a akar!" Vettem az apjának is ajándékot, de ezek után semmi kedvem odaadni, és meg is jegyeztem a barátomnak, hogy mindent hallottam. Nem is mentegetőzött. Ők most bulizni akarnak, ha nekem nem tetszik, maradjanak otthon. Ezt is fogom tenni, a családommal leszek.
Ami történt, nagyon lerombolta azt, amit eddig iránta éreztem, mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Elgondolkodtam a szakításon is. De a kérdés az, hogy érdemes-e és pont Karácsony előtt? Vagy tényleg én vagyok a hisztis p...a, és élveznem kellene az ifjúságomat?
Előre is köszönöm a válaszaitok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Minden életkorban lehet bulizni, ez a fiatalságos érvelés nettó baromság.
Akkor nem lehet bulizni, ha az ember gyászol, mert akkor nem képes rá.
Barátodat nem érdekled, én nem tudom, te hogy akarsz szakítani karácsony után, mikor ő már most szakított veled (=lesz*r téged).

"Elgondolkodtam a szakításon is. De a kérdés az, hogy érdemes-e és pont Karácsony előtt?"
ő meg pont karácsony előtt volt bunkó veled. ő nem gondolkodott el.

Szinte mindenki azt tanácsolja, hogy szakíts a fiúval, még karácsony előtt. Én is ezt tanácsolom. Egyrészt azért tanácsolom ezt, mert ez a fiú nem érti meg, hogy gyászod van és ilyenkor az embernek nincs kedve bulizni (netán még mások jókedvét is elvennéd ott egy savanyú uborka arccal (ez a gyászoló esetén érthető!). Tehát nem csak ezért tanácsolom, hanem azért, mert szerintem ez a fiú alapjában nem tudja mi az az empátia (mások helyzetébe való beleélés). Higgyed el, hogy egész életében így fog viselkedni mindenkivel szemben. Ő ügynevezett "nekemista", vagyis minden úgy történjen, ahogyan ő akarja. Ezt bizonyára nem akarod. Határozottan tedd lapátra és még csak véletlenül se essen meg rajta a szíved, ha vissza akarja magát könyörögni!
F.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!