Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hiretelen haragú vagyok amire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hiretelen haragú vagyok amire a kapcsolatom is ráment. Hogyan fejlesszem magam?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a helyzet az hogy sajnos mindig is hirtelen haragú voltam, ami a legeslegrosszabb tualjdonságom. Volt egy fantasztikus párkapcsolatom, nagyon jól kijöttünk az exemmel; ugyanazok az érdeklődési körök, ugyanazok az elvek és nézetek de sajnos miattam tönkrement, (a hirtelen haragom miatt). Csakis az én hibám, én vetettem fel hogy legyen szünet, de ha nem sikerül megváltozom a kapcsolatomnak végleg vége lesz. Jobb is, mert nem akarnám ezzel kínozni a volt párom aki a legszeretetteljesebb ember, mindig megértő volt hozzám és soha egy rossz szava se volt. Még a hangját se emelte fel velem szemben.

Nagyon szeretnék változtatni, mert csakis az én hibám hogy ide jutottunk. Szeretném ha ezen a dolgon tudnék változtatni mert amúgy teljesen egy húron pendülünk, nagyon szeretjük egymást és mindketten hűségesek vagyunk. Nekem ezek a jó tulajdonságok mit sem érnek a hirtelen haragom mellett, amihez sokszor ocsmány beszéd is párosul. Lehet szakember segítségét fogom kérni, de először szeretnék tapasztalatokat hallani másoktól akiknek esetleg sikerült ebből kilábalni.

2018. nov. 20. 17:29
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Egyébként soha nem lett volna egy veszekedés se, csak azok amiket én generáltam teljesen feleslegesen a lobbanékony természetemmel.
2018. nov. 20. 17:31
 2/15 anonim ***** válasza:
27%

Gratulálok te balfax.

32/f

2018. nov. 20. 17:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A harag/düh sokszor a helyzethez való eszköztelenség szülötte, tehát elsődlegesen fejlesztened kell az eszköztáradat az akaratérvényesítés terén, hogy ha megakadsz ne robbanj, hanem gondolkozz.

Másodsorban az elfogadást érdemes tanulni, realizálni és tudatosítani, hogy a kozmikus szabad akarat mindenkinek szuverén joga, és ha nem is egyezik meg a te gondolkodásmódoddal egy helyzet akkor tudd méltóságában kezelni azt, tiszteletben tartva a másik oldalt.

Harmadlagosan nagyon fontos megérteni a vita és a veszekedés közötti minőségi különbségeket.Az utóbbi ugyanis mindig a dominancia megszerzésére irányul, az előbbi pedig közös megoldás keresés a fentebb említett elfogadáson alapulva.

Milyen helyzetekben voltál haragos?

2018. nov. 20. 17:42
 4/15 anonim ***** válasza:
34%

grat 2# h fel se tűnt h a kérdező nő.

Nekem is volt ilyen szakasza az életemnek...és tudod mi segített sokat...egy szál finom cigaretta :D Itt a reklám helye de amióta bagózóm...nem hiszik el az emberek h engem fel lehet bosszantani...iszonyat nyugodt lettem...ha bármi gond van és nem bírom idegekkel ..akkor majd csak szolt a párodnak h na most várj egy egy kicsit veszel egy mély levegőt kimész a konyhába leülsz és elszívsz egy száll cigit...csendben kicsit kikapcsolsz játszol a füsttel...lehiggadsz és normálisan meg fogod tudni vele beszélni a dolgokat.

Ez eddig szép és jól hangzik és működik is...a baj az h rá fox szokni a cigire...és NE IS AKARJ LESZOKNI HA KAPCSOLATBAN VAGY...mert ha meg nem tudsz rá gyújtani akkor az 1000xse lesz..az eddigi idegbajoknak.

A különböző nyugtatók károsabbak és ugyan úgy függöséget tudnak okozni...szal most megkeresném az első nemzeti dohányboltott...a helyedben aztán irány a párod.

2018. nov. 20. 17:50
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Keress a természetedhez közel álló stresszmenedzser módszert (relaxáció, meditáció, jóga stb), és gyakorold.
2018. nov. 20. 18:07
 6/15 anonim ***** válasza:
4-es én pont így vagyok mióta visszaszoktam nem stresszelek semmin és egyébként tök igaz amit írtál
2018. nov. 20. 18:10
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek, aki normálisan válaszolt annak ment a zöld!

Amúgy régen dohányoztam de csak 1 évig és már kb másfél éve leszoktam, visszagondolva tényleg nyugodtabb voltam, de ez most nem mentség mert nem akarok idegbeteg lenni, valahogy meg akarom szüntetni a problémát. Az a baj, hogy ha a mostani párommal nem jöttem ki jól, akkor igazából senkivel se fogok, mert a veszekédesk 95%-a elkerülhető lett volna. Hát hogy példát is mondjak volt olyan hogy azon összevesztem a párommal, hogy nem oda mentünk kajálni ahová én akartam, amit utológ mindig beláttam hogy ez egy baromi nagy f_szság volt és mindig bocsánatot is kértem, de az sokat nem ér miután már megtörtént a veszekedés. Egyébként a legtöbb veszekedés onnan indult amikor valami nem úgy történt ahogy én elterveztem/ szerettem volna, vagy ellentétes volt egy olyan dologról a véleményünk ami megtörtént velünk valamikor a múltban és szerinte máshogy történtek a dolgok mint szerintem. Olyankor meg akartam győzni, de gyorsan elvesztettem a türelmem. Igaz nem vesztünk össze olyan sokszor (havi 1 átlagban max 2) de az is bőven több volt a szükségesnél.

Egyébként sok jó tanácsot kaptam, köszi a válaszokat!

2018. nov. 20. 18:24
 8/15 anonim ***** válasza:

Kérdező. Azt mondod hirtelen haragú vagy...amint megláttam a kérdésed, ironizáltam és provokáltalak is rá, a válasz pedig több, mint 40 percedbe telt, amelyben a legjobb esetben is csak rejtve és futólag reagáltál le, ahogyan azt eredetileg kell.

Ami nekem lejön ebből:

-Elég stabil az önbizalmad és az egód ahhoz, hogy ilyen jelentőségű dolgok ne hozzanak ki a sodrodból.

-Ha felhúztalak, de lenyugodtál, akkor az azt mondja nekem, hogy megőrzöl annyi kontrollt, amennyi kell, hogy visszatérve rá higgadtan kezeld a helyzetet.

-Helynek és helyzetnek megfelelően felkészült vagy lelkileg tudatosan (gyk-n kérdezel, ahol leolthatnak)

-Csak a "megfelelő gombok benyomása" váltja ki belőled a hirtelen haragot.

A veszekedéshez feltétlen két vagy több ember kell. A felsoroltakból nem tudom, hogy melyik igaz rád, mert nem ismerlek, neked kell átfedéseket keresned. Ha engem, bár megtehetnéd joggal, miért nem küldtél el az anyámba, akit szeretsz, pedig miért ? Ha itt előbb lenyugodtál, aztán reagáltál magadat ismerve, a kapcsolatodban ezt miért nem alkalmaztad ? Ha fel voltál készülve, hogy megpróbálhatnak felhúzni, ezért óvintézkedéseket tettél, a való életben ezt miért mulasztottad el ? Ha célzottan bántanak, az miért elhanyagolható azzal szemben, hogy a példád szerint hol és mit esztek ?

A veszekedéshez a társaságon kívül elengedhető egy másik fontos dolog, ez pedig a másik valamilyen mértékű ismerete (a "gombok" miatt). Az a gyanúm, hogy volt valami, ami a párod kapcsán folyamatosan idegesített téged amiért te vagy nem mertél szólni, hogy változás legyen vagy a másik nem változtatott rajta a kérésed ellenére, emiatt az ingerküszöböd fokozatosan egyre alacsonyabbra került. Vedd számba mi az, ami kihoz a sodrodból és hogy miért, majd gondolkodj rajtuk, esetleg oszd meg velünk, hátha van valakinek valami hasznos tippje és már sikerrel megoldotta a problémát.

32/f

2018. nov. 20. 18:52
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen volt az exem. Lecsereltem es megoldottam a gondot.

Tokeletes megoldas

2018. nov. 20. 19:52
 10/15 A kérdező kommentje:
#8 az az igazság, hogy a sértéseket nem szoktam felvenni, ezért nem lettem ideges. Tudom hogy miken szoktam hirtelen felhúzni magam: ha valami nem úgy lesz ahogy elterveztem vagy ha biztosra tudom valamiben hogy nekem van igazam de a másik fél máshogy gondolja. Azt is tudom, egy idióta vagyok, de felismertem a problémát és mindenképp változtatni szeretnék.
2018. nov. 20. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!