Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítanom kellene a barátommal?
Bocsi a kérdésért, de te most nyugdíjba akarsz vonulni vagy egy normális kapcsolatot akarsz?
Én iszonyatosan boldog lennék, ha valaki ennyire aktív lenne. Nem akarlak megbántani, de szerintem élned kellene még, ahogy ő is teszi. Ha neked nem tetszik, ahogy ő él, akkor ezt neki kellene mondanod.
Szerintem az a helyzet, hogy mindent túl komolyan veszel. Nem csak neki kell változnia, hanem neked is. Ne rontsd el már most az életedet azzal, hogy leülsz a szoba legbelső sarkába. Élj, fiatal vagy.
Mások 30-35 éves korukra se találnak kapcsolatra és elköteleződni se akarnak.
Mind mások vagyunk, ez tény, de a párodnak igaza van szerintem. És ha lepontozol, hát pontozz le, de majd 40 évesen gondolj vissza, hogy mennyi mindent eldobtál, mert túl komolyan vetted a dolgokat!
Ülj le a pároddal, mondd el neki a problémádat. Ha van benne empátia megért majd, de te is értsd meg őt. Ne akard nyugdíjasként élni az életed. Ha bem akarsz, nem hallgatsz rám. De én úgy gondolom, hogy üljetek le, beszéljétek meg, mondd el neki amit érzel, hogy szükséged van a szorosabb, együtt és kettesben töltött időre, és arra hogy vegyen komolyan kicsit jobban mint most.
Különbözőek vagytok nagyon, ez itt a probléma. Ha nem változtok mindketten, akkor csak szenvedés lesz ez a kapcsolat. Neki is, mert tudja és látja rajtad, hogy nem élvezed a programokat és neked is, mert mindegyikbe csak keserü szájízzel mész bele.
Egyszer voltam egy hasonló kapcsolatban, az akkori párom nagyon makacs és erőszakos (verbalitás szintjén) volt. Elég hamar a sarkamra álltam és volt, amiből nem engedtem, aminek az lett a következménye, hogy megkaptam, hogy autokrata és erőszakos vagyok. (Mentségére legyen mondva, hozzátette, hogy olyan, amilyen ő szokott lenni.) Megpróbáltuk rendbehozni a dolgokat, de nekünk nem sikerült. Viszont az hozzá tartozik a történethez, hogy nálunk nem a sok program vs. kettesben otthon töltött idő volt a feszültség forrása, hanem jövőkép, világnézet, családhoz/gyerekekhez való hozzáállás, stb. Megbeszéltük, hogy ez nem fog menni és elköszöntünk egymástól.
Szerintem ti is tegyetek egy próbát a megbeszélésre, hátha tudnak közelíteni az álláspontjaitok. Ha igen, az szuper, ebben az esetben működhet a kapcsolat. Ha nem, akkor pedig kár rabolnotok egymás idejét. Szerintem fontos, hogy a beszélgetés során ne csak a sérelmeidet és elvárásaidat sorold, hanem te is próbálj változni (nem kényszeredetten), ajánlj megoldást.
Változni nem fog. Vagy elfogadod ilyennek, vagy lelépsz. Nincs más lehetőség.
25f
Ez a kapcsolat egy tévedés.... amit ő nemhogy korrigálni nem akar, de még felfogni sem.
Ha a hétvégi programtól kezdve a gyereknevelésig mindenben máshogy gondolkodtok, - és a te gondolataid mindig el vannak nyomva, hát nem tudom, mi lehetne ebből?
Boldogság biztosan nem.
Ha kapcsolatban nincs egyensúly, és kényelmetlen az egyiknek, akkor érdemes szakítani.
Ez fájdalommal jár igen, és sok a bizonytalanság, de jobb most egy rövid de nagyobb, mint sokáig és tompa fájdalom. Nem illetek össze, előfordul. És lehet, hogy kedveled, de ha a négyszög nem megy bele a kör alakú lyukba, kár erőltettni
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!