Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek, hogy a exem öngyilkos lesz (? )
Mivel ilyenkor az ember meggyőzi magát, hogy az egész világ ellene esküdött össze és senki nem tud azzal azonosulni amit és ahogyan ő lát így a változtatás mint opció fel sem merül ilyenkor.
Egy dolog, hogy te szeretted volna megoldani, de mivel ő valamilyen okból kifolyólag máshogy látta és értelmezte a világot mint te így a saját érveidről akkor sem tudtad volna meggyőzni, ha egy kazal filozófussal együtt próbálsz a lelkére beszélni.
Ilyenkor kellett volna egy belevaló pszichológus aki valamilyen úton-módon eléri, hogy ő maga lássa meg a probléma gyökerét, annak kialakulását és logikátlanságot a vélt dolgaiban.
Elsősorban a folyamatos önbizalomhiány, önértékelési zavar, stressz és folyamatos megfelelési kényszer együttese okozhat ilyen problémákat, szerintem.
Amikor az ember tudatosítja magában, hogy kevés valamihez, de inkább minden erejével árral szemben evez csak azért, hogy bizonyítson, egészen addig amíg el nem fárad és el nem bukik.
Még szerelmes vagyok belé, csak már annyira rossz volt mellette és úgy bánt velem, hogy végre sikerült jozan ésszel belatni, hogy ez így nem mehet tovább. Rengeteg esélyt adtam neki, sőt sokszor egy-egy veszekedes utan én mentem oda hozzá, hogy szedje már össze magát mert nem akarom elvesziteni. Semmi nem valtozott. Ha valtozna még most is ugyanúgy vele lennék.
Ő soha nem beszélt nekem ongyilkossagrol. Írtam, hogy nem fenyegetozott ezzel, csak amilyen oldalait megismertem, nekem fordult meg a fejemben. Ha hangoztatná akkor tudnám, hogy csak fenyegetozes és nem felnek tőle ennyire.
Mielőtt végleg megsajnálnád nézz utána a nárcisztikus személyiség zavarnak.
Nem biztos, h ez a baja, de hogy vmi mentális problémája van az is biztos.
Csodálom, h sikerült elhagynod, általában nem engedik ki a karmukból a rászedett áldozatukat, max. akkor, ha újat/érdekesebbet találnak.
Húzd el a beledet messzire, és örülj, hogy volt annyi eszed, hogy időben kiszállj egy bántalmazó kapcsolatból. Ne próbáld megmenteni, ne játszd a Terézanyát, mert nem fog menni. Ezt a csávót jó esetben egy pszichiáter és jól beállított gyógyszerek tudnák úgy-ahogy egyenesbe hozni, rossz esetben senki.
Ha annyira szíveden viseled a gondját, akkor ezt közöld a családjával, testvéreivel, akik talán tudnak tenni az ügy érdekében. Személyesen ne próbálkozz, mert ha egy ember van a földön, akitől ilyen jellegű tanácsot egészen biztosan nem fog elfogadni, az te vagy. Mint az egyetlen ember, aki felett valamennyi hatalmat tudott gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!