Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ajánlja itt mindenki a szakítást minden apróságra? A ti nagyszüleitek esetleg dédszüleitek nem maradtak életük végéig együtt? Mi változott?
Nem az a baj hogy valaki elválik, mert ha tényleg semmi esély arra hogy normálisan együtt tudnak élni jobb a válás mint hogy egymást tönkretegyék.
Az a baj hogy a kapcsolatot nem megjavítani akarják hanem eldobni. Tárgyiasítva van minden, mindennek ára van és nem értéke.
A fogyasztó társadalom jellemzője ez is.
Engem is rommá fognak pontozni, mint az összes hasonló véleményt formálót, de nem bánom.
Szóval, igen, értem a kérdésed lényegét és egyetértek.
Sajnos egyre ritkábban találkozni olyannal aki a problémákat hajlandó megoldani.
Persze probléma és probléma között is van különbség. Amikor már sorozatos megalázás, megcsalás, és hasonló fajsúlyú dolgok vannak, ott érthető hogy ezt tanácsolják, illetve ez a megoldás marad.
De amikor apróságokat sem HAJLANDÓ megoldani valaki, hanem inkább eldobja, illetve ilyen problémákra azonnal a "szakítsatok azonnal mert ez tarthatatlan" tipusú válaszok jönnek, akkor én is csak nézek ki a fejemből.
Az emberekből egyre inkább hiányzik a kompromisszum készség, alkalmazkodási hajlandóság, megoldási készség.
Megmondom őszintén, nekem is volt ilyen párom, gyakorlatilag semmit nem lehetett megbeszélni, megoldani.
A legapróbb felmerülő problémára az volt a jelmondata hogy "ezek a problémák nem véletlenül jöttek, azt jelzik hogy nekünk mégsem lehet közös az utunk". Ennyi. Pedig egytől-egyig olyan gondok voltak, amik kompromisszumkészséggel, idomulással megoldhatóak lettek volna. De úgy nézett ki hogy én idomultam, ő meg hajtogatta a jelmondatát.
Sokan szeretik elfelejteni, hogy minden kapcsolatban vannak problémák, nehezebb időszakok. Vagy meg sem tanulják, mert a mesékben, filmekben úgy látták, hogy egy párkapcsolat egy csillogó-villogó, tökéletes, hibátlan idilli állapot. És amint hibával találkoznak a való életben, inkább eldobják, mert hiszen ennek úgy kéne működnie mint a filmekben.
17-es, nagyon jól leírtad.
Van olyan kompromisszum, amit nem szabad bevállalni.
Barátnőm volt úgy, hogy majd ő aztán megmutatja a világnak, a károgóknak, hogy ő aztán boldog lesz a szerelmével (özvegy pasi két gyerekkel).
Amíg az a földöntúli lila szerelem tartott, addig persze el sem ért a tudatáig, mekkora kompromisszumot kötött, csak utána. (Akkor már együtt maradtak, mert közben megszületett a közös fiuk is.)
" Lehet, van olyan ember, akikkel ugyanazokban a helyzetekben nem kell kompromisszumot kötni, mert megegyezik a gondolkodásuk."
Igen, az olyan emberekkel más helyzetekben kell kompromisszumot kötni.
De olyan nincs hogy egyáltalán ne kelljen mert annyira egyforma a két fél.
Csak az a baj, hogy egyre kevésbé hajlandóak az emberek kompromisszumokat kötni. Egyre kevesebb dologban és egyre kisebb mértékben.
Lassan ott tartunk hogy már olyanban sem, amit az egyik válaszoló írt, "idegesít ahogy a narancsot pucolja, mit tegyek?"
Sokatokkal egyetértek. Mindenkinek köszönöm a véleményét.
Én is úgy látom, hogy emberek nem hajlandóak semmilyen kompromisszumra, mert a következővel majd lehet, hogy nem kell.
Hát szerintem dehogynem. Az ember minden kapcsolatába köt kompromisszumokat.
Például én elnézem a páromnak, hogy rosszul vágja a narancsot ő eltűri, hogy én szörnyű hangon énekelek a fürdőben. Ez csak egy apró példa, de ezekből száz és száz van az összes kapcsolatban.
De egyébként voltak az oldalon olyasmi kérdések is, hogy a pár egyik tagját zavarja, hogy a másik szabadidejében telefont nyomkod a másikat az zavarja, hogy a barátnője később alszik, mint ő ezért lefoglalja magát este..
Ilyen apróságok is hogyan merülhetnek fel súlyos problémaként?
Esetleg, hogy a párja fingik hát édes istenem mindenki...
Ilyen apróságokhoz sem alkalmazkodnak már az emberek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!