Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért ajánlja itt mindenki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ajánlja itt mindenki a szakítást minden apróságra? A ti nagyszüleitek esetleg dédszüleitek nem maradtak életük végéig együtt? Mi változott?

Figyelt kérdés
Úgy jön a kérdésemhez, hogy az idősebb generációnak is voltak problémáik mégis együtt maradtak sokáig, esetleg életük végéig nem? Ha ők képesek voltak rá akkor mi változott, hogy mi fiatalok már az első problémáknál félre dobjuk a dolgot?
2018. márc. 20. 12:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
28%

Nem az a baj hogy valaki elválik, mert ha tényleg semmi esély arra hogy normálisan együtt tudnak élni jobb a válás mint hogy egymást tönkretegyék.

Az a baj hogy a kapcsolatot nem megjavítani akarják hanem eldobni. Tárgyiasítva van minden, mindennek ára van és nem értéke.

A fogyasztó társadalom jellemzője ez is.

2018. márc. 20. 13:56
 22/33 anonim ***** válasza:
67%

Engem is rommá fognak pontozni, mint az összes hasonló véleményt formálót, de nem bánom.

Szóval, igen, értem a kérdésed lényegét és egyetértek.

Sajnos egyre ritkábban találkozni olyannal aki a problémákat hajlandó megoldani.

Persze probléma és probléma között is van különbség. Amikor már sorozatos megalázás, megcsalás, és hasonló fajsúlyú dolgok vannak, ott érthető hogy ezt tanácsolják, illetve ez a megoldás marad.

De amikor apróságokat sem HAJLANDÓ megoldani valaki, hanem inkább eldobja, illetve ilyen problémákra azonnal a "szakítsatok azonnal mert ez tarthatatlan" tipusú válaszok jönnek, akkor én is csak nézek ki a fejemből.

Az emberekből egyre inkább hiányzik a kompromisszum készség, alkalmazkodási hajlandóság, megoldási készség.

Megmondom őszintén, nekem is volt ilyen párom, gyakorlatilag semmit nem lehetett megbeszélni, megoldani.

A legapróbb felmerülő problémára az volt a jelmondata hogy "ezek a problémák nem véletlenül jöttek, azt jelzik hogy nekünk mégsem lehet közös az utunk". Ennyi. Pedig egytől-egyig olyan gondok voltak, amik kompromisszumkészséggel, idomulással megoldhatóak lettek volna. De úgy nézett ki hogy én idomultam, ő meg hajtogatta a jelmondatát.

Sokan szeretik elfelejteni, hogy minden kapcsolatban vannak problémák, nehezebb időszakok. Vagy meg sem tanulják, mert a mesékben, filmekben úgy látták, hogy egy párkapcsolat egy csillogó-villogó, tökéletes, hibátlan idilli állapot. És amint hibával találkoznak a való életben, inkább eldobják, mert hiszen ennek úgy kéne működnie mint a filmekben.

2018. márc. 20. 13:58
 23/33 anonim ***** válasza:
81%
Van, aki nem akarja kompromisszumokkal leélni az életét. Mindkettőnek szar. Lehet, van olyan ember, akikkel ugyanazokban a helyzetekben nem kell kompromisszumot kötni, mert megegyezik a gondolkodásuk.
2018. márc. 20. 14:06
 24/33 anonim ***** válasza:

17-es, nagyon jól leírtad.

Van olyan kompromisszum, amit nem szabad bevállalni.

Barátnőm volt úgy, hogy majd ő aztán megmutatja a világnak, a károgóknak, hogy ő aztán boldog lesz a szerelmével (özvegy pasi két gyerekkel).

Amíg az a földöntúli lila szerelem tartott, addig persze el sem ért a tudatáig, mekkora kompromisszumot kötött, csak utána. (Akkor már együtt maradtak, mert közben megszületett a közös fiuk is.)

2018. márc. 20. 14:24
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt látom még itt is, meg az életben is, hogy van kétféle ember aki nagyon rosszul csinálja. Az egyik az amit te is írsz, hogy minden apróságért szakít, a másik pedig aki a végletekig tűr és tűr, és csak mikor már elveszített mindent - ön-és megbecsülést, barátokat, családot, munkahelyet, vagyont- akkor kezd el gondolkozni azon hogy mégsem így kellett volna...
2018. márc. 20. 14:43
 26/33 anonim ***** válasza:
*tűr és tűr, és bízik
2018. márc. 20. 14:46
 27/33 anonim ***** válasza:
47%

" Lehet, van olyan ember, akikkel ugyanazokban a helyzetekben nem kell kompromisszumot kötni, mert megegyezik a gondolkodásuk."

Igen, az olyan emberekkel más helyzetekben kell kompromisszumot kötni.

De olyan nincs hogy egyáltalán ne kelljen mert annyira egyforma a két fél.

Csak az a baj, hogy egyre kevésbé hajlandóak az emberek kompromisszumokat kötni. Egyre kevesebb dologban és egyre kisebb mértékben.

Lassan ott tartunk hogy már olyanban sem, amit az egyik válaszoló írt, "idegesít ahogy a narancsot pucolja, mit tegyek?"

2018. márc. 20. 14:47
 28/33 A kérdező kommentje:

Sokatokkal egyetértek. Mindenkinek köszönöm a véleményét.

Én is úgy látom, hogy emberek nem hajlandóak semmilyen kompromisszumra, mert a következővel majd lehet, hogy nem kell.

Hát szerintem dehogynem. Az ember minden kapcsolatába köt kompromisszumokat.

Például én elnézem a páromnak, hogy rosszul vágja a narancsot ő eltűri, hogy én szörnyű hangon énekelek a fürdőben. Ez csak egy apró példa, de ezekből száz és száz van az összes kapcsolatban.

De egyébként voltak az oldalon olyasmi kérdések is, hogy a pár egyik tagját zavarja, hogy a másik szabadidejében telefont nyomkod a másikat az zavarja, hogy a barátnője később alszik, mint ő ezért lefoglalja magát este..

Ilyen apróságok is hogyan merülhetnek fel súlyos problémaként?

Esetleg, hogy a párja fingik hát édes istenem mindenki...

Ilyen apróságokhoz sem alkalmazkodnak már az emberek?!

2018. márc. 20. 14:54
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja hát ne haragudjatok, nekem ez nem kompromisszum. Énekel a fürdőben... és? Akit ilyen szirszarok idegesítenek, azzal nem lehet álom együttélni. Az ilyen nulla dolgokat nem kompromisszumként kellene definiálni. Azok kicsit komolyabbak.
2018. márc. 20. 15:18
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyönyörű dédmamám arra ment haza, hogy a férje éppen a saját anyjával megcsalja (mármint a dédim anyukájával). Így a dédi is kétszer vált, a mamám 3x.
2018. márc. 20. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!