Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lett már valaki öngyilkos miattatok?
Elterjedt tévképzet ez az öngyilkosnak lenni "valaki miatt", de ha kicsit is konyítasz a pszichológiához, akkor ilyen szappanoperás manipulációt nem lehet megetetni veled.
Mert milyen szitukban szokott felmerülni ez?
Pl. B elhagyja A-t, erre A kijelenti, hogy öngyilkos lesz. Na most, ha emiatt B inkább vele marad, milyen kapcsolatra számíthatnak? Minek akar valaki olyannal lenni, aki
1) szakítani akart
2) akit dróton tud rángatni
3) aki most kényszerből van vele
Hát ízlések és pofonok, én egyszerűen nem tudom tisztelni azt az embert, aki könnyen manipulálható és még kevésbé akarnék olyannal lenni, aki nem akar velem lenni. De ha A ezzel teljesen oké, az azt mutatja, hogy oltárira nem érdekli a másik, egy fikarcnyit se tiszteli, szereti, ő egyetlen embert szeret csak: önmagát. Vagy kifelé akarja mutatni, hogy neki ott van B, vagy csak önmaga előtt hiú és nem tudja kezelni a kudarcot, a lényeg, hogy egészen biztosan NEM SZERETI a megzsarolt B-t. A kettő kizárja egymást. Fenyegetés+zsarolás és szeretet?
Másik eset, ha vki tényleg kinyírja magát, de előtte szétkürtöli, hogy "kiért". Na ennél nagyobb aljasságot nehéz elképzelni. A saját döntésének a felelősségét áthárítja valakire azzal, hogy mintegy "kikiáltja" saját gyilkosának. Ez egy eléggé gusztustalan bosszú. A dolog pikantériája, hogy ez is az előzőhöz hasonló kontextusban jön létre, vagyis abszurd módon általában "szerelemből". De ebből még nyilvánvalóbb az, hogy az illető egyáltalán NEM SZERETI azt, akin úgy áll bosszút, hogy egy ilyen érzelmi terhet rak rá: egy hamis felelősséget egy életre.
Mindenesetre ha bármelyikőtökkel ilyen megesne (jellemzően tizenévesek körében gyakrabban merül fel ilyen, idősebbek ezzel már élettapasztalatuk miatt kevésbé szoríthatók sarokba), szóval ha olyan szituban találnátok magatokat, hogy valaki "miattatok" készül öngyilkos lenni, emlékezzetek rá, hogy ez egy igen csúnya "eszköz" arra, hogy az illető elérje amit akar. Mondhatni, hogy beragadt a három éves gyerek hisztériázása szintjén. Az az ő pszichés gondja, hogy nem tanulta meg kezelni az érzéseit vagy a kudarcot és ez nem a Ti felelősségetek.
Azt is mérlegeljétek, hogy valóban SZERETHET-E valaki, aki ilyen fenyegetéssel próbál megtartani Titeket. Hogy valóban SZERET-E az, akit egyáltalán nem érdekel, hogy Ti mit éreztek, aki nem tudja tiszteletben tartani, hogy már nem akartok Vele lenni, hanem akár erővel, a Ti akaratotok ellenére is magához kényszerít.
Ha pedig a másik oldalról találjátok magatokat a szituban, ugyanígy megvizsgálhatjátok, hogy valóban szerettek valakit, akinek nem tudjátok tisztelni a döntését? Hogy kinek jó az, ha valaki csak kényszerből van veletek? Jó hír, hogy a sikertelenség, kudarcok, csalódottság stb. negatív érzések kezelését kiválóan meg lehet tanulni, ehhez akár pszichoterapeuta segítsége is igénybe vehető és nagyon megéri, mert az életben a siker egyik kulcsa, hogy az ember tudja kezelni az érzéseit.
Volt egy sràc.Szerettük egymàst nagyon,de sosem làttam igazàn ragaszkodónak.Úgy tűnt,nem veszi komolyan a kapcsolatunkat.Aztàn egyszer egy félreértés végett azt hitte,megcsaltam,pedig nem..De kis ideig hagytam ebben a hitben kívàncsisàgból és ettől fogva kezdte kicsit jobban kimutatni,kimondani az érzéseit amire vàrtam és kicsit igyekezni megtartani,de így is nehezen ment neki :( Ő ilyen volt.
Aztàn egyszer osztàlytàrsai kerestek meg engem ismeretlenül hogy csinàljak a sràccal valamit mert folyton sír ki van készülve és azt hireszteli hogy öngyilkos lesz miattam.Hàt itt màr nagyon nem tudtam eligazodni rajta.Lényeg hogy még él...Akkor tizenévesek voltunk.
MIATTAM?
Nem, az az Ő hülyesége és idióta megoldása. Nem halt meg, de pszichiátrián van. Kit érdekel, ha ilyen brom.
Én boldog vagyok nélküle, köszönöm.
Ennél betegebb dolog történt velem. Volt egy lány 25 körüli. Elég furcsa történeteket adott elő magáról...
Egyik nap kűldött képeket, hogy az anyukájával együtt főznek tanîtgatja erre arra. Konyhájuk, kerìtésük (arról is kűldött képet), jó módra vallott.
Aztán hîrtelen utálkoztak anyukájával, elkezdett netre gyógyszerekről nyugtatókról kitenni képet.
Egyik este előadta, hogy öngyilkossági kisérlete volt. Vagyis az "unokatestvére" akinek nincs facebookja, ìrt az övéről. De még a tüneteket és a kezelé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!