Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakításkor a közös tárgyakat hogyan lehet "elosztani"?
6 évet voltunk együtt, mindent, amink van közösen vettük mivel közös volt a kassza végig. Most, hogy valószinűleg külön folytatjuk nem tudom hogyan hozzam fel, hisz nyilván mindketten szeretjük ezeket a tárgyakat és mindkettőnknek szüksége is lenne rá.
Pl. Szekrénysor, laptop,kanapé,hűtőszekrény,mikró és hát, kb minden háztartási cikk. Plusz ugye közös nyaralásról csecsebecsék, emlékek, dísztárgyak. Ezek mind közösek. Én szakítok,akkor nekem illene lemondani ezekről?
Van egy kutyusunk is és nagyon szeretném magammal vinni, de elvileg az övé, mert ő kapta a szüleitől, de mindent közösen vettünk neki, közösen gondoztuk. Róla se szeretnék lemondani.
Mások hogyan oldották meg?
Nyilván ha minden közös akkor megnézitek mi mennyit érhet kb, és használtam leszedtek belőle valamennyit. Így kaptok X értéket.
Megbeszélitek hogy neked ez kell nagyon meg az, neki ez meg az és ha valami nagyon kell mindkettőtöknek a másik enged és akkor ő mást kap ami jobban kell neki.
A szállítást pedig nyilván te fogod állni magadnak.
A kutya pedig az övé.
"Mert pl. a kanapé 280 ezer volt, együtt fizettük és, ha mondjuk elviszem akkor adjam oda a felét? De akkor nekem az többe van, mint a fele, hisz egyszer már kifizettem...." Igen, a felét fizette ki akkor, amikor közösen vettétek. Ahogy írták, használtba becsüljétek fel és aki amit visz, az annak fizeti a felét. Mondjuk én azt csinálnám, hogy becslés és aki megy, az kapja a dolgok fele értékét. Tételenként elosztani elég macerás lenne szerintem.
31/f
Mi 5 évet éltünk albérletben, majd közösen berendeztünk egy családi házat két év alatt, mire minden meglett be is adtuk a válópert.
Mi egy hangos szó vagy sértődés nélkül úgy oldottuk meg, hogy mivel ő kb. 8x annyit keresett, mint én, és ő választotta ki és vette meg saját pénzből (tudom-tudom, házasságban nincs saját pénz ) pl. a tv-t, hangfal szettet, fényképezőt, stb., azt vitte is magával. Saját magának berendezett egy "ferfi szobát" (extra mozis fotelek, mindenféle pasis cucc), azt is vitte. A házzal együtt eladtuk a nappali és a hálószobabútort, azokkal nem volt gond.
A maradékot szobából szobára, mint egy leltárt összeírtam, az utolsó plédig, ágynemű huzatig, fürdőszobaszőnyegig, tányérokig, az égvilágon mindent...
3 oszlop volt minden szobáról, első ami egyértelmű enyém, én kaptam ajándékba, saját régebbi cuccok, stb. Második oszlop ami egyértelmű övé, 3. pedig az eldöntendő, bejelölve mire tartanék igényt. Ezt minden helyiségre leírva.
Az árakat úgy lőttük be, hogy kb. emlékeztünk mi mennyi volt és annak felét vettük alapnak, így amire igényt tartottunk végülis az eredeti ár negyedét fizettük.
Ha valami mindkettőnknek kellett, akkor egyszer ő engedett, egyszer én.
Már csak akkor ültünk össze, mikor kész voltam a listákkal, 10 perc alatt belöttük az árakat és további 15 perc alatt el is osztottunk mindent az utolsó kiskanálig.
Először én se tudtam elképzelni, hogy lehet 7 évnyi közös cuccot elosztani, de hidd el baromi könnyen megy, főleg, ha már elfogadod itt a vége a kapcsolatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!