Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az oka annak, ha valaki elgondolkodni sem hajlandó az újrakezdésen?
Melegítve csak a töltött káposzta jó! - mondja a bölcs mondás.
Persze vannak olyan esetek is, amikor valóban rendezhetőek a dolgok, de ez a ritkább. Az előző kapcsolataimban mindig volt szakítás-békülés, de az első szakítás után sosem ugyanolyan, mint előtte.(többnyire rosszabb) Ezek alapján meg tudom érteni azokat is, akik elutasítják az újrakezdés lehetőségét.
Velem előfordult az az eset, amikor újrakezdtem (rémálom volt a harmadik alkalom).
Volt már, hogy eszem ágában sem volt elgondolkodni az újrakezdésen, mert tudtam, hogy nem akarom újrakezdeni, nem akarok energiát fektetni a kapcsolatba. Jól tettem, nem bántam meg. Ilyet két kapcsolatban léptem meg.
Mert a legtöbb esetben nem működik.
Pont az a lényeg, hogy a szakítások oka rendszerint nem egy veszekedés vagy eset, hanem a nem ősszeillés. Ezek hosszútávon jönnek ki a minden napokban. Ezeket vagy meg tudják oldani és együtt maradnak vagy nem tudják kezelni és szakítanak - és ebben az esetben egy újra kezdés után sem tudnák kezelni, nem működne.
Az is igaz, hogy utána már lenne ugyanolyan.
Ahogy az is, hogy a szakítást kisebb vagy nagyobb, de rendszeres konfliktusok előzik meg.
Fel kell ismerni ha valami nem működik és tovább kell lépni.
Igazából újrakezdés akkor működik, ha mindkét fél akarja és mindketten elgondolkodnak, hogy ki miben hibás és hajlandóak is változtatni ÖNMAGUKON, tehát őszintén magukba néznek és nem azzal foglalkoznak, hogy a másik miben hibás. Továbbá szerintem el kell fogadni, hogy az újrakezdés után már nem lehet a kapcsolat olyan, mint azelőtt, mert ha ugyanúgy fognak menni a dolgok, akkor megint zátonyra fut az egész.
A legfontosabb, hogy jól működjön a kommunikáció. Ezen kívül a másik elfogadása, a szex, a kölcsönös bizalom . Nálunk a kommunikáció nem működött már a végén sajnos. Én az újrakezdésben gondolkozom, a barátnőmnek már van valakije, viszont én kivárom az időt, amennyit csak kell. Mással nem leszek.
Egyébként a kérdésedre válaszolva szerintem azért, mert sokkal könnyebb mást keresni, mint valamit megjavítani, hiszen az utóbbiért tenni kell és sokaknak büdös a ez a meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!